Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect de amplificator profesional cu mixer incorporat.


Postări Recomandate

Salut !

As dori sa stiu daca ar fi persoane interesante de realizarea unui kit de mixer audioi, tip valiza. Am atasat un linck pentru a vedea despre ce este vorba. Tin sa precizez ca imaginea din linck are doar rolul de orientere, iar daca se va realiza kitul, va fi diferit de ce se vede in imagine in sensul ca alta va fi configuratia canaleleor, sectiunii main, partea de efecte, puterea amplificatoarelor, etc. Asemanator poate o sa fie la carcasa atunci cand va fi pusa la punct. De asemenea, momentan am gandit kitul in doua configuratii, din care o sa vreau sa pastrez doar una. Cel putin voi realiza kitul pentru uzul meu propriu.

Varianta 1

- Pcb separat pentru fiecare canal in parte ( avantajul consta in faptul ca se poate atasa n canale, precum si potentiometre, mufe jack si xlr care de gasesc pe toate drumurile, de asemenea cu posibilitatea atasarii de butoane pentru ax circular, care la fel se gasesc peste tot)

- pcb pentru main, unde vor fi incluse urmatoarele: egalizatoarele, iesirile si reglajele pentru auxiliare, vu-metrele sau un mic analizor de spectru, efectele, care vor fi afisate pe un afisaj LCD

- pcb pentru sursa de alimentare

- pcb pentru amplificatoarele audio, daca mai este cazul. Poate o sa folosesc pentru amplificatoare unele kituri disponibile si testate, disponibile pe forum.

Varianta 2

Singura diferenta este ca vor fi incluse 8 canale pe acelasi pcb. Avantajul major este ca se reduc lagaturile prin fire sau sarme de lagatura de la canal la canal. Dezavantajul este utilizarea unor potentiometre cu asezare verticala si ax tesit, nu tocmai la indemana, precum si imposibilitatea configurarii mixerului dupa pofta fiecaruia in ceea ce priveste numarul de canale.

Pentru realizare ma voi axa pe componente smd din diferite motive. Unul dintre ele ar fi realizarea unui montaj mai compact, cu trasee cat mai scurte si rezistori smd (1206 si 0805) cu pelicula metaliza.

 

http://www.stevesmusiccenter.com/Behrin ... 80SBig.jpg

 

Astept orice fel de sugestie pentru realizarea lui. in maxim doua saptamani o sa ma apuc de lucru la el. pana atunci astept sugestii pe care le voi folosi in proiectarea pcb-ului.

Radescu Liviu

Link spre comentariu

Poti sa iti prezinti ideile in public, si voi incerca sa te ajut . Garantat ! Oricum nu in mod privat ca altii , eu nu doresc sa castig nimic !

Corect ar fi ca fiecare sa beneficieze de pe urma muncii lui, nu?

Aici http://www.forum.poweraudio.ro/viewforu ... dd84e6097b poti gasi cateva dintre schemele unor aparate asemanatoare cu ceea ce doresti sa construiesti . Aici pare afi ceva asemanator cu ceea ce ai solicitat http://www.forum.poweraudio.ro/viewtopi ... 99&t=12523Trebuie doar sa te inscrii pe acel forum , respectand regulamentul.......e moka !Nu ca sfaturile altora ........nu cred ca " altii " au prea multe creatii in domeniu audio ! Cartile din carti se scriu........doar prostii platesc impozit pe prostie !Mult succes !!!
Link spre comentariu

m-am inspirat aseara in ceea ce priveste schema canalului de la dynacord mp7, dar am facut unele modificari in ceea ce priveste componentele, pt ca o sa utilizez smd-uri pt ca le am mai...la indemana.problema cu care oarecum ma confrunt este aceea a canalelor, adica ori sa fac 8 pe acelasi pcb, ori cate unul individual. de asemenea, as putea gandi si toata partea frontala unde sunt canalele si sectiunea main cu eq si vumetre pe un sg pcb. Dumneavoastra cum recomandati?

Link spre comentariu

Recomand o alta schema , cu doua reglaje pentru frecvente medii ( corectii fixe , nu parametrice ) pe corectorul de ton al fiecarui canal , suna mult mai muzical decat Dyna........iar posibilitatile reale de ajustare sunt mai aproape de necesarul instrumentistului...........Canalele ar trebui facute doar individual , si conectate intre ele cu o magistrala , asigura cel mai bun raport semnal / zgomot , iar cea mai dezavantajoasa este structura monoplaca !

Pare interesant acest gen de constructie , adaptata la nevoile fiecaruia http://www.sam-support.de/downloads/bed ... 612_de.pdf .

Recomand calduros !!!

Link spre comentariu

da, ai dreptate cu reglajele de medii, dar as complica prea mult treburile. eu m-am gandit la urmatoarea configuratie pentru un canal: - conector XLR - conector jack - gain- low cut- low- middle - treble - efect - volum- muteledurile de mute si peakCanalele as vrea sa le dispun verticalDeci, cum e mai potrivit sa fie un canal? in configuratia cea mai buna. Mentionez ca mixerul il voi folosi si pentru sonorizari, ca mixer de rezerva, deci o sa am pe intrari orgi, microfoane , etc

Link spre comentariu

XLR intrare simetrica , Jack intrare simetrica , gain , Jack insert , joase , medii-joase , medii-inalte , inalte , monitor ( Aux ) , Fx , pan , volum , mute switch , led bicolor signal-clip-muteNu este necesar low cut pentru ca ai corectia de ton foarte eficace si versatila !Asta pe fiecare canal ( 8 bucati ) .Mai ramane modulul Master + Vu meter , modulul Fx send / return si modulul sursa + / - 18V , compatibile toate ca dimensiuni . Eventual si un Eq ( 5 maxim 7 benzi )..........doar pe iesirea de monitor ( Aux ) , si desigur o iesire de suma subwoofer , pentru un viitor subwoofer activ .Cele trei amplificatoare vor fi de mare putere ( L , R , monitor ) in clasa TD ( 3x900W rms / 4 ohmi cred ca este suficient ) si evident o sursa SMPS pentru partea de putere . Totul cat mai compact si mai usor , pentru lucru portabil .

Link spre comentariu

cu jack insert s-ar mari dimensiunea cablajului. nu m-am gandit la AUX pentru ca pe nu am realizat cum sa trimit efectele pe aux, dar acum am realizat ca le trimit exact la fel ca si in main, deci ramane aux, iar la final as vrea sa inserez mai multe iesiri pentru amplificatoare separate sau boxe active, eventual de la preamplificatorul final sa fac un buffer audio. recomanzi o schema anume pentru canal, si de ce este necesar o alimentare diferentiala de 18 volti si nu de 15 sau 12? sa incercam intai sa abordam problema canalului si dupa ce realizez pcb-ul de test sa trecem mai departe, ca ne-am complica in prea multe detalii, cel putin eu

Link spre comentariu

Cu siguranta va fi nevoie si de un "procesor " pentru multi efecte vocale gen reverb , hall , delay combinate optim pentru caracteristicile vocii umane specifice in sonorizarile de mare putere . De preferat inclus in mixer , nu extern .........In curand voi oferi o schema usor realizabila pe baza unor CI tip PT2399 cu etaje de tipul : voice filter / noise suppressor , compresor / expander si preaccentuare / dezaccentuare , comparabila ca rezultate cu binecunoscutele efecte Dynacord , Lexicon etc ......Probabil ca toate schemele si cablajele vor fi publice pe forum........dupa testare . Sper ! Doar daca va exista un interes din partea Dvoastra.......excludem din start analfabetii in electronica din aceasta discutie , problema fiind extrem de complicata !Oricum , in afara de Dnii Lazaroiu Aurelian si Lazaroiu Catalin acum 20 de ani nimeni nu a " atacat " serios problema amplificarii semnalelor captate de microfoane sau instrumente , din diverse motive , desi unii au avut rezultate notabile in industria romaneasca de profil ( incluzand si modelul de mare succes Club 2000 fabricat de IEI Bucuresti inainte de 1980 ) si aici pot enumera pe @Vaska2222 ( user Elforum ) cu primul mixer cu reverberator electronic din Romania sau pe Dnul Menadi , proiectantul principal de la Menadi Electronic , Menadi Professional , Menvox etc , Dnul Menadi fiind recunoscut in Europa tocmai pentru procesoarele de voce si tobe electronice in anii 1990 , de o calitate mult superioara celor fabricate de firme cu traditie ( azi disparute , din motive economice ) cum ar fi Vermona RFT sau cele de productie CSI ( Ucraina , Rusia etc...) si nu si-au propus ( inca ) popularizarea rezultatelor in domeniul sonorizarilor care le-au adus multe satisfactii materiale si profesionale .

Link spre comentariu
Vizitator startstop

schema electronica a proiectului nu e usor sa o faci, te mai inspiri dintr-un manual de service, aia...aia, dar sa vezi atunci bucurie cand te apuci sa faci cablajul, sa nu ai bucle de masa, zgomote si tot felul de anomalii..sau sa alegi piesele potrivite. Chiar in problema asta cu cablajul iese la suprafata profesionalismul celui care a conceput mixerul audio. Si cine e in stare sa puna la punct un cablaj ca lumea sau cati sunt in stare sa faca asta? Sau cat timp pierzi? :da ii numeri pe degetele de la o mana pe cei care sunt in stare sa faca asta (cablajul, nu schema), aici in Romania, si nu stiu daca leco sau victor ar fi in astia 5 (presupun)! :rade: nu stiu de ce am impresia ca liviu_h1 va ajunde pana la urma sa-si cumpere un powermixer! :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări