Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

marire voltaj

paky90

Postări Recomandate

• Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• paky90

28

• zal

14

• Marian

10

• Dr.L

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E clar că trafo e schimbat, posibil să ai şi brum acum.Caută un trafo de la ampliful A-350 de Electronica Industrială, erau pe forum, are şi ecranare, are tensiunea care-ţi trebuie şi e solid. Apoi poţi schimba şi trz finali cu unii mai forţoşi, pe un radiator mai serios şi ai un amplif cum trebuie. Orice sculă se poate îmbunătăţi, contează doar dacă merită efortul.

Link spre comentariu

E clar că trafo e schimbat, posibil să ai şi brum acum.Caută un trafo de la ampliful A-350 de Electronica Industrială, erau pe forum, are şi ecranare, are tensiunea care-ţi trebuie şi e solid. Apoi poţi schimba şi trz finali cu unii mai forţoşi, pe un radiator mai serios şi ai un amplif cum trebuie. Orice sculă se poate îmbunătăţi, contează doar dacă merită efortul.

da am brum daca schimb finali ce finali sa pun ? astazi voi schimba condensatori cu uni mai mari de 63 v si 10000 uFpana o sa fac rost de un traf de care spui tu pot sa pun un traf de pe o statie romaneasca care are 1x13,5 Vca ?
Link spre comentariu

si mai am un transformator de 1 x 39 Vca adica vreo 51 v dupa redresare si filtrare daca as pune acest traf pe amplificator risc sa il prajesc ? sau cine stiu eu ce ? Multumesc :ciuda:Ce parere aveti are rost sa pun traful de 39 Vca ?

Link spre comentariu

paky90, ampliful are nevoie de un trafo de 2x22Vca la minim 3A, singurul apropiat şi care se găseşte e cel de A-350, altfel dai comandă la Petra sau Romtoroid, îţi cumperi din magazin, cauţi la fier vechi... etc.

Poate fi şi cu tensiunea mai mică, de 2x18...20Vca, vei pierde din putere, dar nu ai cum să pui unul cu o tensiune mai mare că arzi restul pieselor. Nici cu unele cu tensiuni ciudate nu faci treabă.

În privinţa altor modificări, vezi ce ţi-am explicat mai sus şi dacă nu te pricepi, apelează la altcineva sau nu te băga deloc. E mai sănătos.

Nu mai întreba mereu aceleaşi chestii, nu se modifică răspunsurile.

Link spre comentariu

Mai pe scurt: e nevoie să reconstruieşti ampliful cu alte piese. Mai bine te laşi păgubaş sau cumperi altul mai forţos. Dacă totuşi vrei să meargă mai lejer aşa cum e actualmente, poţi mări cond de filtraj la 10000uF/35...50V, trz finali pune-i 2SA1943/2SC5200, par gigantici pe lîngă cei originali din amplif, dar vor merge mult mai reci. De asemeni trz prefinali şi cel pilot, pune-i BD139/140,237/238, etc. Înlocuieşte C23,24 cu unii de 47uF/63...100V selecţionaţi ptr pierderi mici. Mai poţi înlocui ceilalţi cond electrolitici din amplif, cu unii noi şi verificaţi, la tensiuni mai mari, iar cei cu valori mici îi pui nepolarizaţi, tip mpp, mkt, mks... etc (C31,32,47,48). Dacă C45,46 sînt ceramici, pune-i tot mkt, mpp, mks, la minim 100V.

am o mica problema am schimbat cond de filtraj de la 35v 4700 uF la 63v si 10000 uF si in traf se aude un mic bazait oare are vreo problema ? ce imi recomandati sa fac?
Link spre comentariu

@paky90 te rog nu mi-o lua in nume de rau, insa citind postarile tale concluzionez ca nu prea ai sanse de reusita ca tu sa pui ampliful la punct, pentru acest lucru ar trebui sa detii un bagaj minim de cunostinte in domeniu kucru care la tine nu este valabil si ajutorul colegilor oricat de bineintentionati sunt nu poate fi decat limitat, sfatul meu este sa mergi cu el la un electronist care va sti ce are de facut.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări