Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

acumulator fara vlaga( ni-cd...cred)

radorim

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

3

• cristian2009

3

• Dr.L

2

• radorim

1

Top autori în acest subiect

buna ziua,am o masina de gaurit bosch de acum vreo 10 ani, la care acumulatorul nu mai tine mult dupa incarcare...ce-i de facut si cum!?multumesc!acumulatorul cred cqa este ni-cd

Daca masina de gaurit este inca in stare buna de functionare si se doreste salvarea ei atunci poti desface cu grija carcasa acumulatorului de unde scoti tot si introduci o sursa de tensiune continua calibrata sa livreze exact ceea ce face si acumulatorul, inconvenientul ar fi ca o sa ai un cablu de tensiune dupa tine insa este o alternativa la investirea intr-o masina noua, sursa se poate face dintr-un traf toroidal, o punte redresoare bine dimensionata si eventual un condensator bun pentru filtrare, nu este ideal insa este o varianta.
Link spre comentariu

La magazinele cu electronice de obicei...vezi tme,farnell etc

Ce parere aveti de bateria aceasta DURATOOL - D01656. Intreb, pt ca nu imi spune nimic, numele Duratol. O fi vreun chinezism ? Nu este o problema daca nu se potriveste la bormasina, scot elementii din ea.Am gasit si alte variante aici. Seamana foarte mult cu elementii din bateria Bosch, doar ca au si lamele de prindere.
Link spre comentariu

Indiferent de firma producatoare acumulatorul in primul rand trebuie sa aiba specificatii similare V & I fata de cel original, adica tensiune si amperaj similar, aceasta din link are la descriere exact tara de provenienta, adica China :da

Link spre comentariu

Daca intrensitatea este mai mare nu cred ca e o problema, se descarca si se invcarca mai greu.

In China se fabrica multe baterii, mai bune mai proaste, insa nu stiu "Duratol" din ce categorie face parte.

Am gasit si alte variante aici. Seamana foarte mult cu elementii din bateria Bosch, doar ca au si lamele de prindere.

Link spre comentariu

Daca curentul este mai mare atunci da, acumulatorul se incarca mai greu, insa daca diferenta este prea mare exista riscul ca incarcatorul sa nu mai faca fata, adica sa nu reuseasca sa incarce acumulatorul asa cum trebuie, inutil sa spun de ce nu este bine ca curentul acumulatorului sa nu fie mai mic, de asta am zis ca specificatiile ar trebui sa fie similare.Acumulatorul din linkul de mai sus mi se pare a avea un pret potrivit pentru a-l incerca.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări