zal Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 ...În privinţa altor modificări, vezi ce ţi-am explicat mai sus şi dacă nu te pricepi, apelează la altcineva sau nu te băga deloc. E mai sănătos...Asta i-am scris şi eu, e bine că are voinţă, dar tot mă tem că nu poate repara ampliful. Link spre comentariu
paky90 Postat Septembrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2011 da aveti dreptate sunt mai nou in domeniul electronici dar vreau neaparat sa fac eu amplificatorul astazi o sa ajunga la mine un traf de 2x22Vca si o sa il pun . Pe cond am o tensiune de 15,5 Vdc . cred ca toata problema este de la cond de filtraj cred ca nu sunt buni o sai pun pe cei vechi pana o sa imi cumpar 2 cond buni .Va multumesc pentru tot sprijinul acordat daca mai am vreo problema o sa mai revin. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 8, 2011 Partajează Postat Septembrie 8, 2011 Atunci ia mare aminte ce spune @zal, asa cum sper ca iti poti da seama este un adevarat veteran in domeniu asadar cand zice el sa faci ceva nu vii tu cu alte propuneri sau presupuneri, daca vrei sa depanezi ampliful avand in vedere ca nu ai experienta necesara este neaparat nevoie sa faci cum ti se spune si de asemenea sa studiezi cat mai multa documentatie, chiar si cele mai putin complicate amplificatoare implica un nivel de calcule si teorie care pentru multi este ceva de domeniul SF. Link spre comentariu
paky90 Postat Septembrie 9, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2011 Gata am pus noul traf care scoate 17,8 Vca 4A si am pus din nou cond originali care au post pe statie si merge foarte foarte bine nu mai ramane decat sa schimb mai incolo cond cu uni mai mari si buni. ce cond imi recomandati ce firma ? va multumesc pentru ajutorul care mi lati dat !!! Link spre comentariu
paky90 Postat Septembrie 9, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2011 si as mai avea o intrebare poate multi o sa radeti pot sa leg statia in punte adica A+B sa am 40 w daca ea scoate 20 w pe iesire ? Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 9, 2011 Partajează Postat Septembrie 9, 2011 În privinţa condensatorilor, dacă-i cumperi din comerţ, e la noroc, ideal e să-i sortezi şi să-i verifici, chiar să-i formatezi înainte. Cei originali din amplif sînt mult mai buni decît unii noi.Ptr a pune în punte două amplifuri e nevoie de un montaj defazor la intrarea lor. E o modificare destul de grea şi rişti să strici ampliful. Plus că vei avea nevoie de difuri de 16 Ohmi la cît de mari sînt trz finali.Cu trafo ăsta ai vreo +/-25V? E cam puţin, dar e oricum mai bine ca înainte. Link spre comentariu
paky90 Postat Septembrie 10, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2011 În privinţa condensatorilor, dacă-i cumperi din comerţ, e la noroc, ideal e să-i sortezi şi să-i verifici, chiar să-i formatezi înainte. Cei originali din amplif sînt mult mai buni decît unii noi.Ptr a pune în punte două amplifuri e nevoie de un montaj defazor la intrarea lor. E o modificare destul de grea şi rişti să strici ampliful. Plus că vei avea nevoie de difuri de 16 Ohmi la cît de mari sînt trz finali.Cu trafo ăsta ai vreo +/-25V? E cam puţin, dar e oricum mai bine ca înainte.da am 25 v cc totusi fata de 16v cc . am sa las amplifu asa nu o sa mai schimb decat finali cu 2SA1943/2SC5200 si cu un radiator pe masura . Multumesc pentru ajutor Link spre comentariu
paky90 Postat Septembrie 10, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2011 si as mai vrea sa stiu cati watti reali scoate acest amplif acum cu acest traf de 2x25 vcc si 4A ma puteti ajuta ?va multumesc Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 Puterea debitată de un amplif depinde de mai mulţi factori: tensiune de alimentare, nivel semnal, factor de amplificare, sarcină...Aşa din ochi, ar fi cam 25W/8 Ohmi. Link spre comentariu
paky90 Postat Septembrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2011 si scuze daca se repeta intrebarea as vrea sa stiu cum aflu puterea unui amplif ? fara a avea un osciloscop am doar un multimetru si trebuie sa stiu si tensiunea de alimentare a amplificatorului pentru a afla puterea reala a unui amplificator ? as vrea o metoda buna de calcul si putin explicata .multumesc anticipat Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 11, 2011 Partajează Postat Septembrie 11, 2011 Ai putea sa cauti,garantat s-a explicat de mai multe ori! Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 11, 2011 Partajează Postat Septembrie 11, 2011 Intr-adevar s-a mai postat raspunsul la acea intrebare iata un exemplu ( sunt convins ca nu-i singurul ): http://elforum.info/viewtopic.php?p=833125#p833125, important este sa si vrei sa cauti Link spre comentariu
paky90 Postat Septembrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2011 eu am masurat cu multimetru asa fara rezistenta aveam o tensiune de iesire de 22Vca si cu o rezistenta aveam o tensiune de 15,8Vca . sper ca am masurat bine iar din mixer aveam o tensiune de 0,89Vca Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 11, 2011 Partajează Postat Septembrie 11, 2011 eu am masurat cu multimetru asa fara rezistenta aveam o tensiune de iesire de 22Vca si cu o rezistenta aveam o tensiune de 15,8Vca . sper ca am masurat bine iar din mixer aveam o tensiune de 0,89VcaBanuiesc ca te referi la o rezistenta care sa simuleze sarcina pe iesire, asadar ai acei 15,8V, formula simplificata este Pout=U^2/Rload, daca acea rezistenta pusa de tine este de 4 Ohm atunci P=(15,8*15,8)/4=62,4, asadar aproximativ 60W/4Ohm. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 12, 2011 Partajează Postat Septembrie 12, 2011 Multimetrul dă erori la frecvenţe mai mari. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum