Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

modificare alimentator laptop

efti

Postări Recomandate

Condensatorii sunt sigur in paralel. Este redresare monoalternanta, poate asta o fi motivul pentru care se accepta tensiune mai mica a conzilor? Intreb si eu... Am descoperit si care este rezistenta SMD prin care tl431 ia tensiunea de referinta, o am incercuita mai jos, este de 90k, daca nu gresesc, este inscriptionat 9002.Ceea ce nu stiu, trebuie sa cresc, sau sa scad valoarea rezistentei pentru a creste tensiunea de iesire spre 24v?

post-32876-139829540854_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• efti

5

• Marius84

4

• CATA2003

2

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Despre tensiunea condensatorilor montati, ce parere aveti? Pot ramane acestia, sau trebuiesc schimbati? Inca e mare negura la mine in minte de ce au montat la tensiunea astsa din fabrica si de ce nu au crapat....

Link spre comentariu

Pune unii la 35V, ar trebui sa fie mai de calitate, ESR mic (pe cat posibil).Iti dai seama ca exista o marja de toleranta si la tensiunea declarata, adica un condensator de calitate nu se va defecta daca ii depasesti tensiunea nominala de functionare cu putin.Aici au depasit tensiune nominala cu 20%, si mie mi se pare cam mult (mai ales ca functioneaza la frecventa mare).

Link spre comentariu

Am facut ceea ce mi s-a recomandat, am montat in locul rezistentei in cauza(care de fapt era de 68k) un semireglabil, l-am reglat la 68k, dupa care am rotit usor pana am ajuns la tensiunea de 24v2. A trebuit sa maresc astfel rezistenta de la 68k la 84,6k. Am inlocuit si filtrajul, am pus un condensator de 1000uF/35v. Daca voi avea loc voi mai monta unul, daca nu, nu. Oricum, filtrajul nu ma intereseaza fff mult, deoarece sursa intentionez sa o folosesc la o statie de lipit home-made.Multumesc pentru sprijin si mai am o intrebare: La ce amperaj considerati ca va interveni limitarea sursei la tensiunea reglata la 24v? Initial pe carcasa scria 18,5v/4,9A. Se aplica regula ca daca la 90w rezultati din 18,5v*4.9A, la aceeasi putere de 90w la tensiunea de 24v curentul maxim este de 3,7A ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări