Vizitator bolosicubolo Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Am achizitionat o pereche de boxe Heco PCX 3 si au posibilitatea de a fi legate pe 4 sau pe 8 ohmi (nulul e comun si au 2 conectori de faza de o parte si de alta - poza). Amplificatorul la fel are optiunea de a fi setat pe 4 sau 8 ohmi - poza. Puterea de catalog a amplificatorului e cam asa : 8 Ohm: 90 W pro Kanal @ < 0.08% THD an 8 Ohm 4 Ohm: 90 W pro Kanal @ < 0.1% THD an 4 Ohm Cum ar fi mai bine sa le leg pe 4 sau 8 ohmi? Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Mai întîi verifică cu un multimetru dacă între borna de 4 şi cea de 8 Ohmi de la boxe ai o rezistenţă sau un bec.Dacă e rezistenţă vei găsi ceva în jur de 4 Ohmi, dacă e bec ţi se va părea că e aproape zero, aşa sînt filamentele de bec la rece şi le creşte rezistenţa filamentului o dată cu temperatura. Dacă descoperi un bec acolo, nu ţi-aş recomanda să foloseşti boxele pe bornele de 8 Ohmi, nu sînt sigure în timp şi nici impedanţa pe care o vede ampliful nu e constantă (aproximativ desigur, că nu e fixă, variază puţin cu frecvenţa).În privinţa amplifului, nu reuşesc să ghicesc marca şi modelul, dacă doreşti să reziste la putere mare timp îndelungat, e bine să pui comutatorul pe poziţia ''4 Ohmi'' şi să foloseşti boxe de 8 Ohmi, vei pierde ceva din putere findcă tensiunea de alimentare a finalului e mai mică aşa, dar va funcţiona mai lejer. Asta dacă nu e o chinezărie ieftină. Link spre comentariu
Vizitator bolosicubolo Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Amplificatorul este Harman Kardon PM655 Vxi, al 2-lea dupa modelul de varf la vremea respectiva. L-am tinut pana acum cu o pereche de boxe Technics sb 3430 de 50W din, 100 music, pe 3 cai compresie numai pe 8 ohmi (fiind impedanta boxelor + ca mi-a placut ca se aprinde un bec cu High voltage pe 8 ohmi). 1/4 din volum era deja mult pentru boxe, nu cred ca s-ar forta pe 8 ohmi. Am intrebat strict din motive de fidelitate, distorsiuni. Am vazut ca THD-ul e mai mic pe 8 ohmi. Link spre comentariu
Vizitator bolosicubolo Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 In concluzie boxele sunt pe 4 ohmi, optiunea de 8 ohmi fiind doar un artificiu pentru a putea fi legate la o gama mai larga de amplificatoare. Deci, ce imi recomanzi tu Zal este sa le folosesc pe 4 ohmi la ambele capete? ... atata timp cat nu cred ca asta face rau amplificatorului. Le-am trecut pe 4 ohmi pe amandoua. Daca am inteles gresit te rog corecteaza-ma (o sa fac rost de un multimetru saptamana viitoare si o sa pot face atunci masuratorile de care vorbeai). Merci. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 Dacă nu acţionează vreo protecţie în amplif, e în regulă. Schema pe care o am de PM655 e fără comutare 4-8 Ohmi, dar după piesele folosite pare să ţină şi 4. Link spre comentariu
Vizitator bolosicubolo Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Salut Zal, nu am mai reusit sa fac rost de multimetru asa ca le-am desfacut; am gasit ceva care ar putea fi acel bec cu filament sau doar o siguranta. Am facut un album cu pozele http://photobucket.com/hecopcx3. Problema care am observat-o e ca unul din difuzoarele de bass "păcăne". Se intampla la volum mai ridicat, basul e destul de accentuat atunci si chiar daca rareori o sa ajung acolo ma deranjeaza la culme. Daca si cealalta boxa ar fi facut la fel era ok, as fi zis ca asta e, atat pot, dar acolo se aude si mai bine parca basul odata cu cresterea volumului. Se aude exact ca si cum ai tine o foaie de hartie la o gaura de bass reflex a unui dif de 15" , deranjant. Dijuzorul pare sa fie cel original, sa fi fost rebobinat, sa trebuiasca rebobinat, nu stiu ... sunt ceva poze, poate recunoaste cineva semnele umblarii in el. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 1. Da, aşa zis-a rezistenţă e un bec. Eu am înlocuit-o cu un grup de rez bobinate în paralel totalizînd fix 4 Ohmi, la peste 50W. 2. Posibil să fie descentrat diful, asta presupune tot demontarea bumbului, dezlipirea bobinei şi lipirea ei la loc după centrare. Link spre comentariu
Vizitator bolosicubolo Postat Septembrie 19, 2011 Partajează Postat Septembrie 19, 2011 Am desfacut difuzorul cu pricina cu ajutorul domnului Ahegyes si din pacate sunt 3 spire desprinde de pe suportul bobinei :cry: Difuzorul de bass de la cealalta boxa se aude bine (ca si sunet) exceptand faptul ca zgarie cand apas pe el. Exista difuzoare functionale care zgarie la apasare pentru ca au intrefierul foarte mic sau e semn ca e si el pe cale de duca?Boxe cumparate printr-un prieten de la Cluj de la individul power-zone. Link spre comentariu
ahegyes Postat Septembrie 19, 2011 Partajează Postat Septembrie 19, 2011 Daca functoneaza bine dai pace. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 19, 2011 Partajează Postat Septembrie 19, 2011 Nu contează că agaţă bolţul bobina cînd apeşi cu mîna, fii sigur că nu vei putea apăsa constant pe membrană, plus că sensul de mişcare e invers, spre înainte, nu spre înapoi, acolo contează să nu agaţe.La diful cu probleme, nu se pot lăcui acele 3 spire? Link spre comentariu
Vizitator bolosicubolo Postat Septembrie 19, 2011 Partajează Postat Septembrie 19, 2011 Am reusit sa le pun pe suport destul de bine inchegate. O sa incerc maine cu ajutorul cuiva sa le pun si sa le si lipesc. Am cate ceva pe acasa de lipit, chestii mai uzuale, ar trebui sa dau o fuga pana la magazin pentru ceva anume ? Link spre comentariu
Vizitator bolosicubolo Postat Octombrie 1, 2011 Partajează Postat Octombrie 1, 2011 Revin cu o intrebare la subiect. Le-am dus la rebobinat la un tip foarte de treaba langa Timisoara care a observat ca si inaltele erau cu problema si se auzeau undeva la 25% din cat trebuia, in filtre era umblat, becurile acelea sunt protectii pentru inalte si bas (a zis ca de 55W pe inalte) dar la unul dintre filtre lipsea asa ca le-a desfintat pe cele pentru inalte. Le-a masurat (nelegate la amplif) si a spus ca boxele au exact aceeasi impedanta de 5.2 ohmi atat pe partea de 4 cat si pe cea de 8 ohmi. Intrebarea mea este daca boxele au 5 ohmi si ceva e mai bine sa tin amplifu pe 4 si boxele sa aiba o impedanta ceva mai mare sau sa il tin pe 8 ohmi ca boxele sa fie mai mici? sau diferenta e nesemnificativa. Am si manualul tehnic al amplifului. Link spre comentariu
Luca Postat Octombrie 1, 2011 Partajează Postat Octombrie 1, 2011 Tine comutatorul amplificatorului pe pozitia 4 Ohmi. In orce situatie este mai bine asa. chiar si la folosirea boxelor de 8 ohmi.De ce ? Pentru ca amplificatoru va fi alimentat la un curent mai mic > va scoate o putere mai mica > nu se distruge asa rapid pe sarcini reduse.In cazul in care il vei tine pe pozitia 8 Ohmi iar tu vei folosi boxe mai mici de 8 Ohmi, amplificatoru va fi alimentat cu o tensiunea mai mare > va avea putere mai mare > se va distruge mai rapid, Posibil sa intre in protectie sau sa se arda cand salti putin volumu pe boxele de 4 Ohmi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum