nikilapa86 Postat Septembrie 3, 2011 Partajează Postat Septembrie 3, 2011 va rog , daca dispune cineva de o schema cu t.e. PL500 sau EL36, pe care le am si as vrea sa le folosesc, v-as fi recunoscator daca a-ti publica-o.cu bine Link spre comentariu
lorik199 Postat Septembrie 3, 2011 Partajează Postat Septembrie 3, 2011 Zau, e asa de greu e de folosit google? http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbr ... Triode.htm http://www.loewenkatapult.de/xl504.htm Link spre comentariu
pusttiu Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 este o schema in tehnium cu pl500 si era simpluta iar traful de iesire e de cu 10 infasurari sau ceva de genul acesta... o sa caut acasa si va spun si in ce numar era publicata.spor la treaba...... Link spre comentariu
iulidan2 Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 Eu am in atentie doua scheme, pentru aceasta lampa si ii rog pe cei cu experienta, sa ne ajute la alegerea unei scheme care poate sa functioneze cu performante bune. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 Ambele scheme pot functiona cu performante bune ,in schimb in cea de a doua schema este prezentat modul corect de alimentare filament(o chestiune esentiala atunci cind se alimenteaza filamentul in AC).Alimentarea filamentului torsadat total anuleaza aproape in intregime cimpul electromagnetic radiant generat de curentii mari filament(rezultat brum foarte mic sau inexistent asa cum este specificat in schema). Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 Totuşi, în prima schemă cond de 10nF între anodul pentodei şi grila triodei din ECF80, e prea mic, poate e greşeală şi e de fapt de 100nF. Link spre comentariu
carageae Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 Da si nu...am vazut in scheme condensatoare de 22 nF in etaje asemanatoare si suna suficient de bine pe bas...sa nu uitam ca marimea capacitatii e si functie de impedanta etajului urmator...ori aici e destul de mare...daca ar fi vorba de grila prefinalelor, poate ar fi prea putin...Asteptam "greii" sa se pronunte, dar asa, dupa ureche, eu cred ca poate functiona destul de bine asa cum e acolo, practic un pic de filtru trece sus nu strica, nu foloseste la nimic posibilitatea de a amplifica semnale sub 20 Hz...oricum, nu e greu sa se schimbe cu 100nF daca suna prea "uscat"... Link spre comentariu
blue Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 In mod sigur este vorba de 100 nanofarad, reactanta capacitiva a unui condensator de 10 nanofarad la 30 Hz este de aprox 500Kohm si impreuna cu rezistorul de 1 M formeaza un divizor ce atenueaza frecventele joase cu 30% Link spre comentariu
iulidan2 Postat Septembrie 11, 2011 Partajează Postat Septembrie 11, 2011 Multumesc pentru raspuns.Imi place mai mult schema cu pentoda pe intrare si am rugamintea sa fiu ajutat pentru a aduce ceva modificari; echivalenta pentodei pe intrare, ar fi 6J4P, lampa ce pare a fi mai accesibila, iar pentru defazor, echivalenta, pare a fi 6N2P.In plus, pentru aceasta schema, ea pare asemanatoare cu defazorul Ferguson, prezentat in alt topic, cat si cu schema folosita de Philips, pentru amplificatorul cu EL 36.O alta problema este piesa notata OC3, din circuitul de nagativare fixa, care nu seamana cu nimic cunoscut de mine. Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 11, 2011 Partajează Postat Septembrie 11, 2011 Multumesc pentru raspuns.Imi place mai mult schema cu pentoda pe intrare si am rugamintea sa fiu ajutat pentru a aduce ceva modificari; echivalenta pentodei pe intrare, ar fi 6J4P, lampa ce pare a fi mai accesibila, iar pentru defazor, echivalenta, pare a fi 6N2P.In plus, pentru aceasta schema, ea pare asemanatoare cu defazorul Ferguson, prezentat in alt topic, cat si cu schema folosita de Philips, pentru amplificatorul cu EL 36.O alta problema este piesa notata OC3, din circuitul de nagativare fixa, care nu seamana cu nimic cunoscut de mine.OC3 este un tub stabilizator cu gaz,stabilitron,pentru stabilizarea tensiunii de 108V pentru alimentarea anodica a primului tub (pentoda).Puteti folosi niste diode zener (serie!),dar trebuie sa recalculati rezistenta de 2K2 pentru a asigura curentul de stabilizare zener.P.S in ceea ce priveste defazoarele,nimic nou sub soare,sunt cateva tipuri de defazoare,asa ca in zilele noastre nimeni nu-si mai poate revendica dreptul asupra unei arhitecturi binecunoscute de zeci de ani. Daca modificam valorile pieselor in functie de tipul de tub final folosit si poate un pic si reactia negativa asta nu inseamna ca suntem "inventatori". Spor la treaba d-le Iulian si asteptam realizerile dv.! Link spre comentariu
carageae Postat Septembrie 11, 2011 Partajează Postat Septembrie 11, 2011 NU ati gasit pt. ca e notata 0C3 (zero-C-3) http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_0c3.html e un tub stabilizator de 105V. S-au gasit si se mai gasesc, inclusiv pe forum la noi, trebuie doar cautat dupa ele...teoretic se pot inlocui cu diode zenner, dar practic sunt mai eficiente stabilizatoarele cu tub - ma gandesc aici in primul rand la faptul ca nu fuge tensiunea cu temperatura - stabilitatea termica a tuburilor de acest fel e foarte buna. Despre 6J4P am si eu o curiozitate: am vazut ca exista varianta de sticla cu 7 pini si o varianta octala, ambele rusesti. Sunt oare echivalente? Oricum, si EF94 am vazut pe forum...trebuie doar cautat... http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_6j4p.html Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 11, 2011 Partajează Postat Septembrie 11, 2011 Încă un amplif asemănător cu cel din prima schemă: http://www.ak-tubes.de/Studiogeraete/V30/klein_und_hummel_v_30.htm Link spre comentariu
iulidan2 Postat Septembrie 11, 2011 Partajează Postat Septembrie 11, 2011 Multumesc pentru ajutor.Acum mai trebuie putin timp, ca am incepute inca 2 proiecte, dar pe asta cu EL 36, fiind singurele lampi europene pe care le am, il pandesc de mult.Fiindca realizarea unui cablaj, e uneori complicata, il voi face clasic, pe cose. Link spre comentariu
carageae Postat Septembrie 11, 2011 Partajează Postat Septembrie 11, 2011 As fi si eu curios de datele unui transformator de iesire dedicat pentru configuratia asta (EL36 PP-UL)...se pot folosi cele de EL34? Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 11, 2011 Partajează Postat Septembrie 11, 2011 As fi si eu curios de datele unui transformator de iesire dedicat pentru configuratia asta (EL36 PP-UL)...se pot folosi cele de EL34?Este o diferenta fantastica intre un OT PP UL pt EL34 si OT PP UL pt EL36,mai ales pentru un montaj ultra-linear (UL). EL34 si EL 36 sunt"actori in filme diferite".....procentul acela(27%....50%) pentru priza UL nu se alege asa cum ne vine mai bine la mana,considerati G2,dinamic vorbind ca un mic anod caruia ii trebuie si lui o adaptare de sarcina. Incercati de curiozitate la un montaj UL sa deconectati anozii de la bornele trafului si o sa fiti surprinsi cat frumos "canta" montajul,asa ca..... sper ca am fost inteles (!!!!) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum