gcom61 Postat Septembrie 24, 2011 Partajează Postat Septembrie 24, 2011 Referitor la [sensibilitatea]mecanica a izolatiei cu polistiren,eu am procedat astfel:dupa lipirea si fixarea cu dibluri a polistirenului,am aplicat plasa de fibra de sticla si stratul de finisare(eu am folosit tot adeziv) a fost aplicat cu gletiera cu dinti 10/10mm.Dupa uscarea adezivului cu ''model''am aplicat un nou strat cu gletiera lisa(dreapta),care a ramas gata finisat.Rezultatul este o suprafata care nu poate fi sparta decat foarte greu(o scara metalica de 2,5 m in cadere a lovit peretele la 0,7 m inaltime provocand doar o zgariere superficiala).Ca si o atentionare la aplicarea adezivului,pentru a nu fi afectat la uscare,este recomandat a fi ferit de razele directe ale soarelui,iar in caz ca acest lucru nu este posibil,se va stropi cu apa imediat dupa uscarea superficiala,si se va repeta stropirea toata ziua in care a fost aplicat.Diferenta de duritate in cazul materialului protejat si a celui neprotejat este foarte mare. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 24, 2011 Partajează Postat Septembrie 24, 2011 Din moment ce aerul e un izolator mai bun decat polistirenul,polistirenul expandat e un izolator mai bun decat cel extrudatDar nu se poate folosi expandat la podea,de ex Link spre comentariu
petru_f Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Aplicarea unui sistem de termoizolatie, la interior, este O GRESEALA FATALA! Si daca vecinul nu te lasa sa-i iei 10cm din curte ce faci? ? Link spre comentariu
gcom61 Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Aplicarea unui sistem de termoizolatie, la interior, este O GRESEALA FATALA! Si daca vecinul nu te lasa sa-i iei 10cm din curte ce faci? ?Izolezi la interior cu vata,folie anticondens si rigips. Link spre comentariu
Purple Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Si-ntreb si eu...in tehnologia AMVIC, de ce este polistiren SI la INTERIOR? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 @ Purple Tehnologia Amvic este cea mai mare mizerie pe care am vazut-o vreodata... asta asa, ca o paranteza. Si am auzit asta din gura multor arhitecti, n-o spun numai eu... O sa inghete iadul, cand o sa proiectez eu, pe asa ceva... Chiar si asa, are ceva avantaje interesante, si e destul de bine gandit. Cu 2 mari exceptii: 1. Betonul armat are o durata de viata destul de limitata. 2. Stratul de polistiren de la interior, este un compromis ingrozitor... @petru_f Eu vorbesc pur teoretic, dar, daca vecinul nu-ti lasa straiful ala de curte, de 0.1m x 15m (sa zicem), adicatalea 1.5mp, pentru ca vrea sa-si planteze cucuruz pe el, fara sa fac vreun comentariu suplimentar, inseamna ca e un animal. Atunci, n-ai incotro, dar, atentie, nu poti sa termoizolezi pur si simplu la interior, doar peretii anvelopanti, pentru ca te alegi cu punti termice liniare la intersectia dintre peretii perpendiculari cu anvelopanta, si aceasta. Asta inseamna ca trebuie sa termoizolezi si peretii perpendiculari cu anvelopanta... in mod ideal, trebuie facuta termoizolatie si la nivelul pardoselilor si plafoanelor... oricum ai da-o, e un bullshit ingrozitor... Daca insa chiar n-ai incotro, as merge pe varianta placare cu Betonyp, chiar in dublustrat, cu BARIERA DE VAPORI ZDRAVANA intre el si vata minerala, pe care o recomand rigida, de 100mm. Sa vedem atunci, ce ai sa faci, cand ramai fara 125mm din latimea camerei... Subdimensionezi termoizolatia? O faci de 50 mm? Si, cu ce pret/rezultat? Sau iti inviti vecinul animal, la un gratar, si mai negociati? Link spre comentariu
Purple Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 1.Betonul are viata mai mare decat izolatia in sine...spre 100 ani!2.Betonul este material RECE chiar daca este izolat exterior, deci o placare a lui cu un material cald nu e o prostie, DACA izolatia exterioara este buna.Deci te-as ruga sa detaliezi putin de ce nu e bun in conformitate cu cele de mai sus, polistirenul spre interior.Multumesc anticipat! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 1.Betonul are viata mai mare decat izolatia in sine...spre 100 ani! 2.Betonul este material RECE chiar daca este izolat exterior, deci o placare a lui cu un material cald nu e o prostie, DACA izolatia exterioara este buna. Deci te-as ruga sa detaliezi putin de ce nu e bun in conformitate cu cele de mai sus, polistirenul spre interior. Multumesc anticipat! R1: In primul rand, nu stiu ce-are sula cu prefectura, mai apoi, vezi c-ai uitat de armaturi, care, de obicei, sunt tocanitza, dupa 40-50 ani... banuiesc ca stii din ce motive, ca vad ca esti documentat. Stii care sunt consecintele unei armaturi necorespunzatoare (in colaps, sectionate de coroziune) si/sau in expansiune, asupra betonului in special, si asupra comportamentului la sarcini, a structurii, in general. R2: Mi-ar trebui zile sa-ti explic de ce argumentul tau e o prostie, transmisa prin limbaj popular, pe care sincer, am auzit-o de atatea ori, incat mi-e lehamite... Nu stiu cum se face, ca am biroul intr-o cladire din beton armat integral, fara termoizolatie (anii 1969), si sa mor, daca vara nu e fierbinte de crap ori eu, ori AC-ul, si iarna, desi fara termoizolatie, are o temperatura decenta, chiar cald in dreptul radiatorului... ca sa nu mai vorbesc de peretii de compartimentare... Ia o bucata de beton, pune-o pe pat, las-o sa preia temperatura mediului ambiant. E rece? Logic! De ce o simti rece? Pentru ca are temperatura mai mica decat a pielii tale. De ce ti se pare rece la atingere? Pentru ca are coeficientul de transfer termic foarte mare, si-ti absoarbe energia termica a corpului foarte repede. De ce lemnul nu pare rece? Pentru ca are coeficientul de transfer termic mult mai mic, si-ti preia temperatura corpului mult mai lent... de aici senzatiile... Dar in fine, una la mana, stim amandoi ca ceea ce spui nu e adevarat, pentru ca se vede ca nu ai trait intr-o cladire cu 12cm expandat+20cm diafragma de beton, adicatalea Rezidenz-ul lui Tiriac. Si mai apoi nu e, ca nu e, si cu asta basta... Eu vorbeam de INERTIA TERMICA, de masa termica, de alte argumente, care bat argumentele astea gen beton "care trage"... Hai sa vedem: λ caramida cu goluri 0.25 λ beton 1.2 in medie λ polist sa zicem 0.36 Acum, perete 10cm polist/25cm beton; Rp=D/λp=0.1/0.36=0.27; Rb=D/λb=0.25/1.2=0.20 R ansamblu=Rp+Rb=0.47 Perete 10cm polist/25cm caramida cu goluri, Rp=0.27; Rc=D/λc=0.25/0.25=1 R ansamblu=1.27 ansamblu polist10/caramida25 1.27(m²K / W) vs. ansamblu polist10/beton25 0.47(m²K / W) Pe aceleasi cote, "caramida" e R dublu+ceva, d-aia-ti trage betonul, ca trebuie termoizolatie, nu gluma... ca sa nu mai iau in calcul puntile termice, s.a.m.d. AMVIC 10polist+20beton+5polist; R=0.57(m²K / W) HAI SA FIM SERIOSI... Deci? Cum e cu rece? Cum e cu cald? Cum e cu indiferent daca e termoizolat? Ce inseamna indiferent daca e? Daca e cum termoizolat? De cate ori trebuie sa fie mai groasa diafragma de beton, ca sa echivalezi? Am recomandat eu undeva beton cuiva? Sau vorbeam de caramida? MASA SI INERTIA TERMICA si avantajele in exploatarea sistemului de incalzire (economia de combustibil si confort)!!! Astea sunt contraargumentele la ce spui tu. O casa cu termoizolatie la interior, coboara in temperatura, cu 4 grade in 8 ore (termoizolata corect, in lipsa sursei de incalzire), spre deosebire ce una cu zidarie, care coboara in temperatura cu doar 1 grad... P.S. A nu fi cu suparare, e doar o discutie... sper ca n-am exagerat. Link spre comentariu
tommymd Postat Septembrie 25, 2011 Partajează Postat Septembrie 25, 2011 Nu ma pricep, dar eram si eu odata intr-o situatie aemenatoare si am primit un sfat de la un inginer constructor.Spunea ca la interior, zidul trebuia sa aiba la suprafata o temperatura de 16-17 grade daca mai tin minte bine, ca sa nu se creeze condens. Zicea ca daca izolezi pe interior, o sa apara condens, ori pe izolatie, ori mai rau, intre aceasta si zid, lucru ce o sa conduca la degradarea zidariei.Nu am studiat problema, dar sustinea sa nu fac asa ceva. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 deci peretii exteriori ar trebui construiti din caramida refractara cu goluri in ea ,si impreuna cu o izolatie decenta de 10cm polistiren ar fi ok? impotriva condensului intre perete si izolatie ,ptr protejarea zidului ar merge emulsie de smoala pulverizata pe perete? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 @tommymd Mai mult decat atat, imagineaza-ti ca la un -15grd afara, zidurile casei tale sunt congelate... odata izolat interior, zidurile nu vor putea primi energie termica de la sursa de incalzire... evident ca vor avea suprafata interioara extrem de scazuta. Peretii perpendiculari pe acestia, vor pierde energie si vor fi reci (trebuie termoizolati), planseele vor pierde energie (trebuie termoizolate), pardoselile pierd energie (trebuie termoizolate)... exista un cortegiu de contraargumente la izolatia pe interior, daca e doar aia. Ca se formeaza condensul in termoizolatie si-ti putrezeste, e una, ca se formeaza condensul intre termoizolatie si perete, si face ciuperci, e alta, sa vezi ce frumos e cand se formeaza condensul IN PERETE. Am decopertat de tencuieli case de ani 1960, si, aveau zidaria putrezita... daca o udai cu furtunul, se topea pur si simplu... @wally_gatter Odata termoizolat exterior, punctul de roua apare in grafic, in polistiren... in care, daca nu exista umiditate atmosferica................................ intelegi. Foarte pe scurt: Eu recomand cu caldura, urmatorul sistem constructiv. Zidarie de caramida plina, de calitate, coapta corespunzator (6,25/12,5/25), in "3 randuri", 37,5cm... in camp am "3 randuri", in zona stalpilor, a centurilor si a buiandrugilor am doar un rand spre exterior (12,5cm), ramanand o cavitate pentru turnare cu grosimea de 25cm, catre interior. Asta inseamna, ca la rosu, nu vad betonul de afara. Evident, primul rand de caramida trebuie sa inceapa de pe prima fundatie, de sub nivelul solului (cam 1m), care se termohidroizoleaza fata de sol. Peste toata povestea asta, se pune un 12-15cm de polistiren expandat grafitat. Ansamblul asta are R=1.91(m²K / W). E divin... sustinut de termoizolatie corespunzatoare si la plansee si pardoseli, cred ca platiti 200 roni pe luna la gaz, pe un 200mp desfasurati....................... P.S. Ca sa echivalezi rezistenta termica a unui perete de caramida de 37.5cm, ai nevoie sa construiesti un perete de beton, cu grosimea de 1.8m... Link spre comentariu
sofian Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 date realecasa caramida cu goluri de 25cm, tencuita exterior fara termoizolatie P+Etaj 160m2incalzire pardoseala si caloriferegeamuri lemn stratificat cu lowE si argon zic constructori, cu polistiren extrudat pe tocuri la geamurila etaj inspre pod rigips+izolatie de vata de sticla 10cm+scindura lemn+polistiren extrudat 5cm lipit cu adeziv de scinduradupa 8 ore de de cind se opreste focul la centrala pe lemne, noaptea temperatura scade cu 2 gradetemperatura afara -15 inauntru 22iar dupa 24 ore cam 16 grade inauntru , deci scade cu 6 gradeacum sa vad iarna asta dupa placare cu polistiren dalmatina de 10cm Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 date reale casa caramida cu goluri de 25cm, tencuita exterior fara termoizolatie P+Etaj 160m2 incalzire pardoseala si calorifere geamuri lemn stratificat cu lowE si argon zic constructori, cu polistiren extrudat pe tocuri la geamuri la etaj inspre pod rigips+izolatie de vata de sticla 10cm+scindura lemn+polistiren extrudat 5cm lipit cu adeziv de scindura dupa 8 ore de de cind se opreste focul la centrala pe lemne, noaptea temperatura scade cu 2 grade temperatura afara -15 inauntru 22 iar dupa 24 ore cam 16 grade inauntru , deci scade cu 6 grade acum sa vad iarna asta dupa placare cu polistiren dalmatina de 10cm CORECTIE!!! Am pus mai sus, la λ polistiren, 0.35, in loc de 0.035! MII DE SCUZE!!! Nu mai refac calculele, sunt rupt de oboseala, oricum, s-a inteles ideea... oricum, si daca le refac, e un argument cu atat mai puternic... @sofian In speranta ca n-ai construit trotuarul in jurul casei, recomand urmatoarele (sper sa se inteleaga, o sa-mi fac timp sa fac o sectiune, sau s-o scot dintr-un proiect al meu)... Coboara termoizolatia in sol cu 5 extrudat, faltuit, cat poti tu de mult, macar niste sute de mm, dupa ce in prealabil ai dat niste bitum pe fundatie, si ridica-te PESTE nivelul trotuarului PE CARE-L GANDESTI INAINTE, care va sa vie, cu 120mm. Da-i dubla plasa, cu adeziv de "peste plasa". Continua cu expandat de 100, dar cu profil picurator de aluminiu, asta inseamna ca vei avea un "soclu" retras. Da-i un Buntsteinputz, Marmorom, cum vrei tu sa-i spui, pe "soclu". Peste expandat, poti da ce preferi. Construieste trotuarul cu 30-40mm distanta intre el si soclu, toarna dop de bitum, da panta trotuarului catre "exterior", evident. Sub trotuar trebuie sa ai pietris compactat. Ce inseamna asta, inseamna ca toata apa de ploaie de peste fatada, curge pe profilul picurator de capat, pe trotuar si ajunge departe de fundatie... o sa-mi multumesti peste 40 ani! Apoi, ai un aspect vizual de plutire a casei, e foarte kinky Nu stiu daca s-a inteles, o sa fac un desen, eventual... asta fiind varianta simpla, ca exista si altele, cu tuburi de drenaj, etc. Nu-i cazul... Te asteptam cu drag, in lumea celor care platesc maruntis la incalzire! Poate pui totusi de 150mm! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Mai mult nu pot la ora asta: Sper sa fie suficient... Pentru carcotasi: In desen, fundatia e prea ingusta, nu apare linia de radier de parter, nu apare armatura in radierul de parter, nu apare armatura in fundatie, trotuarul e prea ingust, etc. Dar, ideea de baza, sper ca se intelege... Link spre comentariu
sofian Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 hmm nu se vede pozaam trotuarul deja turnat ,dar poate pot face ceva modificari Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum