Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema dump bios

qazaq

Postări Recomandate

Salut,dupa cum se vede si in titlu ,as avea nevoie de un dump de bios la o placa de baza asus P4BP-MX 2.0 ,deci nu de binul de bios care-l pun la dispozitie pe situl asus ,ci un dump pe care-l pot programa cu un programator.Ca programator folosesc un ezoflash,chipul de bios este un SST49LF003A.Sau de o modalitate de de a obtine din fisierul bin oferit de cei de la asus, fisierul pe care-l pot scrie cu programatorul.Va multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• qazaq

5

• gabiz_ro

1

• Voltus

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Fisierul .bin descarcat de pe site il incarci in ezoflash si il programezi in chipul de pe placa . Trebuie sa iti mearga asa .Dumpul pe care il cauti este identic cu fiserul .bin pus la dispozitie .

Link spre comentariu

Fisierul .bin descarcat de pe site il incarci in ezoflash si il programezi in chipul de pe placa . Trebuie sa iti mearga asa .Dumpul pe care il cauti este identic cu fiserul .bin pus la dispozitie .

asa ar trebui sa fie ,dar totusi ceva nu-i in regula,iti trimit dumpurile sa le vezi una ii citita cu programatorul iar celalalt ai cel de pe site,mentionez ca programatorul refuza sa programeze chipul daca in primele adrese nu-s toate ff pina la adresa 2000,o fi chipul defect ?nu stiu ca nu am altu de proba.atasez cele doua dumpuri si dati cu parerea,poate ai o idee :
Link spre comentariu

si am mai gasit ceva acum in tabelul chip test in dreptul circuitului sst49lf003a :,,offset 0x20000;don't use SST49LF003A",asta probabil ca inseamna cea ce am zis eu mai inainte ,adica ca nu ma lasa sa scriu in primele adrese de la 0 la 20000,dar atunci nu mai coincide cu dumpul de pe site,care are date de la adresa 0 incepind,aici e problema....posting.php?mode=reply&f=50&t=93029#

Link spre comentariu

Dumpul de pe net pare OKDumpul citit pare a incepe de la 20000hCeva nu e in regula la programator sau la memorie.Incearca sa o citesti ca pe una mai mare, (ceva de 512k) vezi continutulDaca are OK ori mai incerci sa o programezi ori incerci ceva metode de recovery,vad ca e Award si are ceva boot block recovery.offset 0x20000;don't use SST49LF003A Poate asa il stie sau acceseazaAm cautat pe googleAm gasit un xls de le ezoIl are,stie ca de 4Mbit nu de 3 cat e el probabil de aia.Incearca asta ca SST49LF003A apoi citeste si compara daca difera incearca-l ca si SST49LF004A

Link spre comentariu

Dumpul de pe net pare OKDumpul citit pare a incepe de la 20000hCeva nu e in regula la programator sau la memorie.Incearca sa o citesti ca pe una mai mare, (ceva de 512k) vezi continutulDaca are OK ori mai incerci sa o programezi ori incerci ceva metode de recovery,vad ca e Award si are ceva boot block recovery.offset 0x20000;don't use SST49LF003A Poate asa il stie sau acceseazaAm cautat pe googleAm gasit un xls de le ezoIl are,stie ca de 4Mbit nu de 3 cat e el probabil de aia.Incearca asta ca SST49LF003A apoi citeste si compara daca difera incearca-l ca si SST49LF004A

Am incercat cu offset 0x20000 si asa a mers programat ,dar mi s-a facut dumpul de 524,288 bytes,dar a mers, acum urmeaza sa vad daca merge placa ,dar asta numai maine,va multumesc mult de ajutorul acordat si va tin la curent ,noapte buna!asa mi-a iesit dumpul:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări