Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Izolatie cu polistiren

dan cod

Postări Recomandate

Buna ziuaAm citit pana acum toate indicatiile si va multumesc, sunt foarte bune.Domnule Nomicos, am primit mostenire o casa din lemn care are aproximativ 100 ani. Vreau ceva sfaturi ptr a o izola corespunzator1.fatada e facuta in praf de piatra direct pe lemn-trebuie sa dau jos praful de piatra?-meseriasii la noi in zona au parerile inpartite, unii pun aerisitoare din plastic langa temelie si sus la acoperis(pentru a nu face condes sa putrezeasca lemnul -spun ei) 2.mansarda care am facut o e din scandura de 25mm, pe exterior am izolat cu polistiren de 30mm +plasa nu mai pot schimba nimic, dar ce pot face la interior?oare pot sa pun vata de sticla +polistiren +folie apoi rigips si ce grosimi ptr a avea o izolatie buna?3.fundatia la casa e din piatra zidita fara liant(cladita) o sa procedez ca in desenul dv

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 96
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gica70

10

• pusu

6

• devdas_india

5

• nickrvl

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mi-e greu sa-ti dau o solutie clara, fara sa am detalii. Nici nu vreau sa speculez. Mi-ar prinde bine ceva imagini, din care sa inteleg pe deplin structura. La fel si despre grile... scoase din context, nu-mi pot spune multe. Termoizolatia de 30mm, este clar insuficienta... cum am explicat in discutiile de mai sus, din motivul asta, chiar periculoasa in anumite cazuri.In general, sa presupunem ca avem o inchidere de tip cadre din lemn + scandura 25mm (cu finisajul mentionat de tine, la exterior. Aici discutiile legate de masa termica, s.a.m.d., nu-si mai au rostul, pentru ca nu avem zidarie, etc. O solutie interioara de termoizolatie/inchidere, ar fi: vata minerala rigida 100/150mm, folie bariera de vapori, structura/placare gips carton (1 strat sau 2 straturi intercalate).In extrema, ansamblul peretele ar fi: finisaj/30mm polist/25mm lemn/150 vata/folie/25mm gips. Daca i-as calcula R-ul, ar iesi unul bun.Repet, incearca sa postezi niste fotografii generale, niste fotografii de detaliu ale structurii, si ce vrei sa obtii la final...

Link spre comentariu

Daca nu ma inseala pe mine ochiul, "tencuiala" in cauza e armata cu sarma de otel, agatata in cuie pe structura de lemn a casei.

In mod automat, orice placare cu polistiren, se va face cu dubla fixare, mortar adeziv sau spuma adeziva,

impreuna cu binecunoscutele dibluri (cele cu holzsurub), care se fixeaza prin tencuiala, in structura de lemn. Nu vad nici un motiv sa faci decopertarea (daca tencuiala e stabila),

altul decat a usura constructia... desi cred ca exagerez.

Ai grija cu mansarda aia, cu finisajele si cu mobilarea, n-as pune in carca casei, foarte multe...

E posibil sa trebuiasca sa faci o decopertare locala a ancadramentelor si frizelor (recunosc triglife si metope, bravo mesterilor), ca sa ramai in planul general al peretelui...

asta daca vei putea s-o faci.

sa nu fie cazul sa compensezi diferentele alea de cota, cu material adeziv in exces. Acum, vezi si tu cum se comporta la decopertarea asta,

daca vezi ca e instabila, curata tot, si fa o placare curata pe structura de lemn, nu inainte de a face acestuia un tratament, ignifug, anticarii, antimucegai, insecticid sau antifungic.

Exista mai sus, un desen, cu o explicatie generala a cum ar trebui sa se termine in zona "soclului". E important sa duci apa departe de fundatie...

detaliu picurator, trotuar inclinat cu dop de bitum, etc...

Exemple de dibluire:

Posted Image

Posted Image

P.S. Incercati ca inainte de a posta imagini, sa le redimensionati la un max 800x600, in masura in care aveti cunostintele...

se "lateste topicul" excesiv, si devine obositor pentru toata lumea.

Link spre comentariu

Atunci las-o asa. Fixeaza termosistemul cu adeziv (spuma, mortar)+dibluri holzsurub, ai grija sa iesi in plan cu cea de sus, ai grija la detaliul de la baza...Si in rest, spor la treaba, si tine-ne la curent!

Link spre comentariu

multumesc mult, cum se incalzeste incep lucrul, vreu sa -l fac personal deoarece meseriasii fac treaba cum le vine lor mai bine si usor. O sa revin cu poze si intrebari cand ma incurc.Scuze ptr dimensiunea pozelor :jytuiyu

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator ionut nicola

Va recomand izolatia cu spuma poliuretanica.Spuma poliuretanica are o performanta mult mai buna de izolare termica decat materialele izolante traditionale.Aceasta realizeaza o izolare termica excelenta (fara punti termice)

Modificat Nomikos; Imi pare rau, reclama in alta parte, nu aici! Daca ai ceva de spus, nou si folositor, esti invitatul nostru, dar fara reclama...

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Va salut pe toti , am si eu o nelamuriri in legatura cu izolatia de polistiren si anume de densitatea acestuia care este densitatea polistirenului de 10 cm. ? este densitatea polistirenului atat de importanta pe cat se crede sau este doar o legenda ? si ultima intrebare : cum deosebim un polistiren de calitate fata de unul de proasta calitate pt. izolatie fatade exterioare avand in vedere ca acuma se fabrica tot felul de polistiren cu calitate indoielnica chiar si la preturi mai mari si cum verificam densitate acestuia daca este importanta ?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

In mod normal densitatea este inscrisa pe produs. Eu am pus de 15kg/m.c. Acuma, daca densitatea este mai mica, este greu sa te sprijin, (de ex. cu o scara pe un perete cu aceasta izolatie) fara ca sa lase urme; daca e mai dens e mai scump si mai greu!.

Link spre comentariu

Bun si ca sa ma feresc de teparii care nu respecta densitatea sau nu scriu densitatea reala pe ambalaj as putea sa cumpar o placa sau un bax sa il cantaresc si sa fiu mai sigur de ceea ce cumpar ??????????

Link spre comentariu

Din ce imi aduc eu aminte din facultate, nu greutatea/densitatea conteaza. Ci ceea ce conteaza cu adevarat este coeficientul de conductivitate termica si grosimea izolatiei. Cu cat e mai mic coeficientul de conductivitate (se noteaza lamda) cu atat materialul e mai bun izolator.Dupa ce montezi izolatia pe perete ceea ce ne intereseaza este rezistenta termica R. Cu cat rezistenta termica e mai mare cu atat izolatia este mai buna.R total se calculeaza ca suma rezistentelor termice ( Rezistenta polistiren , rezistenta tencuiala, rezistena caramida, etc (in functie din ce e format peretele))Rezistena termica R (individuala) se calculeaza ca d/lamda; d= grosimea materialului in metri, lamda coeficientul termic.Daca cautati putin prin carti sau google o sa gasiti si coeficientii termici ai materialelor uzuale in constructii ( tencuiala, caramida, caramida poroterm, lemn, etc)La polistiren lamda e trecut pe ambalaj.Sa nu va mire daca rezistenta termica calculata pentru un polistiren de 0.03m (de calitate) e mai buna decat cea a unuia de 0.06m ordinar.P.S. Exista normative care spun ca R minim la constructii noi, la pereti, in Romania ar trebui sa fie 1.5

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

.... A durat mai mult pentru ca nu am ascultat "sfaturile" unora, anume sa fac diverse compromisuri si sa termin odata.

Ai ajuns la vreun calcul energetic, cam ce pierderi energetice are casa ta?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări