Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

16F722- citire status al unui port OUTPUT

george2209

Postări Recomandate

:Si totusi ar trebui sa mearga. Uite un citat din capitolul 9 al Midrange manual:

Question 2: When my program reads a port, I get a different value than what I put in theport register. What can cause this?Answer 2:1. When a port is read, it is always the pin that is read, regardless of its being set to input oroutput. So if a pin is set to an input, you will read the value on the pin regardless of theregister value.2. If a pin is set to output, say it has a one in the data latch; if it is shorted to ground you willstill read a zero on the pin. This is very useful for building fault tolerant systems, or handlingI2C™ bus conflicts. (The I2C bus is only driven low, and the pin is tristated for a one.If the pin is low and you are not driving it, some other device is trying to take the bus).

Cu alte cuvinte, cand citesti o iesire citesti nivelul tensiunii pe pinul respectiv. Daca e peste pragul de high, e interpretata ca 1, daca e sub pragul low e 0. Tu cum ai legat ledul?
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Liviu M

9

• george2209

8

• francezu

3

Top autori în acest subiect

Salut,Ati avut dreptate! Eu am pus numai ADON pe OFF(Low) si am crezut ca e de-ajuns asta ca sa fie disabled A/D. Insa am ignorat statusul ANSELx (x = PORTA sau PORTBx).Asadar se pot citi si bitii OUTPUT.Merci de sfaturi!!

Link spre comentariu

Eu am pus numai ADON pe OFF(Low) si am crezut ca e de-ajuns asta ca sa fie disabled A/D.

Pai chiar este de ajuns pt a dezactica adc-ul, ba mai mult , bit-ul ADON este pus pe 0 la reset, deci adc-ul este dezactivat implicit. Dar in cazul tau, este irelevant daca ai sau nu activat convertorul A/D; problema ta survenea de la faptul ca intrarile analogice erau activate implicit( la reset). Citeste sectiunile corespunzatoare din datasheet si incearca sa faci distinctia intre intrarile analogice, si convertorul A/D.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări