Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scheme testate pt. amatorii de amplificatoare SE

hpavictor

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...

Rog pe dl Lazaroiu sa ajute la proiectarea unei scheme de SE avand in final 1/2 dinGU17;GU19; Gu29; Gu32 avand in vedere faptul ca aceste tuburi au catod comun la cele 2 tuburi. Desigur ca finalele vor avea un srpp in fatza.Va multumesc!:aplauzePS: deaorece am postat identic si in alt topic rog un moderator sa stearga celalat post!Scuze si multumesc!

Link spre comentariu

Exista cel putin un amplificator SE cu 6C33C in Constanta, scoate cam 18 W pe canal.Detaliile ar trebui sa fie pe forum.E singurul SE care poate satisface toate gusturile, pe ca re l-am ascultat de multe ori.

Link spre comentariu

Stimate dl Victor; Domnilor colegi de forum.Am gasit pe internet umatoarea schema de SE care utilizeaza 1/2 din GU29.Sunt curios cum arata cealata jumatate din schema (ma refer la final, partea de intrare s simpla doar se utilizeaza 1/2 din trioda 6n1p) in conditiile in care anumite parti ale tubului sunt comune (catod).Eventual poate reusim si o varianta de transformatorVa multumesc!PSPoate ma lamureste si pe mine (incepatorul) cum se calculeaza un SE simplu ca acesta!

post-31576-13982937043_thumb.gif

post-31576-139829370434_thumb.gif

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

O altă schemă simplă foarte uşor de realizat(dacă transformatorul de ieşire poate asigura un răspuns bun la joase condensatorul din intrare 220nF/63V se poate elimina).Transformator de ieşire recomandat E14 X 40mm primar 3x1000sp CuEm 0,21mm-0,25mm preferabil 0,23mm (serie) , secundar 2 X 123sp CuEm 0,7mm-0,8mm preferabil 0,8mm (paralel) P1-S1-P2-S2-P3 întrefier 0,2mm.

post-18717-139829470035_thumb.gif

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu stiu daca se incadreaza aici sau nu,dar este ceva proaspat (13 September 2012 11:07 Written by Domański J. ) realizat de un polonez si mi se pare interesant de urmarit pas cu pas cum a fost construit un amplificator relativ modern intr-un stil retro.

Aceasta prezentare cred ca poate fi foarte utila mai ales incepatorilor,personal imi place si chiar ar merita asa ceva doar de dragul istoriei amplificatoarelor cu tuburi,cu toate ca pe 'ici pe 'colo vom strecura chestii moderne... :da

http://www.trioda.com/index.php/en/gall ... -amplifier

In tabelul acela unde se specifica datele necesare pentru proiectarea unui OT,este chiar ceva ADEVARAT si complet despre cum trebuie proiectat un OT,asa DA!!!

Cam acelea sunt variabilele de care trebuie sa tinem cont atunci cand dorim sa construim un OT ADEVARAT!

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Buna o intrebare as avea poate e o prostie.. Vreau sa-mi fac amplificatorul acesta http://www.alexandrugroza.ro/lumeatubur ... /index.htm

Am facut rost de trafuri de iesire darclee si un traf de alimentare. in schema apar 2 tuburi in preamp ecc83 dar in poze vad numai unul.. As vrea sa intreb ca ar fi suficient un tub in preamp un ecc83? Si ca ecc83 ul nu se poate schimba cu un ecc82? ar trebui modificata chema foarte tare? Am uitat sa precizez ca vreau sa pun si doua em84 ca vumetru. nu stiu daca asta schim,ba lucrurile sau nu

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • 9 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări