Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator [ECC83->EL34] SE&PP

daniels

Postări Recomandate

Va multumesc pentru raspuns.Acum studiez link-urile.Am vazut ca pot folosi piese din radio Darclee (transformatorul si poate niste lampi).Daca incep un proiect am sa postez pe forum.Multumesc inca odata.
Daca vrei ceva de calitate, in amplif monteaza DOAR piese noi. Cat despre traful de iesire, cel din Darclee nu este tocami hi-fi..este unul comercial, se aude, dar nu se incadreaza in ceva de calitate. Ia legatura pt trafuri cu cineva de pe forum care bobineaza, de ex. Dl, Lazaroiu sau DJ Dog.Stima.
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Prima varianta de cablare a fost un esec. Amplificatorul intra in autooscilatie. Incepea cu niste pocnituri la intervale mai rare de timp, dupa care pocniturile erau din ce in ce mai rapide si intr-un final incepea sa fluiere. Daca scoteam ecc-urile din soclu nu se intampla nimic. Am trecut la schimbari majore si sper sa functioneze bine de data asta.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Ptr filamente, încearcă să faci egale lungimile firelor ptr cele două lămpi finale de pe fiecare canal, aşa cum le-ai legat acum, vei avea diferenţe de tensiune între prima şi ultima lampă.

Link spre comentariu

Nu-mi place deloc........ :rade: Rasuceste calumea firele alea (cu o masina de gaurit portabila da..? prinzi in mandrina 2 capete si vrrr.... pina iese cum trebuie si frumos, logic capetele le legi de ceva fix si-l tii intins cind le rasucesti) si distanteazate cu legaturile de socluri la 3-5 cm.Si nu are sens sa folosesti 2 culorii..!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cred ca am pus intrebarea intr-un mod nefericit. Amplificatorul merge bine, maine voi veni cu poze. Acel condensator C1 e unul recuperat ducati ca in poza, numai ca este verde si e la 630V. Condensatorul inainte de a fi montat a fost masurat.

http://i.ebayimg.com/t/DUCATI-MLT-0-33u ... ~60_12.JPG

Ma interesa sa vad care sunt simtomele unui amplificator cand acel condensator incepe sa dea slabiciuni, asta daca nu pica deodata.

Link spre comentariu

Am reusit sa termin acest amplitor si sunt foarte multumit de sunet! De data asta nu am absolut deloc brum sau alte zgomote, cu volumul dat la maxim. Lampile finale sunt TAD EL34B-CZ. Pe iesirea de 8ohmi am pus in paralel cu boxele rezistente de 100ohmi/5W pentru protectie. Tot pe iesirea de 8 ohmi este legata reactia negativa, conform schemei. Acea rezistenta de 100ohmi imi influienteza in reactia negativa si sensibilitatea? Este mai bine sa mut acele rezistente pe iesirea de 4ohmi?

Niste poze cu forma finala

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Multumesc tuturor celor care mi-au oferit suport si sa vedem ce va urma.

Link spre comentariu

Bravo, a iesit bine :aplauze Un condensator cu pierderi trebuie sa iasa din discutie, este o catastrofa pt un amplificatorReactia negativa micsoreaza sensibilitatea dar de regula amplificatorul este mai stabil insa sunetul poate suferi daca ponderea acesteia este prea mare, trebuie gasit un compromis...

Link spre comentariu

Am reusit sa termin acest amplificator *************************************************************************************************************** sa vedem ce va urma.

Felicitari,se vede progresul facut de dv.,imi place si sa nu va opriti aici! :aplauze Sarbatori fericite si la mai multe proiecte! :101
Link spre comentariu

Amplificatorul arata bine, probabil si sunetul e pe masura.

Vad ca tuburile le-ai luat de la TAD, pe viitor pune si cateva http://www.tubeampdoctor.com/en/shop_Am ... _15mm_1708 in cos, am vazut ca ai trecut firele direct prin gaura sasiului, sau macar pune niste varnish pe cabluri in locul unde intra in sasiu.

O alta recomandare, de data asta tine de estetica... http://www.tubeampdoctor.com/en/shop_Tr ... black_1371 pentru transformatoare fiindca am vazut ca iti place sa le pui deasupra pe sasiu. Vezi ca sunt mai multe marimi si trebuie sa fii atent la dimensiunea tolelor tale.

Link spre comentariu

Multumesc domnilor Lazaroiu si Kosmin227!Intradevar sunetul e de exceptie! La trafuri am de gand sa le fac niste cutii din tabla de cupru si sa le dau cu lac. Cablurile groase care trec prin sasiu (de fapt acolo e un manunchi de 4 cabluri) le-am infasurat cu banda izolatoare, iar celelalte gauri au diametrele duble fata de diametrul cablului. Gaurile nu au muchii ascutite, au fost debavurate cu un burghiu cu diametrul dublu.Schema pt un viitor proiect o voi posta in topicul dl. Lazaroiu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări