paky90 Postat August 31, 2011 Autor Partajează Postat August 31, 2011 zal daca fac tot ce spui tu o sai creasca si puterea ? eu stiu ca el poate sa scoata 4x20 w si alimentarea lui este de 2x11,5 ac dupa modificari o sa scoata macar vreo 4x30 w ? eu nu vreau sa schimb amplifu pt ca imi place foarte mult as vrea doar sa il fac putin mai puternic este fabricat in 1977 si tot ce este in el este original nu a fost schimbat nimic :darepet amplificatorul este un pioneer sa-408 Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 1, 2011 Partajează Postat Septembrie 1, 2011 Eu văd în schemă că se alimentează cu +/-29V (cam 2x22Vca) şi are 2 etaje finale, deci numărul de ieşiri nu contează decît din punct de vedere al impedanţei minime de sarcină. Un amplif stereo nu are 4xn waţi ci numai 2xn waţi.Ce ţi-am descris mai sus e numai ptr a creşte fiabilitatea şi durata de viaţă a amplifului, ptr a creşte puterea trebuie modificat foarte serios, aşa cum ţi-au explicat şi ceilalţi colegi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2011 Partajează Postat Septembrie 1, 2011 de ce daca se inlocuiesc finalii cu unii in capsula mai mare si care au curent mai mare vor fi mult mai reci? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 ^ Intrebare foarte pertinenta. Sincer, nu prea mai am curajul sa atrag atentia asupra unor afirmatii eronate. Prea multa agresivitate, incapatanare si ziduri. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Nu cred că m-am repezit la gîtul cuiva pe forum.Legat de întrebarea de mai sus, se poate face analogia cu maşinile: o remorcă de 3t poate fi trasă chinuit cu o Dacie, sau lejer cu un camion. Totul se reduce la putere, în cazul nostru puterea disipată de semiconductor.Din considerente de economie extremă, japonezul a pus în amplif cei mai profitabili trz pe care i-a găsit, întîmplător şi cei mai slabi, ca să-şi cumpere peste un timp omul un amplif nou, doar nu era să pună unii scumpi. Asta în combinaţie cu celelalte elemente (radiator mic, trafo subdimensionat, etc) vor da un amplif de jucărie, cum sînt majoritatea de pe piaţă. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Mi se pare normal ca majoritatea amplificatoarelor de pe piata sa fie subdimensionate, principala grija a producatorului este profitul ori daca se vor folosi componente hy-end pentru construirea unul amplif cu adevarat profesional pretul va trebui mult ridicat si vanzarile cu siguranta ar scadea si in consecinta si profitul, asadar de ce sa nu ia fiecare ochii lumii cu puteri inchipuite la preturi asazis modice asa cum fac toti? multi clienti vazand aspectul exterior ferchezuit vor fi atrasi nestiind ce este inauntru sau nefiind interesati.La fel cum mi se pare normal si ca atunci cand un tranzistor este capabil sa disipeze o putere si un curent mai mari va functiona intr-un regim termic mai lejer pentru aceeasi putere fata de un tranzistor mai slab, sau cel putin asa consider eu, daca gresesc rog sa fiu corectat, ca pana la urma acesta-i scopul forumului ca fiecare sa-si impartaseasca din experienta fiecare sa invete din experientele altora si sa-si corecteze eventualele greseli, disputele si polemicile mi se par nu doar inutile dar si daunatoare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 @zal:in viata norocul iti poate iesi in cale sub diverse forme;la mine s-a numit Dan M.,INGINER ELECTRONIST.Sper ca s-a inteles de ce am scris cu litere mari.Nu a avut cum sa influenteze capacitatea mea limitata de intelegere si memorare(o consider o zestre genetica) dar o schimbat modul de abordare a problemelor tehnice,atentia la detalii.Daca tranz. este de fapt o rezistenta variabila care formeaza de fapt in permanenta un divizor cu difuzorul raportat la tensiunea de alimentare,puterea disipata de acesta la un moment dat este produsul intre tensiunea E-C si curentul de colector care este si curentul prin difuzor.In gluma,in formula nu este prezent tipul tranz,tara producatoare.Aduceam in discutie atentia la detalii:o capsula mai mare ajuta la evacuarea mai usoara a caldurii cu o reducere a temperaturii pastilei de siliciu dar in nici un caz la nivelul de a putea afirma ca tranz. este mult mai rece Link spre comentariu
paky90 Postat Septembrie 2, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2011 zal: tu zici ca are 2x22vca eu lam masurat si traful scoate 2x11,5 vca inseamna ca traful e schimbat si mai e o problema astazi am observat ca pe fiecare canal e un cablu de ocolire care e taiat ce as putea sa fac sa inlocuesc cablurile? voi pune maine niste poze cu trafu din amplif sa imi spui daca e schimbat si acum voi pune o poza cu firele rupte sa imi dati un sfat ce sa fac Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Corect miticamy! Subscriu. Puterea disipata e aceeasi, pentru un anume regim. Link spre comentariu
paky90 Postat Septembrie 2, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 2, 2011 zal: tu zici ca are 2x22vca eu lam masurat si traful scoate 2x11,5 vca inseamna ca traful e schimbat si mai e o problema astazi am observat ca pe fiecare canal e un cablu de ocolire care e taiat ce as putea sa fac sa inlocuesc cablurile? voi pune maine niste poze cu trafu din amplif sa imi spui daca e schimbat si acum voi pune o poza cu firele rupte sa imi dati un sfat ce sa facimi spuneti ce sa fac sa schimb cablurile taiate ? are vre-un efect? Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Da,ai mai scris odata...ai rabdare! Link spre comentariu
paky90 Postat Septembrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2011 si in legatura cu voltaju ce imi recomandati sa schimb traful ? sa pun un traf cu maxim 2x22 Vca ? pentru ca , cand dau volumul peste 5 incepe sa imi palpaie becul de la power si se aude putin distorsionat repet traful care este acum scoate 2x11,5 Vca. :cry: Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 3, 2011 Partajează Postat Septembrie 3, 2011 paky90, uită-te mai atent, acele ''cabluri'' sînt ptr reglajul superdiodei, nu umbla la ele dacă nu te pricepi. Iniţial şuntează o rez şi se taie la reglaj (e cam din topor, dar ptr Pioneer era acoperitor). Văd că ai cu ce face poze, de ce nu pozezi trafo şi interiorul amplifului? Link spre comentariu
paky90 Postat Septembrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2011 paky90, uită-te mai atent, acele ''cabluri'' sînt ptr reglajul superdiodei, nu umbla la ele dacă nu te pricepi. Iniţial şuntează o rez şi se taie la reglaj (e cam din topor, dar ptr Pioneer era acoperitor). Văd că ai cu ce face poze, de ce nu pozezi trafo şi interiorul amplifului? adica poti sa fi mai pe intelesu necunoscatorilor ca nu ma pricep foarte bine in electronica sunt doar la inceput poze cu amplificatoru o sa pun in vreo 10 min iata si pozele cu ampliful meu Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 4, 2011 Partajează Postat Septembrie 4, 2011 adica poti sa fi mai pe intelesu necunoscatorilor ca nu ma pricep foarte bine in electronica sunt doar la inceput Superdioda este elementul de circuit care stabileste si regleaza curentul de mers in gol prin finali, acele sunturi ( cabluri ) ajuta in acest scop, acest reglaj se face cu iesirea amplifului libera si intrarea suntata la masa, insa este un punct sensibil al amplifullui devreme ce un reglaj deficitar poate avaria finalii, iar din spusele tale denota faptul ca nu e indicat sa umbli la asa ceva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum