Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

modificare alimentator laptop

efti

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• efti

5

• Marius84

4

• CATA2003

2

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator smilex

In mod normal, prin schimbarea unui singur rezistor. Daca curentul era initial limitat la 3,5A, limitarea va intra la cca.4A. Cu un potentiometru adecvat, se poate face chiar reglabil.

Link spre comentariu

stabilizarea se face in partea de iesire a sursei,in secundar cum se mai numestese urmareste de cine este comandat led-ul din optocuplor:poate fi un tl431(sau n alte marcaje dar care au comun 431) sau un tranzistor comandat de un circuit integrat cu 8 pini cum este in unele de HPpt aceasta problema nu conteaza ce integrat comanda mos-ul de putere cum este probabil das001

Link spre comentariu

Eventual renunti la partea aia de stabilizare,ramai doar cu partea de redresarea initiala apoi te inspiri din alte surse in comutatie cu TL431 si comanda optocuplorului.

Link spre comentariu

nu vreau sa ma complic vreau sa il modific pe acesta daca se poate imi trebuie cam urgent

Sa te complici ? in ce fel , dupa cum vad eu vrei sa te complici , cel mai usor ii pui un stab linear , va disipa maxim 10W , desi la putere maxima nu o sa mai ai cei 19V cel putin asta am observat la al meu .
Link spre comentariu
Vizitator smilex

Cu placere. Eventual, cand finalizezi, poti reveni cu detalii si o poza, doua, poate intereseaza si pe altii. E reglabila 13,5-23 (sper sa nu gresesc) doar prin adaugarea unui potentiometru.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Nu mai deschid un alt topic, deoarece problema este aceeasi.Alimentator laptop hp, capabil de 19v si aproape 4 amperi.Vreau sa il modific pentru 22-24v cu macar 2,5 amperi, cred ca se poate.Alimentatorul este construit cu CI sg6840 si in mare parte respecta schema data in datasheetul integratului in cauza. Sursa scoate 20v in gol, nu am testat-o in sarcina, dar ca filtraj are doi electrolitici de 680uF/16v, IN PARALEL. Stiu ca la legarea electroliticilor in paralel se aduna capacitatea, iar tensiunea ramane aceeasi. Deci cum de rezista cei doi de 16v la 20v? Sunt originali, au inclusiv masticul de fixare de PCB.. Daca cresc tensiunea la 24v, vor mai rezista?Ce nu stiu este ce ar trebui sa schimb, am inteles ca este o rezistenta din zona tl431... atasez schema in mare a alimentatorului si cateva poze...

post-32876-13982954082_thumb.jpg

post-32876-139829540836_thumb.jpg

post-32876-139829540841_thumb.jpg

post-32876-139829540843_thumb.jpg

post-32876-139829540848_thumb.jpg

Link spre comentariu

teoretic pentru 22v de volti ar trebuie sa mearga ca nu e mare diferenta, trebuie de umblat la U3 acolo la tl431 sa modificati R13, si sa vedeti cum se comporta. recomand sa punei condensatorii pe 35v. Referitor la ce spuneti dumneavoastra sigur nu sunt in serie cei 2 condensatori? ca daca sunt in paralel si nu au pocnit la supratensiune nu pot explica de ce nu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări