khrystyan Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Am nevoie de ajutor in construirea unui far de bicicleta, care sa aiba in el un led de 1/3/5W.Am gasit la M-I-V-A-R-O-M, leduri de 1 si 3W, dar si unul de 5W, care se poate instala pe radiator mai convenabil. Dar la cel de 5W, tensiunea de alimentare este de 7-7.5V si nu stiu daca se va aprinde la un pedalat "normal"...Acuma intrebarea este... Cum pot sa montez pe radiator un led din ala de 1 sau 3W, deoarece ala nu are deloc, suport pentru prindere cu suruburi...Iar a-2-a intrebare este, cum pot alimenta un led din ala de 1/3/5W, pentru ca ledurile de putere au nevoie de SSC, dar aici nici nu putem vorbi de SSC si alte montaje, datoria bugetului redus 40-50 lei dar si spatiului limitat( abia incape un radiator decent).Multumesc anticipat! Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Depinde ce putere maxima poate livra dinamul tau.Conecteaza la borne un ampermetru de ca,si vezi ce curent maxim poate genera.Masuratoarea trebuie facuta la viteza maxima,un timp scurt sa nu arzi dinamul.Functie de curentul maxim generat,poti alege un led care sa reziste la acest curent.De exemlu Cree XM-L rezista pana la 3A si costa 35 Ron.Mai ai nevoie de o punte redresoare,dar asta e ieftina.. Link spre comentariu
khrystyan Postat Septembrie 2, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Merci mult de raspuns...O sa verific zilele astea, si o sa vin cu un raspuns concret.Pana atunci, mai astept si alte sfaturi... Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Alternatoarele monofazate clasice pentru biciclete (nici vorbă să fie dinam !) debitează maximum 6 V/3 W. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 6V / 2.5W 6V / 1W 12V / 6W ...sau unul mai potent : Link spre comentariu
khrystyan Postat Septembrie 2, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Multumesc din nou pentru raspunsuri...App. dl. yo9hnf, a postat o poza cu un dinam de 12V 6W... Nu are nimeni asa ceva de vanzare?Am cautat asa ceva de 3-4 ani de zile, pentru un proiect de-al meu.Referitor la thread... Nimeni nu stie cum se prinde ledul ala de 1/3W de radiator?Ma refer la astea, de pe MIV-AR-OM:1. /catalog/product_info.php?products_id=60762. /catalog/product_info.php?products_id=6077.Ele vin sub forma de... Emmiter sa zic asa, nu sunt varianta "star", ca ledurile cu care am lucrat. Astea se pot prinde direct de radiator, cu cositor, sau trebuiesc niste placute star de cumparat? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Oricum ai nevoie de acumulatori tampon,iar un alternator de bicicleta NU poate duce un led de 5W.Instalatia trebuie formata din :alternator,redresor(punte+cond) ,circuit de incarcare ,acumulatori ,scc+led si Red Bull(pt biciclist).Functionarea e in felul urmator:tensiunea alternativa culesa de pe alternator e redresata si incarca acumulatorii prin circuitul de incarcare.Acumulatorii alimenteaza scc care are in sarcina ledul. Biciclistul bea Red Bull inainte de plecarea la drum .Aceasta varianta(cu alternator) e de sorginte comunista("sa aiba tot omu' de lucru,ce conteaza ca nu trebuie!").Varianta moderna e numai cu acumulatori ,scc si leduri.Mergi cu lumina pana vezi ca scade(accu descarcati) ,iei accu si ii incarci la priza,peste noapte. Link spre comentariu
khrystyan Postat Septembrie 2, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2011 De accu, nici nu se pune problema... aici, "clientul" meu, este o persoana de 45-50 ani,la care boala vitezei a trecut odata cu timpul...De accea ziceam ca viteza maxima pe care "o baga" nu va depasi niciodata 20-25km/h, iar ce vrea este sa vada doar gropile, pentru ca farul ce il are acum este absolut jenant, este cu "halogen" ceva de la Philips si cica la 3V becul v-a avea o temp. de culoare de 4500k. Dar dinamul ce il are e de 6V si pot garanta ca acel bec a inghitit mai mult de 3V si tot e de toata jena... De aia vrea sa schimbe culoarea aia cu ceva mai alb si sa nu o ia in cap de la gropile patriei...@Tyc... Am vazut pe un site de faruri de bicicleta... tu esti in domeniu si trebuie sa-l sti... "Trelock" e nemtesc si au faruri si accesorii de bicicleta, iar acolo au o "jucarie"... daca i poti zice asa, care scoate aprox. 450lm si are o raza de 70m... Fiind alimentat DOAR DIN DINAMUL BICICLETEI(6V 3W), fara niciun tampon(baterii, condensatori).Este vorba despre asta: Link spre comentariu
yo9hnf Postat Septembrie 3, 2011 Partajează Postat Septembrie 3, 2011 Dar chiar se merita sa pui dinam? Respectivul merge in fiecare noapte de la 22 la 5 ?Se gasesc (chiar la magazinele cu piese nasoale gen DHS) faruri de bicicleta cu 4-6 LEDuri normale, dar care fac lumina extraordinara - cu baterii. Link spre comentariu
khrystyan Postat Septembrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2011 Respectivul are deja dinam... si stop pe spate modificat tot de mine cu 6 leduri superflux... dar acuma a zis ca e randul farului... O lumina prea buna nu scoti din 6-10 superfluxuri pe fata... de aceea am zis ca cea mai buna solutie este ledul de putere, dar am vrut 2 intrebari sa stiu...Ledul de 3W prezentat de mine este potrivit pentru aplicatia de aici...avand Ualim: 3.5-3.9V si curent 750mA. Dar nu stiu modelul respectiv de led, cum se prinde de radiator, el fiind doar un emmiter, care are picioarele in lateral. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Septembrie 3, 2011 Partajează Postat Septembrie 3, 2011 In legatura cu lipirea ledului pe radiator..viewtopic.php?f=209&t=87519 Link spre comentariu
khrystyan Postat Septembrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2011 Deci...Din ce am inteles aici, baza ledului(pe unde se raceste) o pot prinde de radiatorul de Al cu adeziv termoconductor, gen asta de aici? "ZEX-STR"/surse-si-accesorii/diverse-accesorii/p160/adeziv-termoconductor-artic-silver/Sau trebuie sa cumpar un fludor mai special cu temp. de topire mai scazuta si sa pun radiatorul la incalzit, pun fludorul pe radiator sa se topeasca si dupa aia aplic ledul.Varianta cu adezivul termoconductor, mi se pare muuult mai convenabila, dar nici aici si nici in cazul lipirii cu fludor nu am inteles un lucru... Piciorusele de alimentare ale ledului, trebuiesc si ele lipite de radiator?Daca le lipesti pe amandoua, nu face scurt cand alimentezi ledul? Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 3, 2011 Partajează Postat Septembrie 3, 2011 De ce nu citesti topicul indicat anterior? Sigur te vei lamuri,ca este bine explicat! Daca ledul nu are pad d-ala tip star,trebuie cositorit Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Septembrie 3, 2011 Partajează Postat Septembrie 3, 2011 Cumpara varianta 'star'-ledul e lipit deja pe o placuta de aluminiu in forma de stea(star); aceasta o prinzi in suruburi de radiator,intre radiator si star pui pasta termica.Pe star ai si + - pt lipit fire la led.Pune un link cu ce led vrei sa folosesti. Link spre comentariu
khrystyan Postat Septembrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2011 Multumesc pentru raspunsuri...Am pus deja link, cu 2-3 relpy-uri mai sus.Ori 2 din astea de 1W: MI-VA-RO-M.R0/catalog/product_info.php?products_id=6076Ori unul din asta de 3W: MI-VA-RO-M.R0/catalog/product_info.php?products_id=6077. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum