Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Centrala termica cu ajutor unui instant pe gaz

ady_risc

Postări Recomandate

• Răspunsuri 195
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ady_risc

74

• The Stressmaker

16

• gcom61

14

• florinellll

10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da,aerisirea se poate face si la fiecare calorifer in parte.Si cum poti regla temperatura la care se opreste instantul|?-temperatura maxima

Simplu ,PRINCIPIU dar in practica ,cred ca este mai greu. Eu vreau sa leg un termostat de camera la pompa. Daca pompa nu va functiona nici instantu nu va arde,va ramane doar o flaca de veghe.
Link spre comentariu

In acest caz,trebuie sa te joci cu regulatorul de presiune gaz,astfel incat atunci cand functioneaza pompa,temperatura pe tur sa nu depaseasca 70-80 grade.In acest fel,instalatia de incalzire va functiona exact ca pt ACM.Atentie la temperatura pe tur in cazul instalatiei din PPR.

Link spre comentariu

In acest caz,trebuie sa te joci cu regulatorul de presiune gaz,astfel incat atunci cand functioneaza pompa,temperatura pe tur sa nu depaseasca 70-80 grade.In acest fel,instalatia de incalzire va functiona exact ca pt ACM.Atentie la temperatura pe tur in cazul instalatiei din PPR.

Am fost bransat la o centrala de bloc, instalatia o aveam si o am pe PPR cu insertie. Da reglarea temperaturi am sa o fac din cele 2 comezi de la instant. Nelamurirea mea este: Un termostat de cameara ( cel pt centrala pe gaz)as putea sa-l leg o o pompa de recirculare. Ce presiune sa am in instalatie?
Link spre comentariu

Daca nu ceri prea multa performanta de la un astfel de sistem este in regula;in regim de incalzire este perfect functionala o astfel de instalatie.Pe corpul schimbatorului de caldura al instantului exista un stb care este inseriat cu inca un stb care se afla pe circuitul de evacuare gaze arse.Ele sunt inseriate dpdv electric cu circuitul care mentine flacara de veghe si vana de gaz in pozitia ON.SUB NICI O FORMA NU TREBUIE ELIMINATE ACESTE DOUA PROTECTII;in rest va doresc spor la mesterit!

Link spre comentariu

Da,aerisirea se poate face si la fiecare calorifer in parte.Si cum poti regla temperatura la care se opreste instantul|?-temperatura maxima

Zic ca daca pun un termostat de ambient ar fi bun. Dar daca acel termostat daca al pun intr-un loc racoros apa poate sa ajunga si la 80 grd in calorifere,aici ar fi o problema. Nu stiu cum sa fac daca apa ar ajunge la 80 grd sa se opreasca pompa. rezolvarea ar fi din 2 termostate. 1 termostat de ambient reglat la 24 grd. Si cel pus pe teava sau calorifer reglat la 70 grd.
Link spre comentariu

Daca nu ceri prea multa performanta de la un astfel de sistem este in regula;in regim de incalzire este perfect functionala o astfel de instalatie.Pe corpul schimbatorului de caldura al instantului exista un stb care este inseriat cu inca un stb care se afla pe circuitul de evacuare gaze arse.Ele sunt inseriate dpdv electric cu circuitul care mentine flacara de veghe si vana de gaz in pozitia ON.SUB NICI O FORMA NU TREBUIE ELIMINATE ACESTE DOUA PROTECTII;in rest va doresc spor la mesterit!

Instantu nu am sa-i fac nici o modificare. Ramane compact. Doar ma leg la acesta. Dar vreau sa fac si masuri de protecti si la instalatie.
Link spre comentariu

Ca si o regula ,termostatele de ambient se monteaza intr-o camera cu o temperatura medie,astfel incat sa functioneze cat mai aproape de adevar.Pentru presiunea de lucru te poti inspira de la centralele termice de apartament ,care functioneaza la max 1,8 bar.Poti folosi un termostat de ambient inseriat cu pompa de circulatie(cu conditia ca,contactele presostatului sa suporte curentul absorbit de pompa)

Link spre comentariu

Ca si o regula ,termostatele de ambient se monteaza intr-o camera cu o temperatura medie,astfel incat sa functioneze cat mai aproape de adevar.Pentru presiunea de lucru te poti inspira de la centralele termice de apartament ,care functioneaza la max 1,8 bar.Poti folosi un termostat de ambient inseriat cu pompa de circulatie(cu conditia ca,contactele presostatului sa suporte curentul absorbit de pompa)

Sa zicem caam sa iau un termostat de ambient, Iar celalt termostat sa fie bimetal dar am gasit 2 asfer de termostate. reglabile si fixe. Termostate bimetaliceTip senzor termostat Conexiune conectori 6,4 mm Curent de lucru max. 10 A ( aici ar fi bun de 16A) asa si cel de ambient Tensiune de lucru max. 250 V AC Dimensiuni exterioare Ø16 x 12 mm Simbol Toleranţă Config. Temp. desch. Temp. înch. [°C] [°C] BT-L-030 ±3°C NC 30 15 BT-L-040 ±3°C NC 40 25 BT-L-050 ±3°C NC 50 35 BT-L-070 ±3°C NC 70 55 (acesta costa 15 ron)BT-L-080 ±3°C NC 80 65 BT-L-090 ±3°C NC 90 75 BT-L-100 ±4°C NC 100 80 Aceste se gasesc si pe instat.Care ar fi mai bun.Trebui neaparat pentru cel reglabil sa se puna pe teava metalica?

post-15353-139829312088_thumb.jpg

Link spre comentariu

Vasu de expansiune sa fie de 5, 8 sau 12 litri (deschis sau inchis), Mentionez ca am doar 3 calorifere 2 de 50 cm si 1 de 100cm. As dori cat mai mic. Bune ar fi cele de centrala,ca forma dar cred ca sunt mult mai scumpe.Unde gasesc magazin de instalator mai ieftine zona Crangasi Bucuresti

Link spre comentariu

Am facut un necesar;5 robineti trecere -60 ron1 pompa recirculare -150 ron (Bosch ,SH)1 filtru particule PPR -8,5 ron1 manometru - 15 ron1 supapa presiune 2,5 bar -60 ron1 termostat bimetal - 15 ron sau 45 ron (fix sau reglabil)1 vas expansiune 8 litri -60 ron1 termostat ambient -50 ron7 racorduri PPR fil exterior- 39 ron5 racorduri PPR olandez - 50 ron5 teuri PPR - 3,5 ron2 racorduri oandeze pompa - cred ca ar costa 20 ronPer total ajung la suma de 600 ron fara InstantPretul unei asfel de instalatie ar costa in jur de 1400 ron fara manopera.Ramane sa vedem daca isi merita bani.Eu cred ca da,Doar pentru incapari mai mici gen garsoniere.Astept si parerile voastre.

Link spre comentariu

Pai ia sa vedem daca am inteles:Aveti instantul cu termostatul lui (din care reglati temperatura maxima a agentului termic si care opreste arzatorul de gaz)Cu termostatul de ambianta controlati temperatura din camera, prin comandarea pompei de circulatie sub temperatura ceruta.Nu mi-e clar daca mai doriti apa calda (asemenea cerinta ar complica mult instalatia)Fara apa calda: mai trebuie un racord de umplere (cu robinet si cu filtru de oprit gunoaiele din retea), unul de golire (tot cu robinet), supapa de siguranta (cred ca va ajunge una de 1/2 tol, 3 bari), vas de expansiune (inchis, cel mai ieftin; nu cred ca alea plate, utilizate la cazanele murale sunt cele mai avantajoase; exista o relatie de calcul prin care volumul acelui vas se coreleaza cu volumul instalatiei, insa la cazanele murale e destul de mic - ceva de gen 5 litri, insa poate fi si mai mare); cred ca ar fi util un manometru minim 0-3, max 0-6 bar; instalatia ar trebui sa stea intre 1 si 2 bari.Folosind instantul SI pentru producerea directa de apa calda (solutia cea mai ieftina), va mai trebuie un regulator de presiune pe intrarea de apa, in domeniul 1-2 bari, insa veti avea depuneri mai mari si apa e cam fierbinte. Alternativa e un schimbator secundar de caldura, care incalzeste apa de consum cu acelasi agent termic, insa apar alte complicatii, la cazanele murale care folosesc aceasta solutie exista o vana cu 3 cai care dirijeaza agentul termic fie in acel schimbator, fie spre calorifere, piesa scumpa si care se defecteaza usor...Succes!

Link spre comentariu

Pai ia sa vedem daca am inteles:Aveti instantul cu termostatul lui (din care reglati temperatura maxima a agentului termic si care opreste arzatorul de gaz)Cu termostatul de ambianta controlati temperatura din camera, prin comandarea pompei de circulatie sub temperatura ceruta.Nu mi-e clar daca mai doriti apa calda (asemenea cerinta ar complica mult instalatia)Fara apa calda: mai trebuie un racord de umplere (cu robinet si cu filtru de oprit gunoaiele din retea), unul de golire (tot cu robinet), supapa de siguranta (cred ca va ajunge una de 1/2 tol, 3 bari), vas de expansiune (inchis, cel mai ieftin; nu cred ca alea plate, utilizate la cazanele murale sunt cele mai avantajoase; exista o relatie de calcul prin care volumul acelui vas se coreleaza cu volumul instalatiei, insa la cazanele murale e destul de mic - ceva de gen 5 litri, insa poate fi si mai mare); cred ca ar fi util un manometru minim 0-3, max 0-6 bar; instalatia ar trebui sa stea intre 1 si 2 bari.Folosind instantul SI pentru producerea directa de apa calda (solutia cea mai ieftina), va mai trebuie un regulator de presiune pe intrarea de apa, in domeniul 1-2 bari, insa veti avea depuneri mai mari si apa e cam fierbinte. Alternativa e un schimbator secundar de caldura, care incalzeste apa de consum cu acelasi agent termic, insa apar alte complicatii, la cazanele murale care folosesc aceasta solutie exista o vana cu 3 cai care dirijeaza agentul termic fie in acel schimbator, fie spre calorifere, piesa scumpa si care se defecteaza usor...Succes!

pentru a produce si agent termic si apa menajeara as folosi robineti. Filtru imi trebui pe circuitul termic "calorifer" dar cat mai bun ,fiind faptul ca,caloriferele au mai fost folosite pe reteaua veche. Am inteles sa folosesc un vas de expansiune de 5 litri inchis.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări