daniels Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 Incep prin a multumi domnului Lazaroiu pentru suport tehnic si logistic si domnului Florin de la care am soclurile octale. Schema dupa care am lucrat a fost aceasta, iar valorile tensiunilor care apar sumt cele masurate de mine. Amplificatorul suna incredibil de bine, are un sunet foarte frumos, am functionat azi cam 5 ore si s-a incalzit putin transformatorul de alimentare care este calculat pentru 0,16A. Daca stau cu urechea langa boxa se aude un pic de brum, care de la un metru nu se mai aude. Acest brum are acelasi nivel chiar daca amplificatorul este dat la minim sau la maxim, nu este amplificat deloc. Probabil daca voi aseza mai bine firele va dispare. Nu am posibilitatea de a face masuratori mai amanuntite, dar daca voi gasi pe cineva in zona Bacau dispus sa le faca le voi publica. Maine voi urca cateva poze. Link spre comentariu
Depanatoru Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 Felicitari pentru realizare , in legatura cu brumul poti mari pana la 100uF filtrajul pentru ECC83 care e cam anemic pe schema , nu stiu restul alimentarii cum e facuta . Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 1, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2011 Sasiul a fost facut dintr-o carcasa de calculator si a fost prelucrata in totalitate in curte cu scule obisnuite cele 2 parti separate condensatorul electrolitic l-am inlocuit cu altii mai noi partea de sus cablurile au mai fost aranjate, dar tot sunt nemultumit poza dedicata transformatoarelor asamblat partea din spate in cutia de desupt va fi un PP de 30....50W Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 1, 2011 Partajează Postat Septembrie 1, 2011 Ar fi fost tare sa ii montezi si CDROM-ul si evident sa fie functional !Oricum felicitari ! Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Septembrie 1, 2011 Partajează Postat Septembrie 1, 2011 Frumos lucrat! Felicitari! Link spre comentariu
allexx1968 Postat Septembrie 1, 2011 Partajează Postat Septembrie 1, 2011 Ar fi fost tare sa ii montezi si CDROM-ul si evident sa fie functional !Oricum felicitari !Poi un CD-rom era ideal,ar fi iesit un sistem de redare complet. Arata bine oricum,spatiu mult,trafurile par a fi opera domnului "Lazaroiu".Felicitari Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 1, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2011 Va multumesc pentru aprecieri! Transformatoarele intradevar sunt facute de dl. Lazaroiu si sunt extraordinare. Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 1, 2011 Partajează Postat Septembrie 1, 2011 Nu pot decat sa va felicit,pentru un prim proiect de acest gen arata excelent! Daca inca mai aveti acel mic "brum",incercati sa cautati punctul de masa optim si mariti condensatorul de filtraj de la preamplificator,cel de 12uF cu unul de 50uF....100uF(asa cum a recomandat si ) si incercati sa-ti puneti minusul acelui condensator nu la masa ci in katodul finalei EL34 al fiecarui canal in parte (stanga-dreapta). Nu stiu cum aveti sursa de alimentare si daca ati "echilibrat" punctul de nul al tensiunii de filament(?) prin doua rezistenta de 330ohmi/1W intre tensiunea de 6,3V~ iar punctul lor comun legat la masa sau un potentiometru semireglabil (2-3W) si 500 ohmi al carui cursor il puneti la masa....Succes in continuare !P.S ar fi util sa specificati si pe ce fel de boxe (difuzoare) l-ati probat sau il folositi. Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 1, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2011 Voi desena sursa in zilele urmatoare. Echilibrarea tensiunii de filament o fac cu acel potentiometru bobinat care e prins pe capac sub unul din tr. de iesire si are 100 ohmi. Voi cauta niste condensatori mai mari si va voi urma sfatul. Pe filament am tensiune de 6.8V ca, oare are importanta?Boxele folosite pana acum sunt Tento de Kashtan negru ( cele din lemn lacuit). Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 1, 2011 Partajează Postat Septembrie 1, 2011 Bravo! Puţometrul bobinat de 100 Ohmi e de la difurile de radioficare.O singură remarcă, ce caută condensatorii ăia cu hîrtie uleiată în grila la EL34? Sînt cei mai slabi calitativ şi periculoşi. Merg foarte bine acolo unii tip mpp, mkt, mks... etc. Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 2, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Am condensatori wima la 630V (ca ceilalti) , dar i-am pus tocmai pt ca sunt cu hartie uleiata. Tot am citit ca ar fi buni pt astfel de aplicatii, acuma nu stiu daca e un simplu moft. Link spre comentariu
danzup Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Am condensatori wima la 630V (ca ceilalti) , dar i-am pus tocmai pt ca sunt cu hartie uleiata. Tot am citit ca ar fi buni pt astfel de aplicatii, acuma nu stiu daca e un simplu moft.Felicitari pentru realizare .Nu te lua dupa snobii care mananca c.... prin forumuri , condensatorii aia cu hartie uleiata nu sunt Nirvana asa cum scriu unii pe diferite postari .In schimb niste Wima cinstite suna mult mult mai bine pentru urechile mele si ale altora !!!Sau daca chiar vrei : PIO rusesti cu teflon chiar sunt exceptionali . Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Cel mai simplu e să măsori rez între armături a cond respectivi, sigur vei găsi cîţiva MOhmi, în loc de GOhmi ca la cei moderni. Cum ar fi să scape tensiune continuă dinspre anodul triodei spre grila lui EL34?Încă o chestie, prin toate sculele vechi desfăcute, cond cu hîrtie au tensiunile continue mult mai mari decît cele de lucru admise în alternativ, cam x5, de exemplu 1...1,25kVcc ptr 250Vca, 630Vcc ptr 160Vca... tocmai din cauza pierderilor mari, de aia mă îngrijorează cond la 500Vcc folosiţi la +300V în combinaţie cu tensiunea alternativă de semnal. Dacă erau ptr decuplări pe alimentare nu era aşa o problemă.La mkt-uri şi altele asemănătoare, e cam x1,5, adică 630Vcc ptr 400Vca, 400Vcc ptr 250Vca... Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 O completare pentru cele spuse de zal: Am condensatori cu hirtie cu rezistenta nemasurabil de mare la tensiune mica.Daca faci masuratoarea la 200V se schimba situatia, adica au sute de K. (condensatori cu tensiunea nominala ce 400V) Link spre comentariu
Vizitator fixipixi Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Intr-un amplificator SE cu 6P14P am schimbat condensatorul dintre etaje pana am ajuns la sunetul care imi place mie. Condensatorii rusesti cu hartie suna mai bine decat Mundorf Mcap Supreme (care suna exceptional). De trei ani este condensatorul din mijloc - MBGCi-1. http://i53.tinypic.com/28b9qh5.jpg Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum