Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Electricieni auto -->ajutor on-line

Vizitator krissxxl

Postări Recomandate

Vizitator krissxxl

Salutari shi La Multzi Ani la toata lumea.Deshi urmaresc de ceva timp forumul,acum m-am shi inscris, pentru ca am o problema.E vorba de instalatzia electrica de la mashina mea, un Ford Taunus 1.6L din 1978, la care vreau sa ii refac instalatzia electrica, de la zero.In momentul de fatza in mashina mea nu exista nici urma de conductor electric, cu exceptzia a doua bucatzi de aprox. 1m lungime shi care sunt amplasate in montantul din stanga shi pe care nu am putut sa le scot (erau pentru lumina din interior).Mashina nu e deloc "complicata" d.p.d.v. al instalatziei electrice (foarte asemanatoare cu cea de Dacie, exceptizie facand partea cu comutatoarele din bord)....Dar sa va spun mai intai la ce m-am gandit eu.In primul rand vreau sa shtiu dak e printre memebri acestui forum cineva care e dispus sa ma ajute, cu sfaturi "on-line" cum am spus in titlu.Eu o sa postez aici o lista cu toate componentele care vor face parte din instalatzia electrica a mashini, precum shi caracteristicile lor (shi aici va trebui sa mi se spuna dinainte ce anume trebuie sa postez, pentru ca habar nu am).Mai concret:"De la borna + a bateriei un fir la electromotor, shi unul la contact.Din firul ce merge la contact inca 2 (sau 3 sau 4...) care merg la cutia de sigurantze.Etc. Etc"Asta a fost doar ca exemplu.Toate indicatziile astea imi vor fii date treptat pe masura ce avansez in lucrare.Vreau sa mai atrag atentzia ca voi pune la dispozitzie, pe cat posibil, toate informatziile necesare (inclusiv poze).Deci...in concluzie, se anuntza cineva?E cineva dispus sa participe la acest proiect?Mii de multzumiri pana una alta pentru cei care citesc asta, shi ashtept sfaturi, pareri, informatzii, intrebari...Bafta la toata lumea!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

1

• yo9hrb

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Daca ai intrebari, nu ezita. Te ajut si eu cum pot. Anul trecut mi-am restaurat instalatia electrica a Wartburgului meu din '65 si mi-a reusit perfect.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări