Vizitator ardnaxel Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Buna. Stiu ca Raid este un grup redundant de discuri ieftine sau independente care se comporta ca un singur disc de mare capacitate. Am fost intrebata daca este echipament digital si nu stiu. Cine ma poate ajuta? Multumesc Link spre comentariu
danzup Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Buna. Stiu ca Raid este un grup redundant de discuri ieftine sau independente care se comporta ca un singur disc de mare capacitate. Am fost intrebata daca este echipament digital si nu stiu. Cine ma poate ajuta? MultumescEste digital bineinteles. Link spre comentariu
Vizitator ardnaxel Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Buna. Stiu ca Raid este un grup redundant de discuri ieftine sau independente care se comporta ca un singur disc de mare capacitate. Am fost intrebata daca este echipament digital si nu stiu. Cine ma poate ajuta? MultumescEste digital bineinteles.ok, deci daca RAID este echipament digital, ca ar trebui sa raspund la acesta intrebare?Care dintre variante NU este echipament digital? Dvd, telefon GSM, Smartphone, RAID, PDA, Notebook, niciuna din variante.Mi s-a spus ca raid nu ar fi, de aceea m-am hotarat sa intreb pe acest forum in speranta ca voi primi o lamurire. Link spre comentariu
Vizitator cyberjunkee Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 RAID nu este un echipament digital, este o tehnologie care ofera crearea de redundanta si/sau performanta intr-un sistem de date. Aceasta tehnologie foloseste echipamente digitale: HDD, SSD etc, dar repet, ea, de sine statatoare, nu este un echipament digital Link spre comentariu
Mindware Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Oricum, nici intrebarea nu e prea inteligent pusa. toate cele enumerate au si o parte analogica si una digitala, dar in cazul tau raspunsul la intrebare este "nici unul".Unde dai tu acest test? Link spre comentariu
Vizitator ardnaxel Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Oricum, nici intrebarea nu e prea inteligent pusa. toate cele enumerate au si o parte analogica si una digitala, dar in cazul tau raspunsul la intrebare este "nici unul".Unde dai tu acest test?Examen restanta la It:)... Deci practic ar fi toate echipamente digitale, dar intrebarea cere care nu este si de aceea este niciuna din variante... M-am prins, multumesc:) Link spre comentariu
Vizitator cyberjunkee Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Scuze de flame, dar cred ca mai intai trebuie intelesa ideea de 'echipament' ca sa urmeze dezbaterile pe intrebare. Ca sa va ajut: BIOS-ul nu este un echipament digital. Ci un sistem de operare/control a unui echipament digital, in acest caz, PC-ul.Android/Symbian nu este un echipament digital. Ci un sistem de operare/control a unui echipament digital, in acest caz, telefonul mobil.RAID nu este un echipament digital. Ci un sistem de operare/control a unui echipament digital, in acest caz, matricea de mediilor de stocare care ofera redundanta (sau performanta, sau ambele). RAID Controller + interfetele aferente constituie un echipament. Link spre comentariu
danzup Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Scuze de flame, dar cred ca mai intai trebuie intelesa ideea de 'echipament' ca sa urmeze dezbaterile pe intrebare. Ca sa va ajut: BIOS-ul nu este un echipament digital. Ci un sistem de operare/control a unui echipament digital, in acest caz, PC-ul.Android/Symbian nu este un echipament digital. Ci un sistem de operare/control a unui echipament digital, in acest caz, telefonul mobil.RAID nu este un echipament digital. Ci un sistem de operare/control a unui echipament digital, in acest caz, matricea de mediilor de stocare care ofera redundanta (sau performanta, sau ambele). RAID Controller + interfetele aferente constituie un echipament.Se poate discuta foarte mult :Raid ca si echipament presupune controller + interfete deci este digital !Raid ca si tehnologie este tot o tehnologie digitala pentru ca presupune in final folosirea de nivele digitale de semnal in speta 0/1 chiar daca e un raid simulat in soft sau un raid hardware cu procesor dedicat si embeded firmware !Raid ca echipament si sau tehnologie este singurul care nu are si parte analogica fiind exclusiv digital , restul echipamentelor din enumerare au si parte analogica de semnal .Intrebarea este extrem de prost conceputa !!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Atat intrebarea cat si raspunsul lasa loc de discutii si interpretari mai mult sau mai putin filozofice. Digital inseamna numeric, nu exista obiecte reale 100% digitale, numai cele virtuale pot fi pur digitale.Sa revenim la subiect:RAID nu e echipament, e o tehnologie, un concept. Celelalte sunt obiecte fizice, din lumea reala, adica echipamente. In acea intrebare cuvantul "digital" mai mult incurca.Banuiala mea e ca intrebarea lasa loc de discutii pentru ca e rupta de context, adica de ce s-a predat la cursul respectiv. Link spre comentariu
Vizitator ardnaxel Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Atat intrebarea cat si raspunsul lasa loc de discutii si interpretari mai mult sau mai putin filozofice. Digital inseamna numeric, nu exista obiecte reale 100% digitale, numai cele virtuale pot fi pur digitale.Sa revenim la subiect:RAID nu e echipament, e o tehnologie, un concept. Celelalte sunt obiecte fizice, din lumea reala, adica echipamente. In acea intrebare cuvantul "digital" mai mult incurca.Banuiala mea e ca intrebarea lasa loc de discutii pentru ca e rupta de context, adica de ce s-a predat la cursul respectiv.Intr-adevar nu s-a predat la curs... Si pe mine m-a pus in incurcatura ideea de digital... Toate cele mentionate mai sus mi-au fost predate ca si echipamente , fie tipuri de calculatoare, fie dispozitive de intrare/iesire..Insa nu este mentionat si digital si nici nu am discutat despre acest concept in toate sensurile lui.. Daca voi avea aceasta intrebare la examen nu voi sti ce sa raspund dar totusi cred ca voi alege ''niciuna din variante'' pentru ca banuiesc ca dl profesor a vrut sa ne incurce putin cu acest RAID, dar dlui il considera tot echipament digital alaturi de celelalte... Din moment ce nu a predat acele detalii despre Raid pe care mi le-ati scris voi ca explicatii, nu cred ca ar fi avut pretentia sa ne interesam noi in amanunt.. Tot ce este in curs despre Raid este ceea ce am scris in primul post la care mai adauga ca se poate comporta ca un disc de mare capacitate... Oricum va multumesc tuturor pentru raspunsuri. M-ati ajutat sa mai aflu niste lucruri noi. Link spre comentariu
MatyC Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Nu m-am intrebat niciodata ce este RAID in esenta lui pentru ca nu folosesc. Insa eu vad ca este mai degraba o organizare logica a unor dispozitive digitale de stocare a informatiilor. Ce in genul formatari partitiilor. Spre exemplu un HDD pot sa-l formatez in FAT, NTFS, ext2, ext3, etc. La fel vad si RAID. Tine de software, echipamentele digitale fiind hardware. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 15, 2011 Partajează Postat Septembrie 15, 2011 Test RAID (in engleza): http://www.elforum.info/viewtopic.php?p=840060#p840060 Link spre comentariu
Vizitator ardnaxel Postat Septembrie 16, 2011 Partajează Postat Septembrie 16, 2011 Buna:) Am dat acel examen si una dintre cele 5 intrebari a fost chiar aceasta cu RAID. Cand am vazut acel test inca nu imi venea sa cred ca din atatea alternative am nimerit-o tocmai pe cea care imi dadea de furca. Am ales niciuna din variante, adica faptul ca RAID este echipament digital alaturi de celelalte... Acasa incepusem sa-mi regret alegerea fiind aproape sigura ca am gresit. Insa am fost surprins placuta cand s-au afisat rezultatele si am vazut ca am luat 10. In concluzie RAID este echipoament digital alatuti de DVD, telefon Gsm, Notebook, Ipod, Smartphone, PDA. Va multumesc inca o data tuturor pentru ajutor:) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum