Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

conectare egalizator auto

Vizitator psybross

Postări Recomandate

Vizitator psybross

am achizitionat un egalizator auto second sh si nu stiu cum sa il conectez la cd playerul masini ,cred ca si daca avea instructiuni nu ma descurcam fara un sfat precis deci am cd playerul masini originale la care stiu exact care sant firele de la difuri si mai stiu care sant firele plus si minus iar la egalizatorul respectiv banuiesc ca grupul de fire din partea stanga (vezi foto) 8 la numar sant pt 4 difuri firele din mijloc rosu si negru sant plus si minus si mai sant in partea dreapta patru fire de care nu pot sa spun nimic ,pe langa asta si daca as sti nu imi dau seama cum se conecteaza intre cd de egalizator si de difuri ...ceata totala plus ca l-am intrebat si pe electronistul de la bloc (daca pot sa spun asa) iar el mi-a spus ca trebui cu cablu rca dar eu la cd nu am iesire rca altfel a spus ca nu stie

post-18071-13982930937_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

3

• costy

2

• liviu

2

• suat

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator psybross

deageaba dau capacul jos ca nu inteleg ce este inauntru cea mai mare operatiune a mea ca sa spun asa este montaluj unui cd player in masina plus difurile necesare ,dar inca nu am reusit sa aflu principiul conexiuni intre egalizator si cd ..adica intra semnal din cd pe firele de dif in egalizator si din egalizator in difuri...?

Link spre comentariu

uh ce urat arata.eu cred ca nu are rost sa te complici , dar daca vrei , poti sa te uiti la circuitele alea de pe radiator si sa cauti datashetul.asa poti sa-ti dai seama de alimentarea montajului si iesirea pe difuzoare.\eu cred ca e un tda 2003.

Link spre comentariu

Se face o mica confuzie aici, uitati-va in ultima poza in care scrie ca este Pre-Amp adicatelea preamplificator, asadar logic ca trebuie montat inaintea unui etaj final de amplificare, in cazul de fata CD-playerul ar trebui sa aiba intrare aux sau conectori RCA in spate pentru introducerea de semnal auxiliar, nu se conecteaza preampul la difuzoare el doar amplifica linia de semnal si face corectii de ton pe 10 benzi.

@psybross nu vad pentru ce sa te complici cu asa ceva, CD-playerul tau are cu siguranta corectii de ton incorporate, fie ele cu CI dedicat fie active cu operational, care cu siguranta sunt mult mai bune decat jucaria aia, oricum la cat de nasol arata inauntru eu nu as pune asa ceva nici in ruptul capului, din cate vad notiunea de cablu ecranat nu prea exista in conceptia producatorului, ca sa nu ma spun de pcb-ul inutil de mare si plin de strapuri, de la asa ceva nu poti obtine decat zgomot suplimentar pe linia de semnal, in nici un caz sunet de calitate, deci sfatul meu este sa renunti la el.

Link spre comentariu

si la ce drac mai scria 160watt pe el?

era o poza pe alt forum cu ambalajul

Daca folosesti acel cuvant te simti mai bine? :nebunrau: eu cred ca se poate si fara injuraturi.

Si te intreb si eu ceva, tu te-ai uitat in pozele prezentate? eu nu vad in cea cu descrierea de pe panou sa scrie amplifier, ci pre-amp, si oricum inauntrul sau vezi pe undeva pe placa aia vre-o sursa in comutatie? ca doar aceea ar putea alimenta un etaj final (care nici el nu se vede acolo ) capabil de acea putere de care zici, de aceea cred eu ca ai confundat cumva jucariile.

Link spre comentariu

si la ce drac mai scria 160watt pe el?

era o poza pe alt forum cu ambalajul

Daca folosesti acel cuvant te simti mai bine? :nebunrau: eu cred ca se poate si fara injuraturi.

Si te intreb si eu ceva, tu te-ai uitat in pozele prezentate? eu nu vad in cea cu descrierea de pe panou sa scrie amplifier, ci pre-amp, si oricum inauntrul sau vezi pe undeva pe placa aia vre-o sursa in comutatie? ca doar aceea ar putea alimenta un etaj final (care nici el nu se vede acolo ) capabil de acea putere de care zici, de aceea cred eu ca ai confundat cumva jucariile.

ok, poate ca "drac" e injuratura(nu stiam, scuze daca a fost perceput asa), dar se vede clar in montaj ca e vorba de un amplificator cu 4 canale (probabil tda2003) din care decat 2 finali mai exista.
Link spre comentariu

Logic ca TDA2003 sunt pusi acolo, insa poti scoate 160W din jucariile alea asa cum ai zis mai sus ca ar fi? si ai impresia ca-i poti compara cu amplificatoarele de la CD-playerele de noua generatie? bineinteles ca nu, asadar acea amplificare poate fi fara indoiala ignorata, si deci asa cum am zis dispozitivul sa fie montat inaintea amplificatorului din player, insa repet, arata atat de nasol inauntru incat chiar nu merita, cu siguranta nu se pune problema de sunet hi-fi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări