Vizitator Samurai Jack Postat Septembrie 1, 2011 Partajează Postat Septembrie 1, 2011 Mi-am cumparat o placuta Arduino Uno in primavara dar nu prea am folosit-o pana acum, decat am incercat niste chestii simple gen blinking leds. As vrea sa experimentez cu diferite tipuri de senzori, eventual sa invat putin despre inductori, si as avea nevoie de un display LCD. Bineinteles, nu doar pentru a ma juca cu senzorii, as putea experimenta doar pe LCD cu mini-joculete. Din cate am vazut pe cateva tutoriale si exemple, LCD-ul cu 16 caractere pe 2 linii (negru pe verde sau alb pe albastru) e cel mai popular. In mod normal, l-as fi cumparat de unde am laut si Arduino, pe mecatronica.eu. Costa 55 de ron. link Din curiozitate am dat pe mivarom, si am gasit, cred eu, exact acelasi LCD la 16 lei! link Vreau sa intreb cunoscatorii: e acelasi display? functioneaza cu arduino? Fiindca va dati seama, daca da, nu am sa irosesc 55 de ron ca oricum imi cam flutura buzunarele :\ Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 1, 2011 Administratori Partajează Postat Septembrie 1, 2011 Este compatibil si poti sa-l folosesti fara nici o problema Link spre comentariu
Vizitator VladNiko Postat Septembrie 1, 2011 Partajează Postat Septembrie 1, 2011 Teoretic nu ar fi nicio diferenta. Arduino lucreaza bine cu displey-uri compatibile cu driverul Hitachi HD44780 (cam toate care au 16 pini). eu am o colectie frumoasa de display-uri luate de la adelaida.ro si merg toate cu arduino. Link spre comentariu
Vizitator Samurai Jack Postat Septembrie 1, 2011 Partajează Postat Septembrie 1, 2011 Va multumesc de raspuns. Nu imi vine sa cred diferenta de pret . Probabil ca o sa fac o comanda saptamana viitoare. Daca apar probleme o sa postez aici. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2011 Partajează Postat Septembrie 1, 2011 Arduino foloseste un microcontroller ATmega, microcontroller care face parte din familia AVR.AVR este o familie de microcontroller-e produsa de firma Atmel.Mai multe discutii despre Atmel gasesti aici:viewforum.php?f=37 Link spre comentariu
Vizitator Samurai Jack Postat Septembrie 1, 2011 Partajează Postat Septembrie 1, 2011 Defapt Arduino Uno foloseste ATmega328. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2011 Partajează Postat Septembrie 1, 2011 Am corectat mai sus, multumesc. Restul ramane valabil. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum