Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Izolatie cu polistiren

dan cod

Postări Recomandate

• Răspunsuri 96
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gica70

10

• pusu

6

• devdas_india

5

• nickrvl

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Aplicarea unui sistem de termoizolatie, la interior, este O GRESEALA FATALA! Si daca vecinul nu te lasa sa-i iei 10cm din curte ce faci? :bataie ?

zidul ala care vrei sa-l izolezi are si un acoperis nu?si nu cred ca streasina casei are mai putin de 10 cm...poate vecinul nu te lasa sa intri cu schela pe terenul lui....asta e greseala cand construiesti o casa fara sa te gandesti la viitor..pentru "sofian" : o greseala ar fi ca atunci cand plachezi la coltul casei ar trebui sa intercalezi placile cu laterala urmatoare...adica sa faci o legatura cu polistirenul de pe o parte a zidului cu cealalta parte(sper ca s-a inteles la ce m-am referit) cel putin eu nu vad asta in poza pe care ai postat-o....
Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

E solutia cea mai buna, insa mai grava mi se pare umplerea golurilor intre placi cu adeziv....(nu am vazut chestia asta aici). Si o vad cam PESTE TOT unde se fac izolatii...Sfatul cu izolarea fundatiei e foarte bun, insa e tardiv (si impractic in majoritatea cazurilor de reabilitari); singura situatie unde e realista recomandarea e constructia noua. Supun atentiei dvs o alta problema:La termoizolarea blocurilor este necesara fara contraargumente dibluirea placilor; insa majoritatea blocurilor au fie beton pe exterior (cele mai vechi) fie un strat de BCA acoperit cu beton (am avut ocazia sa vad aceasta structura la peretele exterior al unui apartament a unei cunostinte care si-a perforat un orificiu de ventilatie: prefabricat cu vreo 15 cm de beton la interior (rezistenta), urmat de vreo 20 cm BCA (izolatie) si 1,5-2 cm beton exterior (rezistenta, suport pentru ornament gen caramida aparenta).La casa insa, unii constructori mi-au recomandat sa NU perforez peretele, argumentand ca cele 2 nivele (parter, etaj) nu necesita neaparat dibluire si in plus aplicarea rotopercutiei SFARAMA caramida cu goluri, cu eficienta redusa in fixarea diblurilor. (Adica, mai pe direct, mai mult rau decat bine)Ce parere aveti??Va multumesc!

Link spre comentariu

...La casa insa, unii constructori mi-au recomandat sa NU perforez peretele, argumentand ca cele 2 nivele (parter, etaj) nu necesita neaparat dibluire si in plus aplicarea rotopercutiei SFARAMA caramida cu goluri, cu eficienta redusa in fixarea diblurilor. (Adica, mai pe direct, mai mult rau decat bine)

Ce parere aveti??

Va multumesc!

Dupa finalizarea zidariei, multi trec pe exterior direct la placare cu placi de polistiren (e mai ieftin). Eu zic ca este mult mai bine sa se efectueze o tencuiala cu mortar nisip+var stins+ciment si apoi placarea cu polistiren si oligatoriu dibluri. Se stie ca diblurile nu stau in bca si nici in boltarii cu gauri.

Rolul tencuielii pe exterior e dublu: tine si diblurile si o izolatie termica mai buna. De unde "izolatie termica mai buna"? Daca vreti va spun eu sau poate vedeti singuri.

Link spre comentariu

... vreau sa izolez in interior . Ce parere aveti , sa fac cu polistiren sau cu vata de sticla , oricum deasupra o sa fie rigips . Ce izoleaza termic mai bine ?

Cea mai buna izolare e cea pe exterior cu polistiren #15cm. Daca faci izolare pe interior, s-ar putea sa ai condens pe tavane si pe pardoseli care mai tarziu va deveni igrasie. Vata e mai scumpa cca 90euro/mc. Avntaje la polistiren: e mai ieftin. Avantaje la vata: in caz de incendiu ramane intacta.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

... vreau sa izolez in interior . Ce parere aveti , sa fac cu polistiren sau cu vata de sticla , oricum deasupra o sa fie rigips . Ce izoleaza termic mai bine ?

Cea mai buna izolare e cea pe exterior cu polistiren #15cm. Daca faci izolare pe interior, s-ar putea sa ai condens pe tavane si pe pardoseli care mai tarziu va deveni igrasie. Vata e mai scumpa cca 90euro/mc. Avntaje la polistiren: e mai ieftin. Avantaje la vata: in caz de incendiu ramane intacta.
In legatura cu "incendiu" probabil ca va referiti la vata minerala... cea de sticla pur si simplu se aprinde.Luati o mina de vata de sticla (e foarte afinata si culoare galbuie) si datii foc cu bricheta de jos in sus si o sa vedeti cum arde, la cea minerala nici o sansa,e mult mai densa/presata, eventual o sa se topeasca... dar hai sa vorbim si "de bine" :rade:Cu vata de sticla sau minerala ar mai fi o problema, daca are de unde o sa "traga", se comporta ca un burete, absoarbe umezeala, sa nu mai vorbim de soareci, poate a-ti auzit de persoane care au ramas fara curent deoarece le-au fost roase cablurile electrice fiind "pozate" in pod sub stratul de vata, chiar le place sa-si faca cuib in ea.
Link spre comentariu

Daca arde inseamna ca fabricantul a mai adaugat cine stie ce pe langa vata propriu zisa.Eu ma ocup mai mult de polistirenul ignifug. Si in polistiren pot fi adaugate o multime de treburi care il face si pe asta sa arda... Asa ca in ziua de azi nu mai stii.

Link spre comentariu

As vrea sa va intreb cum izoleaza termic polistirenul? In urma reactiei se produc acele bule cu aer, deci aerul este defapt izolatorul. Daca eu am 2 foi de OSB si le aplic deoparte si de alta pe un schelet de sipci si izolez bine marginile pentru a nu avea circulatie de aer in interior, rezultatul poate fi acelasi daca as inlocui sipcile cu placi de polistiren?

Link spre comentariu

As vrea sa va intreb cum izoleaza termic polistirenul? In urma reactiei se produc acele bule cu aer, deci aerul este defapt izolatorul. Daca eu am 2 foi de OSB si le aplic deoparte si de alta pe un schelet de sipci si izolez bine marginile pentru a nu avea circulatie de aer in interior, rezultatul poate fi acelasi daca as inlocui sipcile cu placi de polistiren?

NU dupa cum intelg tu vrei sa pui ,pe perete placi de osb in loc de polistier , plisiterul are o substanta in el adika niste grasimi de uris polar si de pinguin , grasimea de pinguin si de urs polar e cea mai usoara , recomandarea mea esta sa izolezi cu polisiter de 10 cm indiferent ca este ingnifugat sau nu ala ingnifugat se topeste la o temperatura mai mare , oricum ia si ala foc ,dupa aplicarea polistierulu se pun niste ciuperci de plastic ,ciupercile se pun numai la imbinari si este recomandat sa se puna dupa ce se usuca adezivu de sub placi ,pt a nu face gauri in polisiter ,apoi pui plasa de armare ,este o plasa facuta din fibra de sticla , sa ai grija ca plasa sa fie pusa dreapta sa curga in jos , sa pui adesiv de la misjocul plasei pt a nu face cute la plasa ,daca face cute o tai cu cuterul ,faci o taietura la cuta atat, dupa prima mana de adeziv dai un tinci sau daca nu .mai dai o mana de adeziv da tre sa o driscui ca la tinci. dupa ce se usuca dai cu tencuiala exterioara decorativa , alegi ce vrei tu , praf de piatra ,praf de marmura ,sau materiale mai noi pe baza de cauciuc ,, daca ai probleme cu lumea adica iti gaureste paretele , in loc de palsa de armare pui o plasa sudata sau se mai zice plasa de buza du 4 si dai o tencuiala cu mortar si nu o sa mai
Link spre comentariu

Intradevar aerul e izolatorul insa "secretul consta" in cit mai multe si cit mai mici camere/bule separate si "incastrate" intr-un material cit mai prost conducator termic, asa ca tot la poliester ajungi....
Link spre comentariu

.............Eu ma ocup mai mult de polistirenul ignifug. .....

Care e acel polistiren ignifug? diferenta mare de pret?
Tot polistirenul care se vinde pe piata destinat termoizolarii cladirilor trebuie sa fie ignifug. STAS-urile obliga la asta.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări