Vizitator vicogeo Postat Ianuarie 6, 2006 Partajează Postat Ianuarie 6, 2006 Salutari,a incercat cineva sa faca/moteze un semnalizator electronic in locul releului de semnalizare de la Electroprecizia? ceva de genul sa genereze un semnal de c-da pentru un tranzistor de putere care sa suporte curentul pentru becuri, si semnal audio?eu am gasit o schema intr-o carte "circuite CMOS", generarea semnalului de cda era un 555, tranzistorul de putere era un MJE3001 iar semnalizarea sonora era generata de un 4001 pe un buzzer. incerc sa il fac....dar nu prea iese... Link spre comentariu
niq_ro Postat Ianuarie 7, 2006 Partajează Postat Ianuarie 7, 2006 am gasit si eu ceva asemanator, intr-o carte mai veche... oscilatorul e cu 2 tranzistoare, care comanda un darlington... http://www.niqro.3x.ro/semnalizare0/semnalizare0.htm PS: e prea simpla schema si asta si a ta.. nu vad de ce sa nu iasa... ideea e ca becurile de semnalizare (sarcina) se cupleaza doar cand dai de maneta schimbatorului.. la schema asta oscilatorul functioneaza continuu, da' e consumul e nesemnificativ.... PS2: eu ma gandisem sa fac un oscilator cu un (CD)4093 si sa comand un tranzistor MOS-FET canal P... Link spre comentariu
Vizitator vicogeo Postat Ianuarie 8, 2006 Partajează Postat Ianuarie 8, 2006 Ref. PS1: - intradevar ambele scheme sunt simple, dar dupa ce am facut schema si am asezat piesele, semnalul de la 555 nu era cel la care ma asteptam. Iar semnalul sonor lasa de dorit..- eu vreau sa se genereze si un semnal sonor (~600 Hz - 1Khz, sa vad care este placut) si sa-l aplic pe un buzzer. Mai am 1 de pe o placa de baza stricata (dar nu stiu ce parametri are). Sti cum se poate conecta un astfel de buzzer ? (din acela lipit pe placa de baza la un pc)Merci. Link spre comentariu
niq_ro Postat Ianuarie 8, 2006 Partajează Postat Ianuarie 8, 2006 in ce sens nu e bun semnalul de la 555 ? frecventa o modifici din grupul RC...de ce nu modifici frecventa generatorului cu 4001 din grupul RC?baga si tu schema s-o putem analiza... Link spre comentariu
niq_ro Postat Ianuarie 8, 2006 Partajează Postat Ianuarie 8, 2006 am facut o simulare a partii de "forta" cu un tranzistor MOSFET canal P (cum e IRF9450) ceva de genul asta am gasit si la http://physics.wm.edu/~phys109/NewHomework/hw8_spr.htm si la http://www.m.case.btinternet.co.uk/html ... ledge.html Link spre comentariu
Vizitator vicogeo Postat Ianuarie 11, 2006 Partajează Postat Ianuarie 11, 2006 iata schema:cu valorile de la R1R2C1 555 iese o frecventa cam mare pentru comanda... iar semnalul audio pe buzzer este slab si naspa. Link spre comentariu
cristimm Postat Ianuarie 11, 2006 Partajează Postat Ianuarie 11, 2006 La masini mai noi (inclusiv Dacia Logan) releul de semnalizare este electronic. Link spre comentariu
niq_ro Postat Ianuarie 11, 2006 Partajează Postat Ianuarie 11, 2006 iata schema:cu valorile de la R1R2C1 555 iese o frecventa cam mare pentru comanda... iar semnalul audio pe buzzer este slab si naspa.dupa valorile de le vad la tine pe schema, frecventa e 2Hz.. tie ti-ar trebui 1..1,4Hz.. ori dublezi valoare condensatorului C1 (adica 22uF) ori pui in serie cu R2 un semireglabil de 100K..sau il faci pe R2 de 100K...legat de buzzer... ar trebui sa pui un amplificator cu un tranzistor dupa integrat... legat de frecventa poti pune in loc de R5 un semireglabil de 470K..1M si ai rezolvat si sunetul Link spre comentariu
niq_ro Postat Ianuarie 12, 2006 Partajează Postat Ianuarie 12, 2006 uite alta schema care foloseste un CD/MMC 4011/4093 Link spre comentariu
Vizitator vicogeo Postat Ianuarie 12, 2006 Partajează Postat Ianuarie 12, 2006 nu vad schema...pls mai posteaza odata.(mi-am dat seama de frecventa de la 555, si am facut o simulare care sa imi scoata un semnal de 1-1.4 hz)merci pt. ajutor Link spre comentariu
Vizitator vicogeo Postat Ianuarie 12, 2006 Partajează Postat Ianuarie 12, 2006 ok am zarit-o... nu stiu de ce nu se afisha din prima, ci doar dupa ce am dat reply s-a afishat... (poate o fi vreo problema tehnica)merci anyway Link spre comentariu
niq_ro Postat Ianuarie 25, 2006 Partajează Postat Ianuarie 25, 2006 am ai gasit o schema :yawinkle:dupa cum arata, se poate folosi un 4069 .. nu am acum echivalenta integratelor :rolleyes: Link spre comentariu
Vizitator hremus Postat Mai 23, 2006 Partajează Postat Mai 23, 2006 am ai gasit o schema :yawinkle:dupa cum arata, se poate folosi un 4069 .. nu am acum echivalenta integratelor :rolleyes:unde este schema ca eu nu vad nik. Help pls!! Link spre comentariu
niq_ro Postat Mai 23, 2006 Partajează Postat Mai 23, 2006 au fost niste probleme acum ceva timp cu forumul, da' schema e la http://www.niqro.3x.ro/semnalizare0/semnalizare0.htm :supz: PS: adresa actualizata in 04.2012 Link spre comentariu
Bala Postat Mai 28, 2006 Partajează Postat Mai 28, 2006 Daca folositi un microcontroler se poate face un releu foarte destept.Ca si idee: Exista drivere cu feedback in curent. Sunt integrate specialeizate, protejate la orice pentru industria automotive care au o iesire de feedback. Pe aceasta iesire se gasete un curent direct proportional cu curentul livrat de driver (de ex raport de 5000/1 ) si cu un pic cu ADC, un stabilizator de 5V, un driver ca acesta si o rezistenta se poate face un releu cu martor luminos in caz de avarie la o lampa si cu un buzzer etc... ar fi super tare proiectu` :partyman: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum