fgbogdan Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 Am inceput sa realizez un preamp+corector de ton. Pentru moment am facut corectorul si am o problema - partea de reglaj inalte nu functioneaza (adica eu nu aud nici o schimbare de la un capat la celalat al cursei). Am utilizat schema aceasta: luata din cele de aici: http://www.angelfire.com/electronic/funwithtubes/Amp-Tone-A.html Singurele "derogari" de la orginal e ca am folosit potentiometrii de 200K in loc de 250K. Pentru partea de intrare mai vreau sa adaug asta ceva idei va rog ... Link spre comentariu
zal Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 Probabil nu sînt legate corect terminalele la puţometru, sau cond de 270pF au în realitate 27pF.Eu aş fi făcut varianta astalaltă, mi se pare cea mai bună: Link spre comentariu
Depanatoru Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 Daca n-ai gresit nimic in schema , e desenat acolo un grafic din care se observa ca e cam anemica corectia pe inalte ... doar aprox -9 ... +6dB , fata de macar -15 ... +15dB o corectie obisnuita . Schimband si valorile potentiometrelor , e posibil sa se fi micsorat si mai mult marja de reglaj , plus ca s-au modificat si frecventelele la care actioneaza reglajele ... Daca vrei o treaba serioasa nu "adapta" schemele dupa piesele tale ... daca nu ai ce trebuie cauta alta schema sau incearca sa-ti recalculezi restul pieselor dupa potentiometrii tai . Link spre comentariu
fgbogdan Postat Septembrie 1, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 1, 2011 da - zal are dreptate - erau de 27pf in loc de 270pf. Acum functioneaza.multumesc @zal si @depanatoru si celui care a modificat titlul.voi continua. Link spre comentariu
lorik199 Postat Septembrie 1, 2011 Partajează Postat Septembrie 1, 2011 12AX7 stiu ca-i echivalenta cu ECC83, dar merge de exemplu 6N2P in loc? e destul de apropiataSau alta "rusisma" Link spre comentariu
fgbogdan Postat Septembrie 9, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2011 gata. dupa indelungi cautari si rascoliri mi-am dat seama ca in fond din toate duble triodele pe care le am numai 2 sunt ecc83 si restul sunt ecc82. matzele ... toate in aer - dar fara brum :-) Link spre comentariu
ciprilungu Postat Septembrie 15, 2011 Partajează Postat Septembrie 15, 2011 salutare.as vrea sa realizez si eu acest corector.va cer parerea.eu vreau sa-l folosesc ca si preamplificator corector inaintea a 2 monoblocuri cu 2x ef 804 si 2x el 34 pp.poate ridica suficient si semnal de la o doza de pickup? sau doar semnale de linie.se simt corectiile (adica +/- cati dB )are ceva brum? se pot folosi si ecc81?multumesc Link spre comentariu
fgbogdan Postat Septembrie 15, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2011 imi pare rau dar nu am masurat amplificarea lui - doar auditiv ca diferenta intre direct si corectat.Eu ii dau semnal din PC si mi se pare ca amplificarea e mica (din pacate nu stiu sa o calculez).Mai mult nu am simtit diferente (din nou auditive) intre ECC83 si ECC82 desi presupun ca ar trebui sa fie.Mai mult am pus si ecc88 si 6n1p (cu modificarea pentru filament) si tot la fel. Dar urechea poata sa fie pacalita.corectii - vedeti va rog site-ul de unde am luat schema - acolo sunt mai multe informatii.brum - nu - dar nu schema da brumul si montajul.succes. Link spre comentariu
ciprilungu Postat Septembrie 15, 2011 Partajează Postat Septembrie 15, 2011 cum a-ti facut alimentarea?eventual o schema?multumesc si numai bine Link spre comentariu
fgbogdan Postat Septembrie 15, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2011 filamente - 6.3V - torsadate cu priza 2x470 Ohm pentru masa,anodica - 200V~ - dublu redresat (punte) + Cond 100uF - obtin cam 240v (traful e cam mic).am renuntat sa mai pun drossel - cand am vazut ca nu am brum.o singura linie de masa - de la minusul condensatorului la care ma leg cu toate (inclusiv la mufele de intrare/iesire)cablurile spre/dinspre mufe ecranate - cu masa legata la un singur capat (cel dinspre montaj - nu dinspre mufa).cutie metalica (din pacate am masa la 2 puncte legata - si la potentiometre si la mufe) Link spre comentariu
ciprilungu Postat Septembrie 15, 2011 Partajează Postat Septembrie 15, 2011 cam ce sectiune are transformatorul.mai explicati odata mai detaliat alimentarea filamentelor stima Link spre comentariu
blue Postat Septembrie 15, 2011 Partajează Postat Septembrie 15, 2011 imi pare rau dar nu am masurat amplificarea lui - doar auditiv ca diferenta intre direct si corectat.Eu ii dau semnal din PC si mi se pare ca amplificarea e mica (din pacate nu stiu sa o calculez). /quote] Ai nevoie de un generator si un osciloscop, injectezi 1Khz si stabilesti nivelul de semnal sinus maxim pe anodul finalei ,apoi citesti cu un DVM tensiunea pe anod si la intrare, raportul celor doua tensiuni reprezinta amplificarea totala Link spre comentariu
fgbogdan Postat Septembrie 16, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2011 @blue ms de sfaturio sa incerc.dar ... asa nu o sa masor doar amplificarea in tensiune ? sau doar aceasta conteaza ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum