Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Centrala termica cu ajutor unui instant pe gaz

ady_risc

Postări Recomandate

Revin cu ceva clarificari..Am facut pasul,si circuitul pt 3 calorifere de 130x60cm tip 22.Consumul dupa ce am calibrat un [ceas] de butelie la 30 mbar este acceptabil.Consum 22l gpl la 5 zile(de fapt de la orele16 la 07 dimineata)cu o temperature de 22 grade in incaperi.Am reusit sa [recuperez] centrala homemade pe lemne(din vechiul circuit)si o folosesc si pe aceasta.Pt comoditate fac focul numai ziua(la ora 8-9 si in jur de 13-14)iar seara trec pe gaz;in felul asta pot tine o butelie cam 7-8 zile(22l gpl).

Sunt neajunsuri;instantul se opreste automat dupa ~25-30min si din cauza asta a trebuit sa-i fac o resetare la fiecare 20min(se intrerupe circuit de alimentare de la baterii).Pompa de recirculare este montata pe retur si functioneaza cuplata de un termostat de ambient.Cand merg pe lemne,pompa merge pe direct si alimentare de siguranta de laun invertor.

Din pacate centrala pe lemne este f puternica si daca bag foc prea mult temperatura din calorifere ajunge la peste 90 grade in 45 de minute de la 14-16 grade ,la cat ajunge noaptea,fiind neizolata.Circuitul de calorifere are un vas de expansiune de la o centrala ariston,iar instantul are supapa de siguranta la 3,5 bar.

Per total sunt multumit,lemnele ma costa doar...munca mea.Ard numai salcie pusa de mine in urma cu 30 ani...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 195
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ady_risc

74

• The Stressmaker

16

• gcom61

14

• florinellll

10

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări