Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

A construit cineva ICD2?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator byteworks

Bobtech si byteworks, vreti, va rog, sa va uitati la versiune in ICD-urile voastre si sa comparati cu ce am postat eu pe pagina anterioara? Cirip

Daca spui si cum sa aflu versiunea...Pe carcasa scrie: P/N 10-00319 R23 .1 Serial# JIT052350654La conectare in MPLAB nu spune nimic de versiune.
Link spre comentariu

eu am MPLAB 7.30la Versions am urmatoarele info pt PIC16F876A selectat ca device (asta dupa de a facut automat download la firmware):MPLAB ICD 2 Version: 07.30.00.00Firmware: ICD2Firmware type: 16FFirmware version: 02.06.08.00Bootloader version: 01.01.00.00fara PIC imi da acelasi mesaj ca la tine: invalid target device id ... 0x70 ...cu PIC16F876A conectat n-am incercat ca nu am, dar cu PIC18 cu care lucrez eu merge cu toate; ciudat e ca nu merge cu PIC16F628A, doar daca-l setez ca programtor si nu debugger.la Power:Target Vdd = 0 daca nu e conectat in sistem si nu e setat flagul de mai jos pt alimentare din ICD2, sau am 4.78V daca e setat flagul respectivTarget Vpp = 12.70 VMPLAB ICD2 Vpp = 12.78 Vurmatoare fereastra, STATUS:difera de a ta prin faptul ca este setata optiunea: Automaticaly download firmware if neededpt ultima fereastra nu stiu ce ai facut tu. era in timpul cat facea download de firmware ?

Link spre comentariu

byteworks,

Ca sa determini versiunea, clic pe Debugger->Settings, apoi pe tabul de versiune. Vei obtine primele ecrane capturate de mine. Acolo se poate citi versiunea.

bobtech,

difera de a ta prin faptul ca este setata optiunea: Automaticaly download firmware if needed

Este intentionat asa, ca sa nu incerce sa downloadeze F/W si sa piarda comunicatia.

cu PIC16F876A conectat n-am incercat ca nu am

Cred ca e o neintelegere. Eu ma refer la F876A conectat ca procesor al ICD2-ului, nu ca tinta ptr programare. In timpul incarcarii unui nou firmware pentru un alt tip de procesor tinta, F87x de pe ICD2 este reprogramat de catre MPLAB. Se pare ca bootloaderul care se ocupa de reprogramare este scris ptr F87x (fara A). Procedura de programare a flashului este diferita ptr F87xA si de aceea bootloaderul nu poate reprograma ICD2-ul. Asta e problema de care ma lovesc in acest moment. Mi-ar trebui un bootloader care stie sa programeze F87xA si speram sa aiba cineva asa ceva.

pt ultima fereastra nu stiu ce ai facut tu. era in timpul cat facea download de firmware ?

Da. Am clicuit ca sa downloadeze firmware-ul si in momentul ala a luat-o prin balarii.

Repet problema: Nu pot incarca un nou firmware. Bootloaderul programeaza numai F87x (fara A). Nu am bootloader care sa stie sa programeze firmware intr-un F87xA. In rest, totul pare s afunctioneze, daca firmware-ul este preincarcat si nu mai vreau sa-l schimb.

bogdanm,

Multzam. O sa ma mai uit pe edaboard, desi am stat cu orele citind posturile de acolo.

Probabil ca solutia finala va fi sa scot un F876 dintr-un montaj si sa-l pun in ICD2.

Multumesc ptr comentarii,

Cirip

Link spre comentariu

Cred ca e o neintelegere. Eu ma refer la F876A conectat ca procesor al ICD2-ului, nu ca tinta ptr programare.

stiu asta, dar tu ai setat si procesorul target tot ca F876A, cel putin asta am dedus eu din mesajul in care zice ca nu gaseste target, ca se astepta la 0x70, care este codul (device id) lui F876A.l-am pus si eu target tot pe asta (F876A) ca sa reproduc cat mai bine ce ai facut tu.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări