Vizitator gaby_isro Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Revin cu problema mea, care o lasasem balta si acum m-a apucat iar cand am dat pe okazii de un tip care are pompe de expresor. Acum intreb pe cei ce cunosc, este vreo diferenta intre pompa ce rosie din poza si cea care o am eu albastra. La caracteristici pare la fel, 230v, 50hz, are 26w in loc de 47w, iar la aspect doar culoarea difera.Ar functiona oare? Link spre comentariu
norad Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 Nu se poate verifica decat prin inlocuire. E greu de dat cu presupusul. Se va gasi cineva care sa faca teorii privind wattajul pompelor. E drept, la unele aparate stratul de cafea macinata e mai gros, la altele e mai subtire, astfel incat trebuie o anumita presiune a apei care strabate stratul de cafea.Eu as incerca sa repar pompa veche. Tind sa cred ca ati gasit inauntru niste bile si niste resorturi. Link spre comentariu
Vizitator gaby_isro Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 Pompa pe care o am eu, E505, este capsulata, nu este demontabila ca EP8, am facut-o bucati si intr-adevar nu este mare lucru, dar mi-a venit o idee, sa schimb doar electomagnetul la cea noua cu asta original, pentru ca de ars nu e ars. Banuiesc ca miezul (mecanismul) e la fel, si aici ma refer si la cote si la sistem, pentru ca tot de Ulka sunt facute amandoua.Problema e acum ca oamenii sunt cam neseriosi si astept acest individ sa imi trimita pompa de vreo 2 saptamani, e de prin Slatina parca, am vorbit azi iar cu el, poate reuseste sa mi-o trimita pana la Craciun. Detest oamenii fara cuvant. Link spre comentariu
Vizitator gaby_isro Postat Ianuarie 4, 2012 Partajează Postat Ianuarie 4, 2012 Am reusit si am gasit pe cineva mai serios pe okazii care mi-a trimis o pompa Ulka EP5 de 48W 230v 50hz, deci caracteristici similare pompei originale, dar problema a ramas aceeasi...nu stiu ce sa-i mai fac!!!Faza este ca nu ajunge apa in boiler si am desfacut tot traseul pana acolo, bucatica cu bucatica. Ce altceva mai poate fi?Cand apas butonul, pompa incepe sa lucreze, dar la un moment dat se ineaca, am desfacut-o si pe asta si am verificat, toate componentele sunt curate.Ma dau batut, daca ma poate ajuta cineva...chiar si contra-cost.. Link spre comentariu
alin85 Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 nu are importanta pompa de apa , ca e de 48W sau 56W sau 75W, la aparatele tipul acesta , cu cat este de putere mai mare cu atat mai bine baga apa ,mai cu presiune, nu are rost defacuta o pompa mai ales tipul ala "capsat" , nu prea cred ca o sa o reusesti sa o repari ,se uzeaza corpul lui, ala din mijloc si nu mai ai ce face cu el....daca ai pus o alta pompa si e noua si tot nu merge, si cazanul este curat, furtunele sunt curate, atunci , verifica supapa aia intre pompa si cazan (boiler) trebuie sa functioneze intr-un singur sens, de la pompa la cazan, daca scapa invers, poate sa sistruga pompa...nu are voie sa lase apa fierbinte inapoi din cazan,apoi ,verifica sita , da-o jos si curat-o cu o perie de sarma sub jet de apa, NU CU VARF DE AC, cu ac largesti gaurile si nu mai e buna sita,verifica sub sita sa nu fie cu calcar sau cu mizeirie de cafea sau altceva...ar mai fi ceva, termostatul de pe cazan verifica-l ,ala de la cafea daca opreste la temp cat scrie pe el, (105, 110 - este temp.) poate nu opreste decat cel de la abur,biolerul daca este prea fierbinte, pompa nu mai poate sa bage apa in el si se forteaza,daca la abur zici ca merge, poate sa ramana blocat pe abur, si atunci pompa nu lucreaza de loc (la unele aparate ) sau lucreaza intrerupt,sper ca m-am facut inteles cat de cat,daca tot nu merge nici asa , nici cum ti-a zis colegul inainte nici ce ti-am zis eu .........prietene.....dai foc, un aparat ca si acela la costa 100-150lei nou,folosit este si mai ieftin.... bafta, Link spre comentariu
alin85 Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 acum vad in pozele tale ca ai un releu pe placa electronica, mai mult ca sigur este pentru abur, verifica-l si pe ala poate a este cu contactele flamate si a ramas cuplat, eventual ciocanestel inainte sa-l demondezi, Link spre comentariu
Vizitator gaby_isro Postat Ianuarie 11, 2012 Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 Multumesc pentru ajutor tuturor, alaltaseara m-am pus iar calare pe el si am reusit sa-l fac. Am desfacut pompa noua care de fapt nu e noua, dar functionala si esta Ulka EP5, partea buna la ea, este ca se poate demonta. Asa ca am luat la curatat fiecate stutz din-ala bine bine, am inlocuit pistonul de la cea veche, care parea mai bun. Apoi am probat pompa pe liber, adica legata direct la priza cu o cana de apa si am reusit s-o faca sa mearga.Am mai scos si o piesa de pe traseu care mai continea o biluta din-aia cu arc si am etansat toate garniturile cu vaselina siliconica.Acum merge ceas, si sper sa mearga mult timp de-acu incolo. Cantitatea de apa e buna, presiunea e ok (nu stiu cum era de nou, dar cred ca asa era), aburul merge, deci per total e ok.Un Zelmer din-asta costa in jur de 300-350lei, este de 15bari, si l-am primit de pomana de la var-miu care a fost cu el la cineva si i-a zis ca nu se mai poate repara. Vazand ca este doar pompa de vina, iar restul functiona foarte bine, iar calitatea materialelor de pe el e superioara, comparabil cu alte expresoare din gama 100-200 lei (cam cat m-ar fi costat sa-l repar) am zis ca merita. Mi-a cam mancat ficatii, dar acum ma bucur ca am un aparat de calitate.Multumesc inca odata pentru ajutor... Link spre comentariu
norad Postat Ianuarie 11, 2012 Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 Felicitari.Perseverantia Omnia Vincit Link spre comentariu
Vizitator gaby_isro Postat Ianuarie 11, 2012 Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 Felicitari.Perseverantia Omnia Vincit Link spre comentariu
alin85 Postat Ianuarie 11, 2012 Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 bravo si din partea mea, nu cunosc exact modelul tau de aparat ,eu am generalizat la pret, sa nu se inteleaga a fi jignire sau altceva, imi cer scuze daca sa inteles ceva de rau, daca este cat de cat de calitate atunci merita efortul depus pentru reparatie...plus ca ai zis ca e moka... te-a costat numai pompa,daca pompa era noua de la inceput nu aveai atatea probleme....ma gandeam eu.... toate curate si tot nu iti merge....in finesa-l folosesti sanatos ,cu rescpect,Alin Link spre comentariu
Vizitator gaby_isro Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 bravo si din partea mea, nu cunosc exact modelul tau de aparat ,eu am generalizat la pret, sa nu se inteleaga a fi jignire sau altceva, imi cer scuze daca sa inteles ceva de rau, daca este cat de cat de calitate atunci merita efortul depus pentru reparatie...plus ca ai zis ca e moka... te-a costat numai pompa,daca pompa era noua de la inceput nu aveai atatea probleme....ma gandeam eu.... toate curate si tot nu iti merge....in finesa-l folosesti sanatos ,cu rescpect,AlinStai linistit, nu m-am suparat... :)Multumesc frumos, numai bine! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum