liviu_h1 Postat Ianuarie 31, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2012 Da, NE5532P - National Semiconductor Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 31, 2012 Partajează Postat Ianuarie 31, 2012 NE5532P Miram-as...! Pai cablajul este pentru SMD-uri... si NE5532 "miniatura" au alte terminatii decit DIP... Link spre comentariu
liviu_h1 Postat Ianuarie 31, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2012 Da. cablajul este pt smd-uri. Chestia este ca am pus socluri in locul smd-urilor. Nu am decat njm2068 si Tl072 in varianta. In capsula normala, DIP8, THD am toate operationalele. Tocmai ca sa testez mai multe tipuri am tras socluri pe cablaj. din cauza distantelor mici dintre pini, la capsulele smd am fost nevoit sa le trag cu fire scurte de 1cm. Iar in ce priveste integratele, le stiu sursa si stiu ca sunt originale Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 31, 2012 Partajează Postat Ianuarie 31, 2012 Posteaza o poza cu cablajul.Un pont... AP-urile sint mai silentioase, mai ales daca ai posibilitatea sa le selectezi in ceea ce priveste zgomotul.Daca te intereseaza smd, mai am 10 bucati noi noute Texas Instruments, model NE5532 8AM. Sint originale, de la "mamicuta lui" si le am de vreo 8 ani cind am primit 100 de bucati de la un var ce locuieste in Houston. Sint ambalate in tubul original. Link spre comentariu
liviu_h1 Postat Ianuarie 31, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2012 am facut poze acum, pe seara. una se vede aiurea. Sper ca se vede ca am facut canalul cu operationale dip8, intoarse " cu burta in sus" deoarece cine a facut cablajul l-a facut invers. http://s13.postimage.org/mf140s8on/CIMG5074.jpg http://s15.postimage.org/s22ivdhjf/CIMG5079.jpg http://s11.postimage.org/oz0a7jh6r/CIMG5080.jpg Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 31, 2012 Partajează Postat Ianuarie 31, 2012 Cablajul e corect executat pentru plantarea integratelor soic. Link spre comentariu
liviu_h1 Postat Ianuarie 31, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2012 eu zic sa mai studiezi cablajul. In poze se vede clar, cel putin comparatorul pentru clip e montat pe burta pentru ca este CABLAJUL REALIZAT INVERS. Potentiometrele asa cum le-am montat am maximul invers de cum este normal. Mai studiaza putin Link spre comentariu
89-CEC Postat Ianuarie 31, 2012 Partajează Postat Ianuarie 31, 2012 NU stiu de ce dar cred ca se face o greseala de interpretare . Configuratia pinilor unui C.I este identica privita de "sus" , in schimb trebui tinut cont de modul de plantare a acestuia . Pentru soic (versiunea actula a circuitului imprimat ) se face de pin cu pin , iar pentru plantarea unui pdip se foloseste "in oglinda" , dar doar in situatia cand acesta este plantat th (thru hole) .In situatia prezentata de dv acel adaptor pentru pdip trebui montat in aceeasi configuratie ca si soic . Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 31, 2012 Partajează Postat Ianuarie 31, 2012 Potentiometrele asa cum le-am montat am maximul invers de cum este normalEste suficient sa le montezi pe partea cu smd-urile si ai rezolvat problema. Mufa de intrare se va monta pe aceeasi parte cu potentiometrele. Link spre comentariu
liviu_h1 Postat Ianuarie 31, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2012 Potentiometrele asa cum le-am montat am maximul invers de cum este normalEste suficient sa le montezi pe partea cu smd-urile si ai rezolvat problema. Mufa de intrare se va monta pe aceeasi parte cu potentiometrele.Nu ma incalzea cu nimic daca faceam un pic mai mult efort ca sa montez potentiometrele pe partea cu smd-urile. Montate asa cum am facut eu, tinand cont ca PCB-ul este realizat invers, sensul potentiometrelor va fi invers de cum este normal. Cablajul acesta este doar de test. nu are rost sa ma complic sa arate estetic, sa mai fac altul de teste...chiar nu are rost sa cosmetizez treaba asta. Merge, se aude mai mult decat ma asteptam, asa ca nu mai are rost sa discut pe treaba asta. Cine cauta nod in papura, tinand cont ca e doar un cablaj de test o poate face legandu-se ca materialul e CEM si nu FR, ca nu are smd-uri roz sau ca nu am taiat pinii thd-urilor cum trebuie, ca nu am scris pe cablaj I love you Basescu, I need you Boc, etc.Concluzia e ca impreuna cu Sorin si Victor voi trece la alt modul al mixerului, iar gerberele cablajului de canal vor pleca la fabrica pt 20 aproximativ 20 de mixere. Link spre comentariu
retrosong Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 ma uitam la schema de la mixerul sonor si vad ca are aceleasi piese ca valori in circuitul de corectie numai la asta nu am vazut potentiometrul de panorama pentru iesirea stereo oricum imi place proiectul Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Am remarcat si eu , dar tot o schema Souncraft au avut ca sursa de inspiratie ! Link spre comentariu
liviu_h1 Postat Februarie 28, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2012 am facut azi vu-metrul propus de Victor pe o placa de test. sunt acum in dubii, daca in varianta finala sa folosesc leduri SMD de tip PLCC sau leduri THD de 3mm Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Doar LED-uri THD de 3 mm !!! Sunt mult mai usor de montat pe masca aparatelor . LED-urile SMD au nevoie de " parbriz " , ceea ce reprezinta o complicatie mecanica inutila si inestetica in conditii de amator ....... Link spre comentariu
liviu_h1 Postat Februarie 28, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2012 ok Victor. Am bagat la cap treaba cu ledurile.consideri sa il fac separat pcb-ul? pcb-ul de vu-metru sa se lege pe placa main cu o mufa sau pe acelasi pcb cu mainul? Am trimis fisierele gerber pentru pcb-ul de canal la fabrica. am comandat 160 bucati. asta ar insemna 20 de mixere. sper sa reusim sa il ducem la capat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum