Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Smps cu transformator Ferosiliciu, graunti orientati.

hILIE

Postări Recomandate

Vreau sa-mi construiesc un smps (aparat de sudura) cat mai simplu la care sa folosesc un miez de transformator audio cu sectiunea de aproximativ 18cm2 si o fereastra extrem de generoasa pentru ca tolele nu au un format standard. Partea de comanda vreau sa o fac cu clasicul tl494 care va lucra la o frecventa de aproximativ 1-1.5 khz iar tranzistorii de putere vor fi doua perechi de sg30n60.Mai spre seara o sa revin si cu o schema pictata in viteza.Credeti ca am vreo sansa de reusita, sau sa-mi scot din cap o asemenea idee?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• em2006

1

• hILIE

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator smilex

Sunt absolut convins ca se poate. Poate fi mai problematic calculul trafului daca nu se cunoaste Bmax in miez. Forward cu doua tranz. e cel mai rentabil (si utilizat). Sa vedem schema.

Link spre comentariu

O imbinare interesanta intre tehnica si muzica.Va fluiera mai ceva ca G.Zamfir.Problema e sa ai tole de calitate, cu grosime f. mica.La frecventa asta e mai avantajos sa-l faci cu tiristoare rapide (tq nu mai mare de 30us).Sunt mai robuste decat tranzistoarele.Dar incearca intai cu tranzistoare, e mai simplu. Apoi, daca vrei sa-l fiabilizezi, ori sa fie mai cool, il treci pe tiristoare.

...Mai spre seara o sa revin si cu o schema pictata in viteza....

Despre care seara e vorba?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări