niculae Postat Decembrie 9, 2011 Partajează Postat Decembrie 9, 2011 Salut,O intrebare pt cei cunoscatori!Am cumparat un detector de gaz cu electrovalva ( SicurGas ), baiul este ca nu functioneaza electrovalva, cred ca este defecta, de ce?Pt ca: am testat senzorul de gaz si acesta isi face treaba, simte gazul da alarma acustica si comanda pt electrovalva dar electrovalva nu inchide gazul, ea se aude cum lucreaza in momentul in care primeste comanda de 12v auxiliar sau de la senzor.Am incercat s-o probez in felul urmator: am deschis butonul cu capac rosu din capatul electrovalvei si am suflat aer pe intrarea ei si la esire aerul a iesit, am dat comanda de 12v, adica am inchis-o si aerul nu mai iese pe partea cealalta. Ce am uitat eu sa va spun este ca eu vreau s-o folosesc direct pe butelia butan de aragaz, iar dupa electrovalva ceasul de butelie. Am observat ca electrovalva nu ar face fata presiunii din butelie, parerea mea! am inchis electrovalva manual ( am apasat butonul rosu din capatul ei ) am opturat iesirea electrovalvei si am deschis butelia, in acest moment butonul din capatul electrovalvei s-a ridicat ( adica a deschis electrovalva ) de montat zic eu ca am montat electrovalva ok pe butelie, am respectat sageata de pe ea ( gazul intra din spatele sagetii si iese prin varful acesteia, corect? ).Toate cele bune!Mai mare rasul, astazi am adus un instalator care monteaza centrale termice si nu a stiut unde sa monteze el valva de gaz, ma intreba pe mine unde s-o puna! inainte de regulator sau dupa ciudat! in final nu a montat el valva pt ca inainte de regulator am montat eu si nu era ok, presiunea gazului din butelie mi-o deschidea inapoi, a mai ramas sa cumpar un regulator de butelie cu filet in locul stiutului unde intra furtunul de iesire gaz.Dupa ce fac si acest lucru am sa postez aici, poate mai sunt si alte persoane care intampina astfel de probleme, mai ales ca in doc nu este mentionat lucul unde se monteaza el valva, inainte de regulator sau dupa iar cei care comercializeaza astfel de produse nu stiu sa spuna acest lucru, spun ca ei doar le comercializeaza.Cele bune! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 9, 2011 Partajează Postat Decembrie 9, 2011 Salut,O intrebare pt cei cunoscatori!Am cumparat un detector de gaz cu electrovalva ( SicurGas ), baiul este ca nu functioneaza electrovalva, cred ca este defecta, de ce?Pt ca: am testat senzorul de gaz si acesta isi face treaba, simte gazul da alarma acustica si comanda pt electrovalva dar electrovalva nu inchide gazul, ea se aude cum lucreaza in momentul in care primeste comanda de 12v auxiliar sau de la senzor.Am incercat s-o probez in felul urmator: am deschis butonul cu capac rosu din capatul electrovalvei si am suflat aer pe intrarea ei si la esire aerul a iesit, am dat comanda de 12v, adica am inchis-o si aerul nu mai iese pe partea cealalta. Ce am uitat eu sa va spun este ca eu vreau s-o folosesc direct pe butelia butan de aragaz, iar dupa electrovalva ceasul de butelie. Am observat ca electrovalva nu ar face fata presiunii din butelie, parerea mea! am inchis electrovalva manual ( am apasat butonul rosu din capatul ei ) am opturat iesirea electrovalvei si am deschis butelia, in acest moment butonul din capatul electrovalvei s-a ridicat ( adica a deschis electrovalva ) de montat zic eu ca am montat electrovalva ok pe butelie, am respectat sageata de pe ea ( gazul intra din spatele sagetii si iese prin varful acesteia, corect? ).Toate cele bune!Mai mare rasul, astazi am adus un instalator care monteaza centrale termice si nu a stiut unde sa monteze el valva de gaz, ma intreba pe mine unde s-o puna! inainte de regulator sau dupa ciudat! in final nu a montat el valva pt ca inainte de regulator am montat eu si nu era ok, presiunea gazului din butelie mi-o deschidea inapoi, a mai ramas sa cumpar un regulator de butelie cu filet in locul stiutului unde intra furtunul de iesire gaz.Dupa ce fac si acest lucru am sa postez aici, poate mai sunt si alte persoane care intampina astfel de probleme, mai ales ca in doc nu este mentionat lucul unde se monteaza el valva, inainte de regulator sau dupa iar cei care comercializeaza astfel de produse nu stiu sa spuna acest lucru, spun ca ei doar le comercializeaza.Cele bune!Nu vreau sa descurajez pe nimeni in a face diverse experimente si incercari,doar asa poti invata ceva,dar aveti FOARTE mare mare grija cu executia unei instalatii fie cu gpl fie cu gaz metan.Chiar daca considerati ca o folosti o perioada limitata de timp nu umblati cu improvizatii;documentati-va bine inainte de a face ceva.Detectorul de gaz se monteaza la o distanta de tavan de aprx.30cm pentru a detecta scurgerile de gaz metan iar in cazul ca se foloseste gpl detectorul se monteaza in partea de jos a incaperii. Link spre comentariu
ady_risc Postat Decembrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2011 nu cred ca va fi chiar asa de usor , pompa in circuitul primar va merge tot timpul , trebuie sa calculezi puterea necesara pentru incalzirea apartamentului , apoi cea a instantului o sa vezi ca nu prea se merita ,instalatia pe care vrei sa o realizezi seamana cu cea a instalatiei cu centrala cu lemne cu pufferam o cunostinta care are o centrala termica montata la butelie , in iarna trecuta o butelie normala se consuma la circa 4 zileSalut,Si eu folosesc aceeiasi combinatie insa, nu stiu ce sa fac sa nu mai transpire but... cel mai mult incepe sa transpire cand trece de jumatate, aveti vre-un pont? plss..... Exlus sa folosesc doua but... in paralel, nu vreau!P.S: Am facut tot felul de experimente, am scos din nr de diuze ( eu am 12 buc ) si cu cat nr acestora este mai mic, but... transpira mai putin dar evident scade si randamentul.Cele bune!Eu cand am observat acest lucru am crezut ca imi curge apa pe undeva. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 12, 2011 Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Nu ar merge izolata? Cum se face si cu tevile de apa rece,ca sa nu se formeze condens pe ele.Se gasesc fel si fel de izolatii,cu adeziv sau fara Link spre comentariu
rasputin Postat Decembrie 12, 2011 Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Nu-i bună soluţia cu izolatul buteliei. Această soluţie rezolvă problema condensului dar dă naştere la una şi mai neplăcută, practic nu se mai poate folosi toată încărcătura din butelie. În practică am întîlnit următoarea rezolvare: Pentru butelie a fost realizată o cutie din lemn cu pereţi dubli.Între pereţi s-a pus izolaţie termică iar în interior a fost realizată o serpentină, evident serpentina era legată în circuitul de încălzire. Link spre comentariu
niculae Postat Decembrie 12, 2011 Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Salut,Si eu folosesc aceeiasi combinatie insa, nu stiu ce sa fac sa nu mai transpire but... cel mai mult incepe sa transpire cand trece de jumatate, aveti vre-un pont? plss..... Exlus sa folosesc doua but... in paralel, nu vreau!P.S: Am facut tot felul de experimente, am scos din nr de diuze ( eu am 12 buc ) si cu cat nr acestora este mai mic, but... transpira mai putin dar evident scade si randamentul.Cele bune!Eu cand am observat acest lucru am crezut ca imi curge apa pe undeva. Salut,Da, se spune ca centrala sau arzatorul trage cam tare din but... asta se pare ca ar fi baiul si ca remediu multi recomanda doua but... in paralel insa, aceasta combinatie este cam greu de urmarit sa nu scape gaz. Tocmai de aia am fugit de combinatia asta, mai bine asa, sa transpire but... decat sa ma fac ingeras momentan but... o invelesc cu un pres.Legat de electrovalva de gaz de care vb, aceasta suporta max 500mb, am reusit sa gasesc un ceas de joasa presiune, de aragaz 300mb si am montat electrovalba dupa el si totul este ok, acum pot sta linistit. Oricum o folosesc decat ziua si noaptea folosesc soba cu motorina in care deasupra arzatorului am un schimbator de caldura si aceasta la o treapta putin mai economica ( 1,2litri ) mentine apa din calorifere la 45-50 grade.Toate cele bune! Link spre comentariu
ady_risc Postat Decembrie 17, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2011 Rezolvare simpla. Ai punem o "farfurie" dedesupt la butelie. Link spre comentariu
gica70 Postat Decembrie 17, 2011 Partajează Postat Decembrie 17, 2011 Prin detenta gazului apare acea racire a buteliei si vaporii de apa condenseaza pe "dansa"; acel lichid e bine sa se intoarca inapoi in "atmosfera" incaperii prin evaporare (circuitul apei in..camera!). Link spre comentariu
niculae Postat Decembrie 23, 2011 Partajează Postat Decembrie 23, 2011 Nu-i bună soluţia cu izolatul buteliei. Această soluţie rezolvă problema condensului dar dă naştere la una şi mai neplăcută, practic nu se mai poate folosi toată încărcătura din butelie. În practică am întîlnit următoarea rezolvare: Pentru butelie a fost realizată o cutie din lemn cu pereţi dubli.Între pereţi s-a pus izolaţie termică iar în interior a fost realizată o serpentină, evident serpentina era legată în circuitul de încălzire.Salut,La varianta ta ma gandeam si eu insa, ma tem sa nu se intample ceva rau, caldura emanata de serpentina evident ca va incalzi destul de consistent butelia! oare acest lucru nu ar fi periculos? Momentan o tin langa caloriferul din bucatarie unde am pus trei buc de polistiren in forma de u, si ar veni inchisa intre calorifer si polistiren, e drept ca mai transpira foarte putin. Totusi ma gandesc foarte mult la varianta cu serpentina, dar mai astept sa vad ce mai spun si altii si aici ma refer la cat de periculos ar fi!Toate cele bune! Link spre comentariu
rasputin Postat Decembrie 24, 2011 Partajează Postat Decembrie 24, 2011 Fără doar şi poate, dacă temperatura buteliei ar ajunge la peste 35+40 grade Celsius aş încerca, aşa, o strîngere de inimă. Nu ştiu ce presiune are GPL-ul la această temperatură, posibil ca temerile să fie nefondate....., oricum e bine de verificat cît este valoarea reală.Legat de ce spuneam că am văzut în practică Acolo cutia era făcută pentru trei butelii, toate debitînd pe aceeaş bară colectoare. Cîte spire să fi avut serpentina nu mai îmi aduc aminte. Ce pot să spun, cred că nu greşesc, este că pasul între două spire de ţeavă era cam de lăţimea unei palme. Serpentina era din pexal de 16 mm.Dacă ar trebui să rezolv eu o asftel de belea, aş realiza o serpentină tot din pexal, sau dacă instalaţia este realizată din ţeavă de cupru aş face serpentina din ţeavă de cupru de 15 mm. În plus, faţă de varianta văzută, aş monta, pe circuitul serpentinei, un robinet de calorifer cu cap termostatat. Dezavantajul ar consta în cheltuiala suplimentară legată de cumpărarea robinetului.Eu aşa aş face, asta nu înseamnă că nu ar fi loc de mai bine, totul e posibil, poate mai apar sugestii. Link spre comentariu
gica70 Postat Decembrie 24, 2011 Partajează Postat Decembrie 24, 2011 Merge si mai sus cu temperatura; atunci cand nu prea mai mergea parlitorul de porc (gazul era pe sfarsite) introduceam butelia intr-un lighean cu apa mai calda. Mentionez ca nu mai foloseam "ceasul" pentru operatia asta. Unde e porcul de alta data?.. :cry: !. Link spre comentariu
ady_risc Postat Februarie 5, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2012 Revin cu informatii la centrala cu ajutorul instantului, Consuma de gaz mai exact de GPL sa marit la 5 butelii de 17 litri GPL fiecare. Temperatura in casa fiind de 20 grade. Link spre comentariu
florinellll Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 Revin cu informatii la centrala cu ajutorul instantului, Consuma de gaz mai exact de GPL sa marit la 5 butelii de 17 litri GPL fiecare. Temperatura in casa fiind de 20 grade.Consuma 5butelii in cat timp? Link spre comentariu
florinellll Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 Ce vesti noi avem,sau te-ai lasat Link spre comentariu
ady_risc Postat Iunie 10, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2012 am trecut cu bine in iarna, locuind la bloc singura problema era siguranta in rest a mers totul bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum