Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

A construit cineva ICD2?

Postări Recomandate

Salut,Si-a facut cineva acasa, in baie pe pian, ICD2? Daca da, ce a folosit? 16F87x sau 16F87xA? Si daca a folosit 16F87xA, ce firmware a folosit? Mai am intrebari, dar deocamdata astept sa vad daca preia cineva mingea ridicata ...Va rog nu ma trimiteti la site-uri, ca l-am albit pe gogu cat am scotocit. As vrea sa discut cu cineva care il are facut si il foloseste.Mi-ar fi util si daca cineva ar avea ICD2 de fabrica si ar fi dispus sa schimbam doua vorbe.Multumesc anticipat,Cirip

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

si eu am ICD2 original si i-l folosesc. spune ce ai nevoie si te ajut. deasemenea sunt interesat sa fac si eu o clona, ca asta e cam scump.ai cumva si schema originala la ICD2 ? eu am variatiuni, dar nu le-am testat.am avut odata shema originala si chiar am verficat daca corespund componentele pe placa, dar am pierdut-o :(

Link spre comentariu

Salut,Si-a facut cineva acasa, in baie pe pian, ICD2? Daca da, ce a folosit? 16F87x sau 16F87xA? Si daca a folosit 16F87xA, ce firmware a folosit? Mai am intrebari, dar deocamdata astept sa vad daca preia cineva mingea ridicata ...Va rog nu ma trimiteti la site-uri, ca l-am albit pe gogu cat am scotocit. As vrea sa discut cu cineva care il are facut si il foloseste.Mi-ar fi util si daca cineva ar avea ICD2 de fabrica si ar fi dispus sa schimbam doua vorbe.Multumesc anticipat,Cirip

Am aici ceva despre ICD2 daca va este de folos..
Link spre comentariu

Hehe... multumesc pentru raspunsuri. Nu ma asteptam la asa de multe. Multumesc si ptr scheme. Eu m-am apucat sa il fac pe cel de la adresa asta: http://stolz.de.be/

Prima intrebare ptr cei care il au cumparat ar fi: Ce procesor foloseste ICD2-ul vostru? Este cu sau fara A?

Ptr. Sofian, care l-a construit, poti te rog sa-mi spui daca poti downloada firmware (sau sistem de operare cum ii zic ei, parca) din MPLAB si daca da, ce versiune de bootloader ai folosit?

Sa va spun in ce faza sunt eu: Il construiesc pe bucatele si testez pe masura ce construiesc. Am gasit (in sfarsit!) un firmware care comunica cu MPLABul, dar se pare ca nu e numai bootloaderul, ci si firmware-ul dedicat numai procesoarelor 16F/17F. Dupa stabilirea conexiunii incerc sa downloadez un nou firmware si aici o ia in freza. Eu folosesc 16F876A si cred ca sunt probleme la reprogramarea FLASHului, dar nu am sursele de la bootloader ca sa le pot modifica si nici un bootloader hex ptr versiunile A.

O intrebare generala ar fi: Stie cineva un bootloader care merge cu versiunile A? Bootloaderul BL010101.hex pe care il instaleaza MPLAB-ul nu merge cu versiunea A.

Multumesc,

Cirip

Link spre comentariu

Bun, multzam fain tuturor.Aseara l-am terminat, face self test, masoara tensiunile, pare totul OK, cu exceptia tentativei de a downloada firmware-ul. Am si simplificat putin schema (am pus numai 2 tranz din cele 4) si i-am adaugat si doua leduri pentru MCLR si Vdd spre procesorul tinta. Cred ca ceea ce am eu este un bootloader+firmware ptr 16F, probabil citit dintr-un f87x deja programat. Am sa incerc cu firmware-ul pe care l-ai postat, sa vedem ce iese. Eu vreau sa incarc firmware ptr dsPIC30F2010.Multumesc inca o data. Va tin la curent cu evolutiile.CiripEDIT: Am scotocit putin pe la sixca. Cica baiatu' l-a testat/folosit cu MPLAB6.5. Eu folosesc 7.10, iar bootloaderul pe care l-am incercat a fost tot ICD661.hex si nu incarca un nou firmware.De asemenea, ceea ce ai postat tu, Sofian, este un hex de aprox 3K. Bootloaderul are in jur de 150 de octeti, ceea ce ma face sa cred ca bootloaderul postat de tine contine de fapt si firmware-ul de comunicatie cu o anume varianta de procesoare, 16F de ex. O sa testez.

Link spre comentariu

Si eu am avut o problema similara cu ICD2. L-am facut cu 877A, il vedea MPLABul, dar la download o lua in freza, idem, cu fiecare firmware pe care l-am incercat. M-am enervat doua zile shi l-am lasat balta. Poate ca merge cu 877 simplu, dar n-am incercat. Daca gaseshti un firmware care sa mearga in sfarshit, sunt shi eu interesat.

Link spre comentariu

bobtech ptr clonaciripdaca toate tensiunile sunt ok insemna ca mergeconecteaza la montajul cu dspic si vezi daca il vede dsPIC30F2010setezi icd2 ca programator in MPLAB si la prima citire a dspicului el trebuie sa incarce firmware ptr dspicdaca nu merge te rog sa pui mesajul dat de MPLAB ca sa vedem de unde este

Link spre comentariu

Salut Sofian,Am facut teste si uite ce rezultate am obtinut:1)Cu bootloaderul de la tine se conecteaza, apoi incerca sa descarce firmware-ul, dar dupa cateva secunde declara ca a pierdut comunicatia cu ICD2. Poza atasata cu mesajele din output window.2)Cu vechiul meu bootloader se conecteaza si comunica, dar nu pot schimba firmware-ul. Am facut si cateva poze cu FW care merge.As vrea sa mai adaug ca nu am conectat nici un cipan in partea de target, dar cred ca incarcarea firmware-ului trebuie sa se faca independent de existenta cipului target.Opinii?Bobtech si byteworks, vreti, va rog, sa va uitati si la info similare din ICD-urile voastre?Ar mai fi un amanunt. In configul lui 876A (adr 2007) de pe ICD2 am dezactivat brown-out si WDT, am activat low voltage programming si am permis scrierea Flashului prin intermediul lui EECON. Oi fi gresit cu ceva?Multumesc,Cirip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări