Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor sinus pur

10vid

Postări Recomandate

50Hz la precizia cuartului.Pinul 5 nu e iesire, ci e tras in sus de o rezistenta interna de pull-up. Pinul 4 (Reset) e dezactivat si va trebui tras in sus sau in jos de o rezistenta intre 10k si 30k.Intrarile TTL sau CMOS, spre deosebire de cele ST (Schmitt trigger), nu pot fi lasate libere, pentru ca cei doi tranzistori de intrare inseriati intre Vdd si GND ar putea ramane intredeschisi amandoi deodata si ar produce o risipa de curent direct de la Vdd la GND.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• elcomar

6

• Stefan

4

• 10vid

4

• silicipi

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

nu te supara pe mine dar sincer nu am inteles nimic...Ma intereseaza daca poti sa-mi dai o schema exacta de legatura a picului la care ai facut programul pentru ca altfel nu cred ca poti sa ma ajuti ca nu prea inteleg pic-urile...imi poti face o schema te rog? nu-i mai grea decat softul pe care l-ai facut....multumesc

Link spre comentariu

Iata ce am legat eu:pinul 1- la plus 5vpinul 8- la minus 5vpinul 2 si 3 - am pus quart-ul de 4 megade la pinul 2 am pus un 22p catre masade la pinul 3 am pus un 22p catre masala pinul 1 si 8 am pus un 0,1 microde oscilat oscileaza la pinii 6 si 7 dar in nici un caz nu sunt 50Hz (masurat cu fluke)pic-ul este 12f629 / am incercat cu 2 si la fel facecare sa fie problema?

Link spre comentariu

La iesirile din pic o sa ai 1100Hz/2 = 550Hz la fiecare din iesirile 6 - 7. La iesirea (secundar) vezi un condensator, de 2uF, ce impreuna cu bobina transf. formeaza un filtru trece jos si o sa ai mult doritul [email protected] ma pasioneaza, inca, sursele in comutatie (converoare/invertoare) dar sunt curios din fire si am cateva intrebari pentru cei care se pricep:- ce fel de miez are transofrmnatoul de la invertorul de mai sus si la ce frecventa are cel mai bun randament? (cel folosit de 10vid pentru PWM 1,1KHz)- din ce motiv se ataca transformatoul cu impulsuri modulate in durata si nu direct cu sinus? singurul motiv ar fi pentru a se folosi tranzistoare MOS-FET (comutatie = pierderi mici disipate sub forma de caldura) in detrimentul bipolarilor?- transformatorul nu "bazaie" la frecventa de ~1KHz? p.s: va rog ca raspunsurile sa fie cat se poate de serioase!

Link spre comentariu

La iesirea (secundar) vezi un condensator, de 2uF, ce impreuna cu bobina transf. formeaza un filtru trece jos si o sa ai mult doritul sin@50Hz.

nu inteleg ce vrei sa spui, adica trebuie sa-i fac un filtru inainte de transformator sau dupa transformator?autorul a spus ca pic-ul scoate direct 50Hz cu precizia cuartului, nu a specificat nimic de un filtru
Link spre comentariu

Dupa transformator pui filtru in caz ca vrei sa faci invertorul propus de 10vid. Daca vrei sa faci altceva, nu am idee ce, poti pune filtre active la iesirile din MC.

Mai tarziu, daca termin ce m acum de facutm o sa iti arat niste oscilograme.

p.s. fara osciloscop si experienta e destul de greu sa faci o sursa in comutatie, poate doar sa ai un stoc mare de piese. :rade: Vorbesc din experienta :rade: , dupa prima perechie de MoSi bubuiti am luat o pauza mai lunga.

Link spre comentariu

Sunt si eu interesat de o astfel de aplicatie, am mai construit invertoare insa de puteri mici, pana in 200W, cu ajutorul batranelor 2N3055 si cu pierderi destul de mari prin disipare de caldura.

- ce fel de miez are transofrmnatoul de la invertorul de mai sus si la ce frecventa are cel mai bun randament? (cel folosit de 10vid pentru PWM 1,1KHz)- din ce motiv se ataca transformatoul cu impulsuri modulate in durata si nu direct cu sinus? singurul motiv ar fi pentru a se folosi tranzistoare MOS-FET (comutatie = pierderi mici disipate sub forma de caldura) in detrimentul bipolarilor?- transformatorul nu "bazaie" la frecventa de ~1KHz?

Pentru PWM 1.1Khz cred ca se poate utiliza traf normal de retea.Treaba cu PWM vs sinus este ca si la amplificatoare, clasa D vs AB/B. Utilizand PWM se obtine randament mai mare.Eu m-as gandi mai degraba la o frecventa care sa iasa din spectru audio, minim 25KHz, mai trebuie studiata problema.
Link spre comentariu

Semnalele par ok. Simularile sunt facute cu frecventa la PWM de 1.1KHz ?Daca nu cer prea mult, se poate incerca si cu o frecventa de 20 sau 25KHz?Si inca ceva...voi de unde cumparati PIC-uri?

Link spre comentariu

simularea este facuta cu hex-ul lui 10vid, deci la fix 1.1Khz pentru PWM. frecventa o poate modifica 10vid pentru ca eu nu ma pricep la asm si nu am idee ce fac registii aia din intreruperi.

probabil aici se modfica frecventa:

;   Rutina servire intrerupere Timer1                        movlw 115+5              ;-909 (+3 ciclii latenta intrerupere +2)                movwf TMR1L                movlw 252                movwf TMR1H                bcf PIR1,TMR1IF                bcf STATUS,DC                                retfie
Sunt o multime de magazin pe net ce vand componente electronice, insa nici unul nu plateste reclama la elforum pentru a le putea enumera aici (cu exceptia lui Fănel).
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări