Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre incarcatorul MW8168GS ?


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

cu asa incarcatoare strici acumulatori mult mai sacumpi.un incarcator serios trebuie sa verifice 3 lucruri: 1. timpul de incarcare 2. curentul de incarcare 3.tensiunea de la bornele acumulatorului incarcatoarele prezentate de tine nu indeplinesc nici o conditie iar referitor la metoda delta e o metoda ieftina ,nu eficace,datorita faptului ca presupune incarcarea acumulatorilor in serie si masurarea tensiunii la borne,si nu reiese tensiunea individuala a unui singur acumulator ,ea depinzand de rezistenta interna a acumulatorului.e relativ valabila la acumulatori de acelasi tip si cand acestia sunt noi.

Link spre comentariu

Necazul este ca la toti acumulatorii moderni , mai ales la NiMH si LiIo din celulare, odata cu uzura in timp creste nu doar rezistenta interna ci si tensiunea ! Si aparatul fiind etalonat pentru tensiunea unuia nou, cand o sa il vada pe cel vechi cu tensiunea marita ,o sa il incarce mai putin...asta duce la incarcare mai slaba , apoi la uzura , si fenomenul se intampla in cascada, din ce in ce mai mult ... in final avem un acumulator descarcat,dar cu tensiunea cat unu incarcat, si de care ne miram "de ce nu mai merge?! "sau " de ce nu se mai incarca dupa vreo 2-3 ore??" Tocmai fiindca diferenta de tensiune dintre starea incarcat si descarcat e destul de mica, orice incarcator "inteligent" are sanse mari sa dea gres in fata unui acumulator mai uzat...

Link spre comentariu

pai cel de la Spot adica PowerBank Quick am vazut pe poza produsului de pe site ca scrie Inteligent Safety Timer ceea ce inseamna ca cel putin de timp tine cont :) si sigur tine cont si de curent ca spune ca incarca in 3 pana la 8 ore deci curentul de incarcare este fix dar in functie de capacitatea acc variaza timpul pana la opriree incarcarii. Am vazut ca are 2 leduri bicolore la rosu scrie charging mode la verde nu se intelege din poza dar probabil este pentru incarcare terminata, deci monitorizeaza cumva si curentul daca nu monitorizeaza tensiunea deltaV . Chiar nu are nimeni incarcatoru asta ? dar de incarcatoarele GP in general ce pareri exista ?

Link spre comentariu

am luat chargeru de la Spot adica acel PowerBank quick. L-am desfacut si inauntru are un traf cu 2 secundare care duc la doua punti redresoare separate, 3 tranzistori si un integrat cu 7 pini in linie (care are sters marcaju :)) si 2 leduri bicolore asta pe langa rezistente si condensatori. Scrie pe el termination method-inteligent safety timer asa ca ma cam dezumflat. Nu stiu ce ar putea fi inteligent la timeru ala da ma rog, dar la cate am aflat despre incarcarea NIMH m-am consolat cu gandu ca nici ce as fi crezut eu ca ar fi adevarat adica un Sanyo de peste 1 mil cu -deltaV nu este indeajuns. Pentru cei care sunt impresionati de -deltaV sa afle ca nu e cea mai buna metoda de verificare a terminarii incarcarii deoarece atunci cand se produce -deltaV acumulatoru este deja in overcharge. Cea mai buna metoda este deltaT/deltat adica monitorizarea temperaturii celulei care la incarcare maxima are o panta de crestere mai abrupta de 1-2grade / minut. Cand acest eveniment este detectat si asta doar cu controler, acumulatoru nu este in overcharge. Este ceam mai performanta metoda. Dar chargerele adevarate trebuie sa le foloseasca pe toate aceste metode inclusiv peak voltage detection si deltaT si protectii termice TCO-temperature cut off care e la aprox 50 grade. Iar chargeru trebuie sa afiseze ce a determinat oprirea incarcarii ca la un carger de cacao zici ca sunt incarcati si ai niste acumulatori buni dar ei tot timpu se incarca pana ajung la 50 grade iar chargeru daca are protectie termica opreste incarcarea dar acumulatorii respectivi nu sunt inregula deloc. Iar un charger ca lumea tre sa masoare tensiunea inainte de a porni incarcarea iar daca tensiunea pe celula este sub 0,8 v atunci sa inceapa incarcarea cu trickle adica vreo 20-30 mA pana ajunge pe la 1 V si apoi fast charge. Iar dupa terminare sa bage un curent de intretinere de 2-3 mA maxim nu ca timpitele de chargere de pe piata (unele) care dupa terminare intra in incarcare trickle de 20-30 mA care risca sa duca acumulatoru in overcharge daca sta mult asa. Asa ca cine e pretentios ori face treaba ori se lasa. Eu acuma o sa-mi incarc acumulatorii de la maus cu cel care l-am cumparat si ma apuc de un charger adevarat cu PIC afisaj LCD si implementez tot ce am delirat eu mai sus. Atunci o sa fiu multumit. Un senzor digital LM75 am iar PIC o sa folosesc placa mea de test cu PIC16F871 care are A/Duri asa ca experimentele nu o sa ma coste . Dar as avea nevoie de putin ajutor : cum fac generatoru de curent constant ca vreau sa il comand cu controleru si sa am 5 curenti selectabili si anume 2,5mA(intretinere), 25mA (trickle), 500mA, 1A, 2 A . Vezi domnu Luc ca nu ai avut dreptate !!! (imi zicea in particular ca a desfacut chargere GP de care am luat eu si au inauntru punte redresoare si 2 rezistente) :smt003

Link spre comentariu

domnu Luc incarcarea cu -deltaV nu presupune incarcarea acumulatorilor in serie. Ea e naspa ca asa e ea. Inacrcarea se face pe fiecare acumulator in parte si cu indicarea situatiei fiecarui acumulator in parte. Mai buna decat -deltaV este PVD peak voltage detection care detecteaza caderea de tensiune imediat ce se produce (pana la 3 mv) iar -deltaV intre 3-5 mV deaia e mai poutin apreciata :) Oricum monitorizarea temperaturii este mai eficienta cum am zis mai sus intrucat oricum un charger tre sa tina cont de temperatura ca daca pierde momentu deltaV a imbulinat-o :)

Link spre comentariu

XAN77 daca incarcarea deltaV "e naspa" si nu te multumeste , incarca acumulatorii la 0.1C 15h. Pana la urma asta e metoda cea mai sigura , viata acumulatorului fiind maxima. Nu mi se pare buna metoda deltaT , apar probleme de pozitionare a senzorului ( contact bun cu acumulatorul ) , probleme daca temperatura ambianta variaza , asta asa la prima vedere.Mi-am construit un incarcator deltaV si sunt multumit ( e cu integratul specializat MC33340 ). Cauta pe net si o sa vezi ca sunt multe integrate specializate pentru deltaV , deci nu e o medoda deloc proasta.

Link spre comentariu

Pai de unde se poate lua acel MC33340 sau MC33342 ca nu-l vad la nici un magazin ? Stie cineva TEA1102 chiar incarca cate 3,6 sau 9 celule NIMH/CD ??? ...naspa. MAX713 este aproape 300 mii si mai vin cateva chestii pe langa el ca la fiecare integrat specializat ca curentul de incarcare de 1C nu-l poate da integratul respectiv. Iar un PIC12F675 cu 1K Flash si 4 A/D-uri este 60 mii la Capodimonte si 50 mii la Comet la care mai vine o sursa de cc cu 7805 si un BD cu un bec pt. discharge . Are oscilator intern asa ca nu mai trebe quartz si gata chargeru cu monitorizare de tensiune si cronometrare de siguranta iar daca trebe mere si un termistor cu o rezistenta macar asa ca sa nu ajunga vreodata acc la peste 50 grade . Eu sincer as face cu integrat specializat dar sa poata incarca doar o singura celula (ca altfel degeaba e destept) si sa nu coste 300 mii ca la 4 celule ..... naspa . Deci unde pot gasi MC-u ala, cat costa? sau exista altceva ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări