Ovidanie Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 Trebuie sa construiesc un dimmer care sa aprinda lent un bec. Problema mea e ca am ramams la BAA145, nu stiu ce integrate pentru comanda in faza au mai aparut in ultimii 25 ani. Daca stiti ce alte integrate se preteaza pentru asemenea aplicatii va rog sa-mi spuneti si mie. Link spre comentariu
em2006 Postat Septembrie 1, 2011 Partajează Postat Septembrie 1, 2011 Eu nu stiu sa se mai fi dezvoltat si altele, tot cam alea sunt, cu care lucram in tinerete, contemporane cu 145.Daca 145 se gaseste din ce in ce mai greu si la preturi mari, unul din circuitele care inca se mai gasesc pe la furnizori este TCA785. E o dezvoltare ulterioara batranului TCA780.TCA785 macar se gaseste, dar nici la acesta preturile nu sunt prea atractive, uite ce am gasit rapid la o prima cautare: Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 1, 2011 Partajează Postat Septembrie 1, 2011 Trebuie sa construiesc un dimmer care sa aprinda lent un bec. Problema mea e ca am ramams la BAA145Pentru un dimmer nu cred ca este nevoie de un integrat specializat, majoritatea celor comercializate au o schema simpla cu tiristor sau triac. Link spre comentariu
em2006 Postat Septembrie 1, 2011 Partajează Postat Septembrie 1, 2011 Probabil ai scapa mai ieftin cu U2008. Link spre comentariu
em2006 Postat Septembrie 1, 2011 Partajează Postat Septembrie 1, 2011 ...Pentru un dimmer nu cred ca este nevoie de un integrat specializat, majoritatea celor comercializate au o schema simpla cu tiristor sau triac.Nu asta vrea, dimere simple ca cel din sch a facut destule, am vazut poze cu montaje de genul, pe care le-a postat mai demult.Ideea e (cred eu) ca vrea ca becul sa se aprinda lent pana la max si sa ramana asa, iar treaba asta sa se faca automat din momentul aplicarii tensiunii de alimentare.Un circuit simplu pt asta ar fi dintr-un dimmer clasic, precedat de un timer simplu, ori cu bipolare, ori cu fet, mai bine cu fet.Cu un CI specializat ar iesi mai elegant, si s-ar putea implementa mai usor un circuit de limitare a curentului pana la incalzirea filamentului.Apoi ar mai fi, eventual, si problema stabilizarii intensitatii luminoase (feedback, elem. fotosensibil)... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Septembrie 2, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Da, asa este, vreau ca montajul sa fie complet automat. Convenabil integratul U2008, am vazut ca are soft-start implementat intern, poate ma ajuta. Astazi am vazut un modul industil care face exact ceea ce vreau eu: aprinde lent becurile. Modulul este construit in jurul integratului TDA1085 si este de dinainte de '89. Interesant, dar din punctul meu de vedere mult prea complex. Link spre comentariu
em2006 Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 ... Modulul este construit in jurul integratului TDA1085 si este de dinainte de '89. Interesant, dar din punctul meu de vedere mult prea complex.Uite ca asta mi-a scapat din vedere, desi am lucrat destul cu el.Se mai gaseste pentru ca e folosit in masini de spalat, de altfel e specializat pt motoare universale (cu colector) prevazute si cu tahogenerator.Nu e prea complexa aplicatia de care vorbim. De altfel la toate CI la care unghiul de faza se comanda cu o tens continua, config e minima (standard), si pt aprindere lenta a unui bec (softstart) trebuie doar luata tens de pe un cond care se incarca in curent constant cu viteza dorita.I-am scos preturile la zi, sa fie aci pt comparatie cu celelalte, pt orice eventualitate: Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Din pacate ultimul pret nu prea e de actualitate,sigur nu are tva si e actualizat foarte rar Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum