danutz- Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 salut am un condensator ceramic scos dintr-un radio vechi pe el scrie P18 inseamna 18 pico? Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Da, evaluarea este corecta! Link spre comentariu
danutz- Postat Septembrie 2, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2011 multumesc mult ! Link spre comentariu
danutz- Postat Septembrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2011 salut am gasit un tranzistor dat de cnva seamaa cu cel marcat in imagine doar ca s-a sters ce scria pe el si nu stiu ce tranzistor este. Cum pot afla ce tranzistor este? (pe spate are literle E B si Z) Link spre comentariu
godFather89 Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 Nu poti.Dar, deoarece scrie pe el E(mitor) B(aza) Z(colector?), stii ca este bipolar. Poti determina daca este NPN sau PNP cu un multimetru. Determini factorul de amplificare si apoi poti sa ghicesti cam ce e.Oricum, mai bine iei altul nou. Link spre comentariu
danutz- Postat Septembrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2011 ok mersi mult ! Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 Eu am un tester cu care se verifica si tensiunea de strapungere E-C.Deci inca ceva in plus. Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 deoarece scrie pe el E(emitor) B(baza) stii ca este bipolarNu totdeauna este valabil! Atentie! Exemplu: unele tiristoare produse de IPRS in anii '80, in capsula TO66, erau marcate cu E si B in dreptul celor doua terminale... Inainte de a sti exact despre ce este vorba, verifica cu un multimetru.Eu am un tester cu care se verifica si tensiunea de strapungere E-C.Deci inca ceva in plus. ... cu ce il ajuta sa stie ce e sub capsula aia de tabla? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum