Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator acumulatori ni-mh

Vizitator pisica matache

Postări Recomandate

Vizitator pisica matache

Am cautat pe forum,o schema de incarcator inteligent ni-mh,dar nu am gasit..Prin inteligent inteleg sa decupleze automat acumulatorul,la sfarsitul incarcarii;nu am studiat prea mult problema,dar stiu ca sesizarea incarcarii complete,e diferita de a altor tipuri,ni-cd ,de exemplu.Daca cineva a construit asa ceva,il rog sa posteze aici,sau macar o idee cum pot sesiza sfarsitul incarcarii.Multumesc anticipat pt orice sugestie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danb1974

2

• radusa

2

• cristian2009

1

• tinel

1

Top autori în acest subiect

Vizitator pisica matache

eu am desfacut unul profesional,avea un cip pe care nu l-am notat,nu era ceva uzualam gasit un ci dar nu stiu cum e cumpararea luihttp://cds.linear.com/docs/Datasheet/4060f.pdf

Foarte util datasheet-ul...am inteles cum sesiseaza integratul sfarsitul incarcarii;tensiunea creste pana intr-un punct,cca 1,6V..dupa care incepe sa scada.Integratul simte cu o precizie de cca 20 mV,aceasta scadere,oprind incarcarea.Cam asta e smecheria,in mare...Problema integratelor specializate,de acest gen,e ca nu se gasesc la noi..iar sa comand afara,costa cat un incarcator gata facut.Fiind pe un forum de electronica,sper insa sa putem gasi o solutie de a detecta acest ...minus delta V..caci in rest e simplu..o scc comandata de un comprator,sau altceva,ce poate sesiza acea cadere de 20mV.
Link spre comentariu

Gasiti la noi si MAX712/713, care este mai complex si mai bun, dar in acelasi timp si ceva mai scump, ~30-35 lei, dar si U2402 un IC mai vechi dar care isi face si el treaba si care este doar vreo 10 lei. Cred ca mai sunt si altele dar nu am stat sa le caut pe toate. Este mult mai simplu sa folositi un IC specializat, decat sa va apucati sa concepeti o schema. Pe net mai gasiti scheme realizate cu PIC-uri, dar dupa parerea mea nu pot fi competitive la pret (final)fata de simplitatea schemelor cu un IC specializat. Succes

Link spre comentariu

Subscriu la recomandarea de mai sus.Eu il am pe 'fratele mai mare', care incarca la max 1A pt 4 bateri simultan sau 1.8A daca se pun doar doua. Am luat pachetul cu toate accesoriile si m-a costat cam 65E in Germania. Ce mai are in plus cel mare, este ca are si adaptor pt incarcare la 12V, pt auto. Dar al meu nu se numeste La Crosse ci apare sub firma Voltcraft IPC-1. De fapt sunt mai multe firme care comercializeaza acest produs sub diverse nume. Se poate achizitiona si din Romania la pretul de 270 Ron + 25 Ron transport. Este un aparat de care sunt multumit si nu regret ca am dat banii astia pe el.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator ioan26

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca La Crosse 700 are si posibilitatea de formatare sau doar de reconditionare. Am cumparat recent un Maha MH-C401FS, insa vreau sa-l returnez deoarece nu sint multumit de el, intrucit se pare ca setarile pt. cele 4 celule de incarcare nu sint identice! Astfel, pun la incarcat acelasi tip de acumulatori 4 buc care au fost folositi in acelasi aparat si care au aceeasi tensiune (1,1v), cei din centru se termina de incarcat aproape deodata, iar cei de pe margine, dupa, la interval de pina la 1,5 ore!!! (pe setarea incarcare lenta la 300mA). M-am gindit la acest La Crosse 700 sau la Maha MH-C9000, acesta din urma vad ca are si functia de formatare, care e binevenita la acumulatorii noi. D-voastra ce-mi recomandati?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări