Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Izolatie cu polistiren

dan cod

Postări Recomandate

Sa nu va mire daca rezistenta termica calculata pentru un polistiren de 0.03m (de calitate) e mai buna decat cea a unuia de 0.06m ordinar.

Cam greu. Cel mai "prost" polistiren expandat are un coeficient de conductivitate de 0.044w/mK, pe cand cel mai bun (cel grafitat) are 0.032w/mK. Asta inseamna ca 1 cm de grafitat este echivalent cu ~1.4 de expandat. Diferenta nu va fi niciodata in raport 1:2.Singurele care se pot compara oarecum cum polistirenul ieftin este spuma poliuretanica cu un coeficient mediu de 0.021w/mK si polistirenul extrudat grafitat cu un coeficient de 0.027w/mK.Insa confirm si eu cele spuse de tine si anume sa tinem cont de rezistenta termica a produsului nu de coeficientul de conductivitate.

P.S. Exista normative care spun ca R minim la constructii noi, la pereti, in Romania ar trebui sa fie 1.5

1.80 mpK/W pentru peretii exteriori, coeficient modificat prin normativul C107/1 in Romania, pe cand in Europa este 4.2 mpK/W inca din 2009 ...
Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 96
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gica70

10

• pusu

6

• devdas_india

5

• nickrvl

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna ziua.Am si eu o problema. Acum 5 ani am cumparat un apartament la etajul 1 din 3 al unui bloc nou construit. Apartamentul are aprox. 58 mp utili. Este construit din caramida si izolat cu polistiren de doar 5 cm :bataie , tencuiala si vopsea lavabila de exterior :aut: .3 dintre peretii apartamentului sunt pereti exteriori, iar al 4-lea perete da in casa scarii. Deasupra si dedesubt apartamentele sunt nelocuite.Eu in interior am placat tavanul in toata casa cu polistiren de 3 cm (aproape cat cel exterior :rade: ) in incercarea de a salva cat mai multa caldurica, iar parchetul e din stejar masiv de 2,2 cm.De 3 ani m-am mutat acolo, iar facturile in lunile de iarna sunt in in zona 350 - 480 lei / luna (mai mici in lunile mai calduroase si mai mari in cele mai friguroase :da )Si acum marea intrebare: Exista vre-o posibilitate sa mai adaug ceva la izolatia exterioara? Ma gandesc sa lipesc cu spuma poiuretanica, polistiren de 10 cm peste izolatia existenta, bineinteles, ancorata de zidarie cu dibluri.Alternativa ar fi sa dau jos izolatia existenta si sa pun izolatia noua de 15 cm.Va multumesc anticipat pentru ajutor/idei.

Link spre comentariu

cheluakame, Nu se considera R, se considera λ.Cum poti afirma ca este important un parametru ® care, prin ecuatie, depinde de grosimea unui material? Nu vad logica...In alta ordine de idei, cum se poate considera o valoare R, la nivelul peretilor, ca fiind ideala, atata timp cat in ecuatia G, intra in calcul suma de arii la nivelul anvelopantei, perete, usi, ferestre, plansee, cu corectiile aferente (peste sol, peste subsol, peste subsol incalzit, sub pod, sub pod incalzit), peste toate astea considerandu-se numarul de cicluri de schimb de aer, tipul sistemului de incalzire (cu sau fara aport de aer, cu preincalzire sau fara preincalzire), inclusiv orientarile incaperilor importante... eu cred ca niste teme pentru acasa, are in order... si asta fara sa aduc aminte de punti termice.Mai pe scurt, ca sa inteleaga tot omul. Daca peretii tai au un R, si restul casei este de c...t, tot efortul nu face 2 lei...

Link spre comentariu

Buna ziua.Am si eu o problema. Acum 5 ani am cumparat un apartament la etajul 1 din 3 al unui bloc nou construit. Apartamentul are aprox. 58 mp utili. Este construit din caramida si izolat cu polistiren de doar 5 cm :bataie , tencuiala si vopsea lavabila de exterior :aut: .3 dintre peretii apartamentului sunt pereti exteriori, iar al 4-lea perete da in casa scarii. Deasupra si dedesubt apartamentele sunt nelocuite.Eu in interior am placat tavanul in toata casa cu polistiren de 3 cm (aproape cat cel exterior :rade: ) in incercarea de a salva cat mai multa caldurica, iar parchetul e din stejar masiv de 2,2 cm.De 3 ani m-am mutat acolo, iar facturile in lunile de iarna sunt in in zona 350 - 480 lei / luna (mai mici in lunile mai calduroase si mai mari in cele mai friguroase :da )Si acum marea intrebare: Exista vre-o posibilitate sa mai adaug ceva la izolatia exterioara? Ma gandesc sa lipesc cu spuma poiuretanica, polistiren de 10 cm peste izolatia existenta, bineinteles, ancorata de zidarie cu dibluri.Alternativa ar fi sa dau jos izolatia existenta si sa pun izolatia noua de 15 cm.Va multumesc anticipat pentru ajutor/idei.

deci izolatia exterioara este slaba , de 5 cm . in occident se izoleaza cu polistiren minim 15 cm, sfat , izoleaza, pereti exteriori ,cu polistiren de 10 cm chiar daca ai aia de 5 cm , nu decapa vechea izolatie, , parchetu nu tine de izolatie tot rece e , la tavan e bun cum ai facut da daca faceai de 5 cm erai boier , da deacu lasa asa, zici ca stai la 1, daca sub tine nu mai sta nimeni adica nu mai este alt apartament si ai direct subsolu , izoleaza prin subsol cu polistiren de 10 cm , sa pui adeziv pe toata placa , recomandat este ca in adeziv sa pui apa stop ,apa stop este un lichid care nu permite apei sa intre in beton , dupa ce lipesti polistirenu cu adeziv , pune plasa pe polistiren si dai 2 maini de adeziv in adeziv sa aveti apa stop, , dupa ce se usuca adezivu bine, dati cu amorsa de bitum , pt a proteja si mai bine de umezeala , asta daca necesita tot odata e bine de stiu ca jeamurile si usile exterioare sa fie bune , preferat termopan, , daca nici asta nu dau roade , atunci e de vina centrala , pierde multa caldura , ,
Link spre comentariu

Izolatia termica la interior este cea mai proasta solutie.O spun din experienta si motivez de ce:camera se incalzeste mult mai repede decat celelalte neizolate la interior,temperatura creste si creeaza un disconfort termic,incat trebuie sa deschid geamul,iar cand spre dimineata sursa de caldura inceteaza(am centrala pe lemne) ma trezeste frigul.Alta este situatia la camerele izolate la exterior,se incalzesc mai greu deoarece peretii acumuleaza caldura, iar cind focul se stinge spre dimineata(depinde de autonomia centralei, ora) pereti cedeaza caldura acumulata,mentinand o temperatura constanta foarte mult timp.Solutia cea mai buna....exteriorul.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Teoretic, cea mai buna izolatie posibila o face un material care trece gradual, in sectiune, de la un lambda corespunzator unei rezistente termice mari, catre suprafata exterioara, pana la o densitate foarte ridicata la interior, corespunzator unei mase termice ridicate. Trebuie sa prezinte permeabilitate la vapori (cum se spune in popor, sa respire). Mai precis, sa elibereze presiunea de vapori din interior, si sa nu pastreze in masa acestuia umiditatea. Sa prezinte o rezistenta la compresiune specifica unui element de constructie. Sa poata fi finisat usor, interior/exterior, si sa nu coste cat greutatea lui in aur. Acest material nu exista pe piata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări