Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Realizari "memorabile" de pe forum

rvrazvan

Postări Recomandate

@. .: Imi face placere sa mai vad cite o sarja de autoironie si la altii, sugereaza un potential si-un nivel deja intelectual.@marshall: Daca ti-ai pus in gind sa inveti amplificarea cu tuburi de pe forumuri atunci parerea mea este ca ti-ai ales cea mai grea cale posibila, spre imposibila. Daca aici nivelul este atit de jos precum zici, si este, de ce mai pierzi vremea? Nu mai bine ti-ar sta sa te lamentezi pe diyaudio.com?! Eu cred ca nivelul unui forum nu este dat de cei din virf ci de cei de la baza... daca intelegi nuanta... si daca nu intelegi hai sa ti-o spun negru pe alb: prostii lor sint mai destepti decit prostii nostri!Pe un forum mai degraba se "rotunjesc" niste cunostinte tehnice pe care se presupune ca le ai deja. Daca te declari incepator insa, trebuie sa ai macar bunul simt de a spune exact ce vrei. Vrei sa construiesti ceva concret (implica o schema orientativa, lista de piese si nelamuriri) sau vrei sa afli "detaliile" si "secretele" amplificarii cu tuburi, la modul general?! Chiar sint curios la ce ti-ar folosi, in ipoteza din urma... Eu inteleg dorinta de a epuiza toate detaliile care tin de o constructie, implica un spirit perfectionist care mie imi inspira multa speranta, insa trebuie sa si definesti cit de cit acea constructie; bunaoara eu nici pina azi nu stiu daca vrei sa faci ceva de instrument sau HI-FI?! ... sau pe amindoua?!... hataraste-te ca ma lasa nervii... :ras:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 44
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marshall

11

• lorik199

4

• zbodeoc

3

• rvrazvan

3

Top autori în acest subiect

Nu trebuie nervi ... este doar un forum.

Problema pe care vreau sa o scot in evidenta este lipsa schemelor de cablare , a layout-urilor care lipsesc cu desavarsire pe acest forum. Nu inteleg motivul pentru care nimeni nu prezinta (si) aceasta schema de cablare? Macar sa spuna "negru pe alb"!

Ca sa vorbim pe concret, eu am de gand sa realizez un montaj dupa schema din link:

http://www.blueguitar.org/new/schem/vox/ac15fact.jpg

Vreau sa fac o constructie ... modulara, adica, alimentarea un modul, pre0ul un modul, etajul final, tonestack-ul, etc.

Desi am incercat in mai multe randuri sa lamuresc problemaasta a layout-ului, am fost contrat de fiecare data, nefiind nimeni dispus sa cedeze (si) aceste informatii.

Cineva de pe-aici spunea ceva de genul:

Īntelepciunea este "a ta" doar cānd o dai si altora; altfel ea ramane numai "īn tine".

Oare o fi valabila treaba asta si in romania?

Sper ca am fost destul de clar ...

Numai bine!

Link spre comentariu

Şi ce te opreşte să proiectezi cablajele? Montajul se mai poate realiza foarte uşor în aer.

Ce ma opreste? Pur si simplu faptul ca nu am vazut nicaieri un layout similar. Pentru ca atunci cand am cerut ajutor in aceasta problema, toata lumea s-a ingesuit sa sara cu tot felul de repici care mai de care ironice si chiar umilitoare. Sau mai rau, unii s-au oferit singuri sa ma indrume, sa inteleg fenomenul, dupa care, au venit cu scuze, ca "eu am afacere, familie, nu pot sa-ti dau informatiile astea ..."Deci, NIMENI nu a venit cu ceva concret. Am zis,Numai bine!
Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu

Da zi-ne odata care e problema ta marshall! Disfunctionalitatile site-ului sunt una si raspunsul diversilor useri la problemele tale alta. Deja tu ne jignesti pe toti la intamplare.Specifica schema sau cerinta si da-l in gat pe zgarcit sa se rupa ficatii in el, mitocanul! Doar despre asta vorbim aici, despre "nerealizari memorabile"! Cred ca ar trebui sterse toate comentariile pe langa subiect din acest topic si sa lasam intentia initiala nealterata. Rog un delete "moderat"!

Link spre comentariu

Da zi-ne odata care e problema ta marshall! Disfunctionalitatile site-ului sunt una si raspunsul diversilor useri la problemele tale alta. Deja tu ne jignesti pe toti la intamplare.Specifica schema sau cerinta si da-l in gat pe zgarcit sa se rupa ficatii in el, mitocanul! Doar despre asta vorbim aici, despre "nerealizari memorabile"! Cred ca ar trebui sterse toate comentariile pe langa subiect din acest topic si sa lasam intentia initiala nealterata. Rog un delete "moderat"!

Departe de mine gandul de a jigni pe cineva sau ceva. Daca totusi cineva s-a simtit jignit in urma spuselor mele, eu imi cer scuze ... .@. . - daca ai sa citesti (mai) cu atentie, ai sa vezi ca am specificat undeva o schema electrica.Cu "datul in gat" e mai greu ... nu-mi sta in caracter sa fac asa ceva ... este o chestiune de bun simt.Discutia in cauza, s-a construit in jurul intrebarii "daca acest topic este util sau nu ..." Eu nu am facut decat sa-mi spun punctul de vedere, si sa-l argumentez in consecinta. Consider ca nu am incalcat nici o lage scrisa sau nescrisa a acestui forum.Multumesc,Numai bine!
Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu

Bine frate! Vrei vox ac15, prima varianta, cu ef86.Asta a fost proiectat pe vremea cand nici eu, nici tu nici mama pcb-ului nu eram macar in proiect, asa ca daca vrei layout cauta pe google "vox ac15, ac30 inside pics,photo,yellow capacitor, etc...o sa gasesti fotografii ale statiei originale pe interior. Nu are sens sa faci pcb. Nici nu cred ca a facut cineva pcb la vox ac15 pe la noi pt ca e prea multa bataie de cap.montaj in aer, cose, star grounding si succes! Inspira-te si din nea gogu:jcm800 layout. Citeste si deschide un alt topic pt asta si sa vedem!

Link spre comentariu

Bine frate! Vrei vox ac15, prima varianta, cu ef86.Asta a fost proiectat pe vremea cand nici eu, nici tu nici mama pcb-ului nu eram macar in proiect, asa ca daca vrei layout cauta pe google "vox ac15, ac30 inside pics,photo,yellow capacitor, etc...o sa gasesti fotografii ale statiei originale pe interior. Nu are sens sa faci pcb. Nici nu cred ca a facut cineva pcb la vox ac15 pe la noi pt ca e prea multa bataie de cap.montaj in aer, cose, star grounding si succes! Inspira-te si din nea gogu:jcm800 layout. Citeste si deschide un alt topic pt asta si sa vedem!

Cand spun layout, nu ma refer neaparat la PCB, personal, mi se pare mult mai ok montajul "pe cose".Din pacate, nu am reusit sa inteleg ideea transpunerii din poze ... . Exista deja in topic deschis pe aceasta tema, dar asa cum am mai spus, lumea nu s-a prea inghesuit pe-acolo ...http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=253&t=88904Numai bine!
Link spre comentariu

Daca stii regulile proiectarii cu semiconductori e usor de proiectat cablajul cu tuburi , nu e niciun secret ... dar nu stii invata , nimeni nu-ti poate da "mura-n gura"

Sa-nteleg ca e mai bine lasam un topic total inutil, decat sa dam cateva informatii ... . Asa cum am mai spus, colegii de pe elforum, romanii nostri, nu vor da niciodata din stiinta lor ...Numai bine!
Link spre comentariu

@Marshall: N-am vazut topicul deschis la care faci referire pina azi. Cred ca ti s-a acordat deja o atentie mai mult decit semnificativa, disproportionata si desfrinata (asta cred ca are legatura cu lipsa de subiecte adevarate). Pui problemele gresit (ti-au spus-o si ti-au explicat mai multi), iti lipsesc cunostinte si experienta si vrei sa incepi de la un nivel prea mare pentru posibilitati. Daca zici ca vrei sa pui la bataie 400 RON mi se pare putin, nu suma in sine, ci restul. DAca ai sasiu, ai schema, ai piese, ce te impiedica sa testezi, sa pui un transformator economic si sa incepi sa legi firele intre ele, unul dupa altul (in nici-un caz toate odata :-)?! Nu exista cablaje si layout-uri ideale, uita de chestia asta. Ce vrei tu de fapt este un maistru electromecanic in spate, la purtator, care sa-ti confirme lipiturile, diametrul gaurilor si lungimea conexiunilor.Eu ma dau afara din aceasta speta, iremediabil. Poate ar fi mai bine sa ramii la LED-uri. Plus ca afisezi o politete formala peste un dispret jignitor, dar nu-ti fa probleme, noi sa fim sanatosi!Hai noroc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări