Liviu M Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 :Si totusi ar trebui sa mearga. Uite un citat din capitolul 9 al Midrange manual: Question 2: When my program reads a port, I get a different value than what I put in theport register. What can cause this?Answer 2:1. When a port is read, it is always the pin that is read, regardless of its being set to input oroutput. So if a pin is set to an input, you will read the value on the pin regardless of theregister value.2. If a pin is set to output, say it has a one in the data latch; if it is shorted to ground you willstill read a zero on the pin. This is very useful for building fault tolerant systems, or handlingI2C™ bus conflicts. (The I2C bus is only driven low, and the pin is tristated for a one.If the pin is low and you are not driving it, some other device is trying to take the bus).Cu alte cuvinte, cand citesti o iesire citesti nivelul tensiunii pe pinul respectiv. Daca e peste pragul de high, e interpretata ca 1, daca e sub pragul low e 0. Tu cum ai legat ledul? Link spre comentariu
george2209 Postat Septembrie 6, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Salut,Ati avut dreptate! Eu am pus numai ADON pe OFF(Low) si am crezut ca e de-ajuns asta ca sa fie disabled A/D. Insa am ignorat statusul ANSELx (x = PORTA sau PORTBx).Asadar se pot citi si bitii OUTPUT.Merci de sfaturi!! Link spre comentariu
Liviu M Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Noroc ca nu te-a crezut francezu. Link spre comentariu
francezu Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Eu am pus numai ADON pe OFF(Low) si am crezut ca e de-ajuns asta ca sa fie disabled A/D.Pai chiar este de ajuns pt a dezactica adc-ul, ba mai mult , bit-ul ADON este pus pe 0 la reset, deci adc-ul este dezactivat implicit. Dar in cazul tau, este irelevant daca ai sau nu activat convertorul A/D; problema ta survenea de la faptul ca intrarile analogice erau activate implicit( la reset). Citeste sectiunile corespunzatoare din datasheet si incearca sa faci distinctia intre intrarile analogice, si convertorul A/D. Link spre comentariu
george2209 Postat Septembrie 7, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2011 problema ta survenea de la faptul ca intrarile analogice erau activate implicit( la reset)CORECT!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum