qazaq Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Salut,dupa cum se vede si in titlu ,as avea nevoie de un dump de bios la o placa de baza asus P4BP-MX 2.0 ,deci nu de binul de bios care-l pun la dispozitie pe situl asus ,ci un dump pe care-l pot programa cu un programator.Ca programator folosesc un ezoflash,chipul de bios este un SST49LF003A.Sau de o modalitate de de a obtine din fisierul bin oferit de cei de la asus, fisierul pe care-l pot scrie cu programatorul.Va multumesc anticipat! Link spre comentariu
Voltus Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Fisierul .bin descarcat de pe site il incarci in ezoflash si il programezi in chipul de pe placa . Trebuie sa iti mearga asa .Dumpul pe care il cauti este identic cu fiserul .bin pus la dispozitie . Link spre comentariu
qazaq Postat Septembrie 6, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Fisierul .bin descarcat de pe site il incarci in ezoflash si il programezi in chipul de pe placa . Trebuie sa iti mearga asa .Dumpul pe care il cauti este identic cu fiserul .bin pus la dispozitie .asa ar trebui sa fie ,dar totusi ceva nu-i in regula,iti trimit dumpurile sa le vezi una ii citita cu programatorul iar celalalt ai cel de pe site,mentionez ca programatorul refuza sa programeze chipul daca in primele adrese nu-s toate ff pina la adresa 2000,o fi chipul defect ?nu stiu ca nu am altu de proba.atasez cele doua dumpuri si dati cu parerea,poate ai o idee : Link spre comentariu
qazaq Postat Septembrie 6, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2011 si am mai gasit ceva acum in tabelul chip test in dreptul circuitului sst49lf003a :,,offset 0x20000;don't use SST49LF003A",asta probabil ca inseamna cea ce am zis eu mai inainte ,adica ca nu ma lasa sa scriu in primele adrese de la 0 la 20000,dar atunci nu mai coincide cu dumpul de pe site,care are date de la adresa 0 incepind,aici e problema....posting.php?mode=reply&f=50&t=93029# Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Dumpul de pe net pare OKDumpul citit pare a incepe de la 20000hCeva nu e in regula la programator sau la memorie.Incearca sa o citesti ca pe una mai mare, (ceva de 512k) vezi continutulDaca are OK ori mai incerci sa o programezi ori incerci ceva metode de recovery,vad ca e Award si are ceva boot block recovery.offset 0x20000;don't use SST49LF003A Poate asa il stie sau acceseazaAm cautat pe googleAm gasit un xls de le ezoIl are,stie ca de 4Mbit nu de 3 cat e el probabil de aia.Incearca asta ca SST49LF003A apoi citeste si compara daca difera incearca-l ca si SST49LF004A Link spre comentariu
qazaq Postat Septembrie 6, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Dumpul de pe net pare OKDumpul citit pare a incepe de la 20000hCeva nu e in regula la programator sau la memorie.Incearca sa o citesti ca pe una mai mare, (ceva de 512k) vezi continutulDaca are OK ori mai incerci sa o programezi ori incerci ceva metode de recovery,vad ca e Award si are ceva boot block recovery.offset 0x20000;don't use SST49LF003A Poate asa il stie sau acceseazaAm cautat pe googleAm gasit un xls de le ezoIl are,stie ca de 4Mbit nu de 3 cat e el probabil de aia.Incearca asta ca SST49LF003A apoi citeste si compara daca difera incearca-l ca si SST49LF004AAm incercat cu offset 0x20000 si asa a mers programat ,dar mi s-a facut dumpul de 524,288 bytes,dar a mers, acum urmeaza sa vad daca merge placa ,dar asta numai maine,va multumesc mult de ajutorul acordat si va tin la curent ,noapte buna!asa mi-a iesit dumpul: Link spre comentariu
qazaq Postat Septembrie 7, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Tin sa va anunt ca am reusit ,merge si cu dumpul lui gabiz_ro si cu dumpul de pe site(cel original de pe site cu offsetul setat 0-20000).Va multumesc pt. ajutor.Numai bine! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum