serban279 Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 Salutare, am un laptop Toshiba satellite, are pe el Vista Home Premium si doresc sa instalez Windows XP in locul acestuia. Fac CD-ul sa booteze, incepe windows setup...windows os loading files si dupa un minut apare o eroare de genul: A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage your computer. If this is the first time you’ve seen this stop error screen, restart your computer. If screen appears again, follow these steps: Check for viruses on your computer. Remove any newly installed hard drives or hard drive controllers. Check your hard drive to make sure it is properly configured and terminated. Run CHKDSK /F to check for hard drive corruption, and then restart your computer. Technical information: ***STOP: 0x0000007B (0xF78D2524,0xC0000034,0x00000000,0x00000000) Am incercat de mai multe ori dar tot asa. Daca are cineva idee si ma poate ajuta? Merci anticipat. Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 Va salut ! Am si eu cateva intrebari, prima intrebare este acest laptop Toshiba satellite nu are si el un model,a doua intrebare este ce windows xp ati incercat,adica pack 2 sau pack3,daca aveti windows xp pack 2,eu unul asi zice ca sa incercati cu windows xp pack 3.Succes ! Link spre comentariu
serban279 Postat August 31, 2011 Autor Partajează Postat August 31, 2011 Mutumesc pentru promptitudine.HDD-ul nu stiu daca e SATA, cum pot sa aflu? Este Fujitsu MHZ2320BH G1-300 GigaModelul este Toshiba Satelitte L 305.Am incercat cu Windows XP sp2. Credeti ca asta ar fi o problema? Link spre comentariu
yo9hnf Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 Incerca sa intri in BIOS si sa modifici comportamentul HDDului SATA ca sa fie vazut ca IDE. Link spre comentariu
serban279 Postat August 31, 2011 Autor Partajează Postat August 31, 2011 Mi-e cam teama sa nu fac vreo setare gresita in bios, dar ma puteti ajuta cu pasii pe care ar trebui sa-i fac?Unde intru in bios? Link spre comentariu
yo9hnf Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 http://en.kioskea.net/forum/affich-22215-how-to-install-xp-sp2-on-vista-laptop google : Toshiba Satellite L305 bios ide compatibility Link spre comentariu
wally_gatter Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 HDD-ul obligatoriu pe IDE ,pack 3 posibil sa mearga si daca nu e pe IDE MODE , dar cel mai sigur va merge pe IDE. eroarea de fata e din cauza incompatibilitatii de sistem /exista o parte de hardware care nu e compatbila cu windowsul de fata, cum ar fi o placa video de ex. deci ,windowsul la instalare isi creeaza niste foldere temporare in care despacheteaza fisierele sistem , inclusiv pachetul standard (ptr versiunea curenta de windows) de drivere , drivere care uneori sunt incompatibile cu hardware-ul sistemului pe care se doreste instalarea.. in cazul de fata se pare ca acel hardware incompatibil este HDD-ul.. ar trebui sa precizezi mai multe , ca de exemplu modelul laptopului , modelul de HDD... o posibila rezolvare ar fi (in cazul configurarii IDE) ar fi un update de BIOS. Link spre comentariu
serban279 Postat August 31, 2011 Autor Partajează Postat August 31, 2011 Multumesc, problema aproape rezolvata.Am facut setarea in BIOS, am selectat copatibility, avea doar doua optiuni. In acest moment am trecut de pasul cu eroarea si a mers mai departe, tocmai am facut partitiile si se formateaza.Apropo, avea o singura partitie.Sper sa nu mai apara alta problema, am instalat de multe ori Windows-ul asta chiar si pe laptop-uri dar tot cu XP pe ele sau 7.Multumesc tuturor inca o data.O zi buna! Link spre comentariu
serban279 Postat August 31, 2011 Autor Partajează Postat August 31, 2011 Apropo, care e diferenta intre sp2 si sp3? Am si SP3 dar nu l-am folosit.Sper ca nu insist cu intrebarile?Multumesc. Link spre comentariu
wally_gatter Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 sp3 are multe chestii in plus , update-uri si parti de windows "mai noi" , cu imbunatatiri Link spre comentariu
serban279 Postat Septembrie 9, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2011 Am rezolvat problema dar nu cu XP ci cu windows 7.Se misca foarte greu cu XP-ul si dadea mai multe erori cu toate ca am luat de pe site-ul Toshiba driverele necesare pt. XP. Se pare ca nu este facut pt. XP ci pentru SO mai noi.Acum, cu 7, merge foarte bine.O zi buna! Link spre comentariu
wally_gatter Postat Septembrie 9, 2011 Partajează Postat Septembrie 9, 2011 si la mine a venit cineva sa-i punpe un laptop nou windows xp , cu toate ca stiam ca nu va merge la fel de bine , i-am spus omului cum sta treaba dar el a insistat ptr ca zicea ca se pricepe mai bine in XP.. asa ca acu ,merge de cel putin doua ori mai lent acel laptop.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum