Vizitator Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Ultimele doua saptamani am lasat electronica deoparte si am pus in practica un proiect gandit de anul trecut. Mai exact un bazin cu pesti(am vreo 30 de somnuleti si vreo 20 de carasi) care sa dea de lucru si nevestei( avut grija de flori ). Am folosit vreo 350 caramizi cal 3-a,cativa saci de tencuiala/adeziv/etc si 3 portbagaje de masina pline cu pietre din Timis In final o cutie de bait cu lac si niste vopsea rosie. Pentru asta aveam nevoie(am rezolvat problema loco) de o priza temporizata pentru pompa de recirculare. Pretul total pentru materiale a fost 100 euro,manopera....gratis Iata pozele; Link spre comentariu
stefan94stefan Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 frumos bazinul va iesit bine ...dar iarna ce o sa faceti ? nu o sa inghete apa ...trebuie sa aveti ceva incalzire pt apa ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Multumesc!Iarna nu e problema, trebuie sparta gheata cand se face,in rest pestii traiesc fara probleme. Link spre comentariu
nickrvl Postat Septembrie 12, 2011 Partajează Postat Septembrie 12, 2011 Multumesc!Iarna nu e problema, trebuie sparta gheata cand se face,in rest pestii traiesc fara probleme.Bazinul cu apa nefiind usor sub nivelul solului ca sa ia caldura de la pamint ci din contra e "aerian" o sa inghete bocna la iarna. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Septembrie 15, 2011 Partajează Postat Septembrie 15, 2011 pisica(pe care o aveti la avatar)nu se baga sa-i pescuiasca? :rade:a iesit fain oricum..... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 19, 2011 Partajează Postat Septembrie 19, 2011 pisica(pe care o aveti la avatar)nu se baga sa-i pescuiasca? a iesit fain oricum..... Asta alba de la avatar e de pe net...in schimb cea din pozele care urmeaza e reala Link spre comentariu
wally_gatter Postat Septembrie 19, 2011 Partajează Postat Septembrie 19, 2011 e intelectual/a motanul/pisica .. urmareste pestii si cugeteaza.. cum sa-i haleasca .. imi place bazinul , dar intrebarea e , cu ce-i hranesti? le-ai pus si namol pe fundul bazinului? ptr ca si carasul si somnul traiesc prin apropierea namolului.. e bine sa le creezi conditii cat mai apropiae de habitatul lor natural . si pe urma poate se sio ingrasa cate unul , numaibun de friptura.. in rest si mai ok e ca vei avea carasei ptr pescuitul la stiuca pe timis colo la balastierele de la Jena. eu am incercat sa dau la rapitor acu cativa ani pe canalul Timis-Bega in zona Costei-Tipari ,doar ca nu a miscat nimic Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 19, 2011 Partajează Postat Septembrie 19, 2011 Ii hranesc zilnic cu paine sau mamaliga...fac 2-3 felii de paine inmuiate in apa(ca pentru nada) si le arunc bilute mici.Unele bilute nici macar nu ajung pe fundul apei ca le iau carasii din zbor. Ce ajunge jos mananca somnii. Cert e ca de 1 luna si ceva de cand am facut bazinul, nu a murit niciunul. Namol nu am pus pe fund nu era cazul...apa de la robinet contine un fel de alge sau nu stiu cum sa zic. Mai exact in 2 saptamani se formeaza pe fundul apei si pe peretii bazinului un fel de mal(foarte lunecos). In plus de fiecare data cand mai aduc pesti( numai sambata am prins vreo 8 carasi),bag si un pic de apa din balta de unde ii prind.Acuma...daca vor rezista la iarna e ok...daca nu...la frigare cu ei :smt103: Legat de zonele de pescuit de aici...nu mai e ce a fost odata s-au distrus complet toate malurile Timisului (ma rog,oficial se zice ca s-au induiguit si terasat)...in realitate s-a scos toata verdeata(salcii,aluni,etc) Nu mai ai unde sa stai la umbra vara.Stiuca se prinde pe balti, eu nu sunt blinkerist insa am amici care prind zilnic 3-4 bucati de la 800 grame in sus. Link spre comentariu
florinfloreanu Postat Octombrie 31, 2011 Partajează Postat Octombrie 31, 2011 eu am avut in acvariu un crap care din vara pana in primavara a ajuns de la vreo 200 grame la aproape 1 kg, deci nu e gluma, chiar poti ingrasa pestii aia (eu l-am eliberat).acuma:1. si eu sunt de parere ca la iarna apa va ingheta bocna, mai ales ca nici nu pare prea adanc bazinul (app, umple bazinul, nu-l tine jumatate gol, pestii se vor simti mai bine daca vor avea spatiu mai mult pentru zbenguiala, si cu cat e mai inalta coloana de apa, cu atat e mai greu sa inghete le fund);2. sa nu mai pui apa din balta de unde-i prinzi, poate fi plina de ciuperci/paraziti/virusi/microbi care intr-un spatiu atat de mic se pot inmulti fara masura, omorandu-ti pestii. nu ar fi rau sa versi in bazin o sticluta de 100 ml de albastru de metil.3. TE INVIDIEZ. rau de tot. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 In ultimele zile am descoperit vreo 3 capete de somnuleti pe langa bazin...adica lipsa de oxigen ii ridica sus si acolo asteptau "hingherii". Deci am scos toata apa din bazin, am bagat toti pestii intr-o galeata mare apoi am spalat bazinul.Surpriza mare a fost ca am gasit niste somnuleti mici de vreo 4-5 cm care nu i-am bagat eu. Altfel zis...au aparut singuri ....o sa incerc sa-i pozez insa e destul de greu ca stau sub pietre. Link spre comentariu
rares01 Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 fain... de multe ori in tot felu de iazuri balti apar pesti datorita pasarilor restu povestii ma gandesc ca il stie cam toata lumea Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 cam vechi subiectul dar zic ca nu ar strica cateva sfaturi. inca nu stiu daca s-au facut modificari. - pompa de recirculare e pusa cam degeaba. trebuie pus un sistem de filtrare. pestii elimina prin respiratie si dejectii amoniac care le poate fi fatal. - pestii nu stiu daca mai sunt la acelasi numar, dar sunt extrem de multi raportat la volumul bazinului (ma uit la pisica si imi cam dau seama cam cat e de mare bazinul). - o solutie pentru filtrare ar fi sa se faca prin locul unde sunt amplasate florile. in cazul asta se scoate tot pamantul si se pune nisip de 5-7mm. mai fin se colmateaza. pe sorbul filtrului ar fi indicat sa fie montat un burete pentru filtrarea mecanica, urmand ca nisipul sa fie folosit pentru filtrarea biologica. daca se doreste si filtrare cu uv-c creste investitia. succes! Link spre comentariu
cristian_98 Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Frumoasa realizare, succes la cat mai multe de acest gen Link spre comentariu
wally_gatter Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 nu a inghetat apa in gerul de afara? Link spre comentariu
CIBY2 Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Abia acum am vazut topicul. Felicitari Fluffy!Si acum total off topic, pentru colegul Florinfloreanu:Crap la gratar, reteta invatata de la un lipovean din Partizani, pe bratul Sulina:Una (doua, noua,...) bucata crap, preferabil sarit de 3 kg (din motive de oase).Se curata crapul normal de solzi, intestine si branhii, se cresteaza pe ambele parti (cam un deget intre crestaturi), se sareaza si se da un praf de piper cu grija sa intre si in crapaturi, se introduce usturoi pisat sau tocat marunt in fiecare crestatura si se lasa deoparte in jur de o ora.Se incing carbunii, se unge bine pestele cu ulei de floarea soarelui pe ambele fete si prin crestaturi (personal il tavalesc intr-o farfurie cu putin ulei) si se pune pe gratarul incins. Cand devine auriu inchis, se deslipeste cu grija si se intoarce pe cealalta parte.Va asigur ca este un deliciu, iar dupa ce vei manca asa ceva Florine, sigur iti va pare rau de cel pe care l-ai eliberat! Merge perfect cu o tuica inainte (de cand te apuci de solzi, pana il iei dupa gratar) iar pe urma un vin (cantitatea este criteriul de apreciere si nu culoarea)! PSTrebuie avut grija, din cauza uleiului, carbunii se aprind si parlesc pestele. Ar fi bine ca pe langa butelia cu licori pentru gatlej sa fie si una cu apa pentru stins focul! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum