Vizitator cvapailty Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Tot stau de ceva vreme si urmaresc diferite motoare care ar functiona pe magneti permanenti sau in combinatie cu bobine. Se sustine ca e free energy dar e o aberatie deoarece ei doar transforma anumite energii in lucru mecanic. Daca e sa o luam teoretic sunt costuri de productie a magnetilor care de fapt nu sunt chiar asa permanenti pt ca se deterioreaza in timp plus ca pentru unele modele cu bobine se consuma o anumita cantitate de energie electrica. Intrebarea mea e daca exista cineva care a realizat sau are vre-un plan de motor econom pentru a antrena macar un mini generator sau un alternator. Scopul meu in momentul de fata e de a avea posibilitatea incarcarii acumlatorilor de la panourile fotovoltaice atunci cand conditiile meteo nu sunt favorabile. Ideea mea de motor cu magneti permanenti e in felul urmator: Pe un rotor sa dispun magneti permanenti (neodim http://www.euromagnet.ro/ ) la un anumit unghi, iar pe stator sa folosesc cateva bobine dispuse in anumite parti. Aceste bobine sa primeasca impulsuri de a creea campul magnetic doar in anumite momente pentru a nu frana si anula efectul de rotatie. Posibil sa fie o idee gresita dar ......... daca aveti voi alte idei, sincer nu m-as supara. Cunosc si eu ce zice fizica dar stiti cum e....... speranta moare ultima. Nu incerc sa creez un perpetum mobile dar as vrea ceva mai econom decat generatorul pe benzina pe care il detin. (mentionez ca la casa pe care o detin nu am curent electric din reteaua nationala) PS: ma intereseaza si alte tipuri de motoare econome(ex: cel cu abur) sau alte tipuri exceptand motoarele termice traditionale cu combustibili fosili. Multumesc. Cu stima Dan Masca Tg_mures Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Septembrie 4, 2011 Partajează Postat Septembrie 4, 2011 Producerea energiei electrice consumând tot energie electrică nu este şi nu va fi o soluţie, deoarece întotdeuna energia utilă va fi mai mică decât energia consumată.Un motor cu abur (mai exact motorul cu ardere externă, "bătrânul" motor cu bielă-manivelă) are un randament de 4-5 ori mai mic decât clasicul motor cu ardere internă (Otto sau Diesel). Turbina cu abur este tot un motor cu ardere externă, cu un randament relativ mare, însă pentru o putere de ordinul kilowaţilor cred că practic este imposibil de construit în regim de amator. Tot energia solară şi/sau cea eoliană rămân singurele alternative în absenţa reţelei electrice. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Septembrie 4, 2011 Partajează Postat Septembrie 4, 2011 Conceptul de "free energy" s-ar traduce prin "energie la liber", in cazul de fata. Pretul combustibilulului motoarelor Diesel/Otto e format din doua parti : pretul de cost(extractie ,prelucrare,transport,etc-50%) si partea statului(taxe-50%).Daca omul sta sub padure,rentabilitatea motorului cu abur creste simtitor incat o depaseste bine pe a celui mai performant diesel.Panourile fotovoltaice se folosesc in combinatie cu generatoare eoliene si/sau hidro,iar cand nu exista posibilitatea cu grupuri electrogene. Link spre comentariu
Vizitator cvapailty Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Pe youtube vezi tot felul de motoare cu magneti permanenti care pun in miscare tot felul de vehicule home made. O fi vraja din lapte? Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Pai de ce sa fie vrajeala? Din moment ce e un motor,poate fi folost sa miste ceva Link spre comentariu
Vizitator cvapailty Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 pai atunci aici am vrut sa ajung. A reusit careva macar sa execute sau sa reproduca un motor cu magneti permanenti sau cu un consum mic de energie electrica? Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Mai degraba se cumpara un motor gata facut...Iar un motor trifazic are mai multe avantaje: mai mic,mai usor,turatia se poate regla mai usor. Ca dezavantaje,ii trebuie un convertizor,pt alimentare Link spre comentariu
Vizitator cvapailty Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 ok, si ce sa fac cu motorul respectiv? Ideea era sa imi produc energie electrica la un cost cat mai scazut. Panouri solare am dar nu cate mi-ar trebui, generator termic am dar costul de a-l tine in functiune mult e mare. Cautam si eu o alternativa mai comvenabila. Sau poate nu am inteles eu bine. Se poate face ceva in privinta asta cu un motor trifazat?Din cate stiu eu din legile fizicii e ca nu poti scoate mai mult decat bagi, chiar dimpotriva , apar fortele de frecare si se scoate mai putin. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Din cate stiu eu din legile fizicii e ca nu poti scoate mai mult decat bagi, chiar dimpotriva , apar fortele de frecare si se scoate mai putin.V-aţi dat singur răspunsul la problemă. V-am mai spus că obţinereaenergiei electrice prin consum de energie tot electrică nu are sens. Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Solutii există, dar sunt de alt ordin: joburi mai bine plătite, pensii mai mari, etc. Altfel, putem să visăm la un bazin plin de ţipari electrici http://www.descopera.ro/dnews/7796420-u ... rici-video hrăniti cu viermişori, care încarcă un acumulator-minune... Link spre comentariu
Vizitator cvapailty Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Buna Idee. Nici nu m-am gandit la asta Link spre comentariu
blazeu Postat Septembrie 13, 2011 Partajează Postat Septembrie 13, 2011 Cum au spus si colegii:Costul combustibilului ("umflat" de taxe) nu e singurul criteriu:Sunt de luat in considerare si alte aspecte, cum ar fi: Accesibilitatea la tehnologia respectiva; costurile in alte resurse decat banii; timpul de disponibilitate si acces la un serviciu, si mai sunt...Exemplu: pentru cineva care locuieste in/aproape de padure, si pentru care lemnul e "accesibil", si care are suficient timp si forta fizica, solutia unui motor cu abur, in ciuda randamentului lui termodinamic redus, e foarte atractiva. Mai raman de rezolvat problemele accesului (cine mai stie si poate fabrica un asemenea motor?) si timpului de acces la serviciu (imi amintesc comentariul lui Jay Leno despre automobilul lui cu abur: "E pentru cei care nu se grabesc; faci focul si il alimentezi vreo jumatate de ora pana ai presiune suficienta la abur...")Magnetii pastreaza o fascinatie specifica; totusi ei nu sunt decat o forma de energie potentiala, in genul unui arc tensionat. Adica s-a cheltuit o anumita cantitate de energie pentru magnetizarea materialului, insa generatoarele (in general alternatoare), produc energie electrica din ENERGIA MECANICA cu care este invartit rotorul acela echipat cu magneti. Imi amintesc despre o butada din tineretea mea: cea mai eficienta cale de a obtine energie e economisirea. E adevarat ca adesea este nevoie de o cheltuiala initiala (costul izolarii termice sau al inlocuirii unui aparat vechi, cu consumuri mari, cu unul mai eficient), insa, facuta "cu cap", aceasta cheltuiala ne va reduce niste costuri si se va "scoate".Spor! Link spre comentariu
C.D. Postat Septembrie 14, 2011 Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Ar mai fi de spus ca in universul in care traim azi, nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, ci totul se transforma.Poate intr-un alt univers, motorul cu magneti permanenti sa fie viabil.O sugestie pentru obtinerea de energie din mediul ambiant, ar fi pompa de caldura, care extrage energia din apa, aer sau chiar pamant.Cu 1KW de curent electric consumat pentru functionarea pompei de caldura, se obtin 4-5 KW de energie din mediul ambiant, randament de functionare foarte bun al pompei de caldura.Energia poate fi termica, sau cu ajutorul unui generator cu amoniac si un generator electric, poate fi transformata in energie electrica.Costurile sunt cam piperate si nu se amortizeaza decat in multi ani de functionare. Link spre comentariu
Vizitator cvapailty Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 de motorul cu magneti permanenti PERENDEV ce parere aveti? O fi functional sau e o mare inselatorie? Link spre comentariu
Vizitator cvapailty Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 nimeni nimic?? :smt103: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum