Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator infrarosu?

bogdanm

Postări Recomandate

Salutari,Caut o schema de amplificator pentru o fotodioda/fototranzistor infrarosu, care sa-mi amplifice semnalul pana la nivel TTL. Vreau sa-l folosesc pentru a interpreta codurile de la diverse telecomenzi. NU ma intereseaza module integrate, gen SFHxxxx/GPU sau mai stiu eu ce, care demouduleaza semnalul in interior. Am incercat cateva scheme, dar n-am dat de nimic care sa mearga cum trebuie :(

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nicu_stef

2

• bogdanm

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

scuze, vin cu o intrebare (doua).ce modele ai incercat in afara de SFH,si de ce nu te-au multumit?distanta?e drept ca am vazut un proiector de diapozitive care mergea si la 20 de m in IR, dar nu stiu cu ce era facut.

Link spre comentariu

Pentru ca orice receptor din asta cu demodulare interna are o banda de frecventa extrem de limitata. Incearca unul de 40KHz pe o telecomanda de 36KHz si va merge. Mai prost, dar va merge. Incearca-l insa pe o telecomanda de 120KHz (da, exista). Adio. Asta e buba cu toate modelele de acest tip.EDIT: alt dezavantaj: daca vreau sa fac o telecomanda universala (si vreau :) ), n-o sa poti detecta frecventa telecomenzii originale, deci nu vei putea obtine performante optime.

Link spre comentariu

corect!de curiozitate am pus pe osciloscop o fotodioda ce-o aveam prin casa,pastila mare, rotunda, diametrul cam 6mm.pusa langa telecomanda, impulsuri amplitudine aprox 30mV;atunci cand sunt la 2m distanta cam 5mV chiar pe axul ei,succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări