Vizitator Zapaqita Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Buna ziua, am si eu o problema de curand am sesizat ca monitorul meu ACER nu mai primeste semnal verificand-ul am constatat ca toate tensiunile sunt bune in afara de tensiunea care alimenteaza tuburile de neon, cauza probabila ar fi doua circuite integrate BD624 2x4 pin? unde as putea gasi si eu aceste CI sau daca stie cineva un echivalent al lor.Va multumesc. Link spre comentariu
pinky Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Cele 2 "integrate" sunt probabil tranzistori MOSFET. Verifica daca sunt in scurt. Dar atentie ca poate sunt lipiti impreuna unii pini. Aia asa trebuie sa fie lipiti.Daca monitorul tau are o oarecare varsta, e foarte posibil sa fie tuburile CCFL foarte obosite si / sau condensatori uscati, iesiti din parametrii.Daca doresti mai multe pareri, posteaza ceva poze si mai fa ceva masuratori. La semiconductori trebuie sa identifici piesele in scurt. La condensatori e recomandat sa-i schimbi pe toti cei electrolitici. La preturile de azi schimbi toti conzii din monitor cu 5 lei.Mai multe informatii de la tine = mai multe pareri de la mai multi forumisti Link spre comentariu
Vizitator Zapaqita Postat Septembrie 9, 2011 Partajează Postat Septembrie 9, 2011 Multumesc din suflet pentru raspuns o sa mai verific si vin cu raspunsul si cu poze cu placa. Link spre comentariu
leoncris Postat Septembrie 9, 2011 Partajează Postat Septembrie 9, 2011 ACER ... si mai cum ?De regula se discuta pe ... schema . Link spre comentariu
killpacient Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 alea is facute de alfa&omega si daca te uiti mai sus pe piese pe primul rand ar trebuie sa scrie un cod de 4 cifre daca pinii sunt legati asa : 123 4 5678123- sursa4-poarta5678-drena, sunt mosfeti, cel mai probabil p-channel -30v 5-8 amperitot pe acolo ai un circuit integrat lung cu 14-20 pini. spune codul lui si poate reusesti sa il faci... de obicei cand se ard aia cam crapa si partea de OCP(over current protection) si chiar daca schimbi aia 2 tot nu o sa plece(cum trebuie)... pune 2-3 poze cu fata si cu spatele placii, posibil sa ai noroc sa ii poti ajusta partea de ocp (a nu se citi anula, am vazut multe cazuri in care multi anulau partea aia si dupa 1 luna scoatea fum monitoru din cauza lampilor uzate). ajungand la treaba cu lampile uzate, sa stii ca mosfetii aia nu se ard degeaba se ard din cauza consumului datorat de vechimea lampilor asa ca daca reusesti sa faci sursa sa mearga sa ii schimbi si lampile ca nus o gramada de bani dar e putin de migaleala astept poze Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum