bogdanm Postat Ianuarie 6, 2006 Partajează Postat Ianuarie 6, 2006 Salutari,Caut o schema de amplificator pentru o fotodioda/fototranzistor infrarosu, care sa-mi amplifice semnalul pana la nivel TTL. Vreau sa-l folosesc pentru a interpreta codurile de la diverse telecomenzi. NU ma intereseaza module integrate, gen SFHxxxx/GPU sau mai stiu eu ce, care demouduleaza semnalul in interior. Am incercat cateva scheme, dar n-am dat de nimic care sa mearga cum trebuie :( Link spre comentariu
nicu_stef Postat Ianuarie 6, 2006 Partajează Postat Ianuarie 6, 2006 scuze, vin cu o intrebare (doua).ce modele ai incercat in afara de SFH,si de ce nu te-au multumit?distanta?e drept ca am vazut un proiector de diapozitive care mergea si la 20 de m in IR, dar nu stiu cu ce era facut. Link spre comentariu
bogdanm Postat Ianuarie 6, 2006 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2006 Pentru ca orice receptor din asta cu demodulare interna are o banda de frecventa extrem de limitata. Incearca unul de 40KHz pe o telecomanda de 36KHz si va merge. Mai prost, dar va merge. Incearca-l insa pe o telecomanda de 120KHz (da, exista). Adio. Asta e buba cu toate modelele de acest tip.EDIT: alt dezavantaj: daca vreau sa fac o telecomanda universala (si vreau ), n-o sa poti detecta frecventa telecomenzii originale, deci nu vei putea obtine performante optime. Link spre comentariu
nicu_stef Postat Ianuarie 7, 2006 Partajează Postat Ianuarie 7, 2006 corect!de curiozitate am pus pe osciloscop o fotodioda ce-o aveam prin casa,pastila mare, rotunda, diametrul cam 6mm.pusa langa telecomanda, impulsuri amplitudine aprox 30mV;atunci cand sunt la 2m distanta cam 5mV chiar pe axul ei,succes! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum