valytzu1207 Postat Septembrie 3, 2011 Partajează Postat Septembrie 3, 2011 Buna ziua,Am o mica problema. Odata la 2-3 luni ma trezesc ca imi pleaca cate o pisica de acasa si nu se mai intoarce vreo 3-4 zile. Nu stiu pe unde "patruleaza" si mi-e frica sa nu pateasca ceva pe unde umbla.As vrea sa fac un emitator foarte mic pe care sa i-l pun la gat si un receptor care sa aiba mai multe led-uri si cu cat semnalul primit de la emitator e mai tare cu atat sa se aprinda mai multe led-uri.Ma gandeam la un emitator AM si un oscilator la 1 khz ca emitator si la receptor o schema de receptor AM ce se gaseste pe net... Dar mai apare o problema: la receptor pot pune un vu-metru cu led-uri, dar cum fac ca atunci cand semnalul primit e mai puternic sa am si o tensiune mai mare in receptor (care apoi sa mearga mai departe in vu-metru)?In emitator ma gandeam sa bag o baterie micuta de 3v...Am gasit o gramada de chestii din astea in comert, dar sunt scumpe rau Ma puteti ajuta cu ceva documentatie, va rog? As vrea ca emitatoru sa fie ceva micut, compact, sa nu fie nevoita mâţa sa faca muschi la gat pentru a-l tine Cred ca o raza de 50-100m ajunge... Inca o intrebare: in timp, emitatorul ala nu afecteaza sanatatea mâţei daca sta permanent cu el la gat?Numai bine! Link spre comentariu
stefanstudio Postat Septembrie 3, 2011 Partajează Postat Septembrie 3, 2011 interesanta treaba dar nu e chiar simplu maiales sa il mai pui si de gat parca era ceva asemanator numite vulpi si erau cu casca si cu cat te apropiai de emitator cu atat se auzea mai tare sau crestea rata bipaiturilor auzite in casca din pacate nu te pot ajuta cu o schema sau ceva Link spre comentariu
valytzu1207 Postat Septembrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2011 Nu cred ca e tare greu de pus pe gat... fac montajul ala foarte mic, il imbrac in silicon sau ceva sa il izoleze de umezeala si toate cele si il prind de zgarda mâţei... Iar cand e de schimbat bateria, desfac siliconul, o schimb si pun altul... Probabil nu o sa trebuiasca sa schimb bateria odata la 2 saptamani icon_jook Link spre comentariu
valytzu1207 Postat Septembrie 5, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Nu stie nimeni? :sad11: Are vreo saptamana de cand mi-a plecat de acasa, cine stie daca se mai intoarce...As putea face un emitator pe 27Mhz, dar cum fac receptorul in asa fel incat se se aprinda mai multe led-uri cu cat semnalul primit e mai puternic? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 In 27Mhz...ar trebui sa inlocuiesti coada piscii cu o antena de macar 1m. Gasesti pe net scheme de emitatoare GPS, de exemplu pentru aflarea locatiei unei masini de firma. exista si solutii de cumparat, dar am vazut ca depasesc 300$. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Apoi tovarasi, ma duc sa ma caut... la un doctor bun... din oras... ca am luat-o pe dealuri, in loc de vanatoare de vulpi acuma facem vanatoare de matze... http://www.ebay.com/itm/2-CH-315M-RF-Re ... 108wt_1163 vezi aici o chestie pe UHF, cu antena mult mai scurta (10 cm) si care bate bine. Scoti continutul telecomenzii si il bagi in zgarda. Nu e greu... cateva zeci de grame... Am folosit asa ceva pentru barci de pescuit telecomandate, bate 500m lejer in aer liber. Pentru localizare, la partea e receptor trebuie sa faci antena directiva (bucla inchisa acordata sau un mic yagi). Daca pui yagi la receptie, cred ca bati si peste 1 Km, dar nu am probat... uite si modulele separate... http://www.ebay.com/itm/RF-RFID-Transmi ... 1371wt_905 http://www.ebay.com/itm/RF-RFID-Superhe ... 2012wt_905 Link spre comentariu
valytzu1207 Postat Septembrie 5, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Asa ceva ar fi perfect... Nici nu imi trebuie 500m... 50-100m sunt de ajuns.Modulele alea sunt foarte misto, dar as vrea ceva home-made... Nu se gaseste vreo schema pe undeva (emitator + receptor cu nivel al semnalului)? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Si daca semnalul e slab si se aprinde un LED ce faci ? De unde stii ce distanta reprezinta acel ultim LED? Te apuci sa marsaluiesti in tot cartierul? Cred ca iesi mult mai ieftin daca cauti problema in "ograda" ta. Nu pleaca animalul degeaba...PS : Sfoara legata de picior e cea mai buna Link spre comentariu
leoncris Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Da' lasati domnilor matza sa'si ... traiasca viata ! Link spre comentariu
valytzu1207 Postat Septembrie 6, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Si daca semnalul e slab si se aprinde un LED ce faci ? De unde stii ce distanta reprezinta acel ultim LED? Te apuci sa marsaluiesti in tot cartierul? Cred ca iesi mult mai ieftin daca cauti problema in "ograda" ta. Nu pleaca animalul degeaba...PS : Sfoara legata de picior e cea mai bunaChiar nu cred ca problema e in ograda mea Aa, probabil pleaca de rasfatat ce e, asta poate. De mancare ii dedeam de l-am facut cat ursul, iarna statea cat voia el in camera la caldura, nu cred ca a dus-o greu Am uitat sa spun, stau intr-o comuna, nu in oras... Distanta dintre strazi e de cel mult 80-100m. Nu mi-ar fi greu sa iau aparatul in mana, sa ma urc pe bicicleta si sa merg pe toate strazile Am pus si o imagine de pe Earth, punctul ala rosu reprezinta casa mea.In situatia asta chiar mi-ar fi de folos o jucarie din aia... Nu stiu pe unde o fi, la Dunare sigur nu s-a dus, de omorat vreo masina nu l-a omorat ca il gaseam pe drum, probabil sta pe undeva... (am mai avut doi inainte care la fel au facut, tot plecau de acasa pana nu s-au mai intors)Am cautat scheme de emitatoare pe 433Mhz, dar nu am gasit decat module... Eu as vrea ceva pe o baterie micuta de 3v si sa bata pe 100m maxim. Probabil, ca antena ii pot pune un fir subtirel de-a lungul zgarzii. Din cate am vazut la alte scheme de emitatoare din astea simple, nu sunt multe piese de pus, eventual lucrez si cu smd-uri si nu o sa trebuiasca mâţa sa faca antrenament la gat Aveti cumva o schema sau gasiti pe undeva, va rog? Link spre comentariu
nel65 Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 salut, haioasă treaba cu maţa care pleacă de acasăsfatul meu e sa vezi mai bine care vecin are vreo mâţă in călduri că sigur acolo o găsesti,perioada de 3-4 luni intre plecări ,cam aia e perioada de imperechere dupa o fătare Link spre comentariu
valytzu1207 Postat Septembrie 6, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Asta e motan... Daca-l castrez oare mai pleaca de acasa? Chem veterinaru' si imediat il lasa fara obiecte Numai sa mai aiba pe cine sa castreze...Niciodata nu a mai fost plecat atat de mult timp, cel mult 4 zile, dar acum are o saptamana cred...Mai am un motan, fratele astiua ce a plecat, dar asta nu prea pleaca dupa mâţe, el daca prinde vreun soricel e fericit, nu-i trebuie mâţe Chiar asa sunt pisicile astea, sta un motan dupa o pisica cate 5-6 zile fara sa vina acasa? Link spre comentariu
capabilu Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 leaga-i un mic clopotel de gat Link spre comentariu
leoncris Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Sau pune o ... grenada.Asa afli sigur unde a ... fost. Link spre comentariu
valytzu1207 Postat Septembrie 6, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Deja ne-am lungit prea mult cu offtopic-urile... Nu stie nimeni nicio schema de emitator + receptor la frecventa aia? Nu ati mai lucrat cu asa ceva? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum