Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Izolatie cu polistiren


dan cod

Postări Recomandate

Daca tot se discuta de termopane m-am gandit ca nu ar strica sa discutam si de izolatia interioara sau exterioara cu polistiren.Cei care au vechime in asa ceva,sau care au vazut cumva cum arata un perete dupa ce a fost izolat cativa ani ii rog sa dea amanunte.Pareri pro si contra.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 96
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • gica70

    10

  • pusu

    6

  • devdas_india

    5

  • nickrvl

    4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Oarecum off-topic :-Mi se pare cam aiuea sa pui scara pe perete (-le izolat) si sa spargi tinciul si izolatia;-Bicicleta o tin sprijita in ghidon de perete ; Nu stiu cum m-am impiedicat odata si am impins putin ghidon in perete....a intrat ca in branza prin tinci.

Link spre comentariu

Cred ca nu ar trebui sa existe pareri contra. Toamna trecuta am reusit sa fac o astfel de izolatie la mine acasa cu polistiren de 5cm. Rezultatul, in loc de doua focuri (dimineata si seara) fac doar unul in apropierea serii si acela mai subtire decat era inainte. PS. Bicicleta respectiva ar putea fi prevazuta cu un "cric" sau se poate face un mic rastel :da

Link spre comentariu

Este benefica nici nu se pune problema.Sunt situatii cand se reduc costurile legate de incalzire cu pana la 60--70%.Singura problema este legata de fragilitate dar se poate rezolva si asta,am vazut la o prezentare pe aceasta tema ca se aplica un strat suplimentar special pentru a marii rezistenta.Nu este vorba de un simplu "tinci" ci un material special conceput pentru a marii rezistenta.Desigur cresc costurile si de aceia nu se prea foloseste.

Link spre comentariu

Eu am izolatia de 5 ani si nu am avut probleme. Peste tinci s-a aplicat un strat destul de generos de tencuiala decorativa (aia care imita urme de rame!) si nu permite penetrarea polistirenului asa de usor. Cu acazia unor lucrari ulterioare am vazut cum arata (in sectiune) tot peretele din acea zona si-am fost multumit.Doresc sa completez ca placile de polistiren au fost prinse la o distanta de cca 1/2 cm de perete (lucrare supravegheata personal) :da .

Link spre comentariu

Utilitatea amveloparii este evidenta , eficienta ... este alta poveste.Aici trebuie tinut cont de mai multi factori : natura peretelui , tipul izolatiei , calitatea izolatiei...care pot sta la baza unui calcul energetic eficient.Daca nu se tine seama de aceste elemente care au drept scop :- realizarea unei bariere termice impotriva propagarii caldurii prin conductivitate;- diminuarea miscarii aerului si deci reducerea transmiterii caldurii prin convectie;- limitarea efectelor radiatiei termice.nu se va ajunge la randamentul (eficienta) propus/a.Spunea cineva mai sus de o anvelopa , realizata cu polistiren de 5cm . E mai mult decat ... nimic.

Link spre comentariu

Am si eu de izolat . Numai ca vreau sa izolez in interior . Ce parere aveti , sa fac cu polistiren sau cu vata de sticla , oricum deasupra o sa fie rigips . Ce izoleaza termic mai bine ?

Link spre comentariu
wally_gatter

izolatie de Olanda: se zidesc zidurile exterioare cu BCA de 10 cm , pe fundatie de 30 cm , deci vine asa: BCA 10 cm , 10 cm spatiu gol si iar strat de 10 cm de BCA..am lucrat 3 ani intr-o fabrica de semifabricate din beton in Budapesta , acolo se faceau de la grinzile de pod ptr autostrazi pana la componentele cladirilor celulare (blocuri) si hale industriale de mall-uri si uzine , etc.. in acea fabrica faceam si pereti de blocuri , peretii exteriori erau la fel compusi din trei straturi ,doua de beton pe exterior si unul de vata de sticla pe mijloc , in plus aveau si structura de fierbeton.. in cazul izolarii cu polistiren , la final se aplica o plasa de fibra de sticla si se dau mai multe maini de adeziv peste , asta ii confera peretelui o rezistenta mecanica marita. peste mai vin straturile ornamentale

Link spre comentariu

Am si eu de izolat . Numai ca vreau sa izolez in interior . Ce parere aveti , sa fac cu polistiren sau cu vata de sticla , oricum deasupra o sa fie rigips . Ce izoleaza termic mai bine ?

Nu recomand izolatia interioara.Am amici care si-au facut asa ceva si au foarte multa umiditate in casa.Pe Tvuri se vede bine asta vin multe la reparat cu soclu TK defect,bobina de deflexie,traf linii strapuns.Deci externa trebuie facuta izolatia.Eu mi-am izolat casa anul trecut toata ,in partea de jos unde este mai expus loviturilor am pus polistiren din ala mai tare nu stiu cum ii zice cred ca se foloseste la pardoseli, si apoi tencuiala nobila peste.Nu mi se pare ca ar fi slab,bine nici lovituri mari nu i-am aplicat.Casa mea este din caramida.Eram curios daca in timp izolatia asta nu degradeaza zidul.Nu mai ai acces acolo sa vezi cum se comporta.
Link spre comentariu

Si la mine casa e tot din caramida , zid gros . Nu am probleme cu igrasia sau altele de genul asta . Din ce am inteles eu vata de sticla se preteaza main bine decit polistirenul . Nu am cum sa o izolez extern , deci mai astept pareri pentru izolatia in interior ( daca tot ai deschis topicul asta :aplauze ).

Link spre comentariu

Blocul in care locuiesc este construit din placi prefabricate din beton.Inainte de '89 aveam un frig in casa de-mi ingheta "apa in galeata".In iarna anului '83-84 in camera mica am avut un record de frig 9,5 grade.Nu am indraznit sa masor temperatura in sufragerie de frica sa nu fac atac de cord.Acum 7 ani am incercat sa rezolv pierderea de caldura pe la locurile de imbinare a placilor degajind cu o dalta, zona de imbinbare a placilor si apoi umplind cu spuma si aplicind apoi tinci.Rezultatul a fost o crestere destul de mare a temperaturii in apartament.In anul urmator mi-am izolat peretii exteriori si peretele din casa scarilor cu polistiren de 5cm(atunci nu se gasea polistiren de 10cm,cel putin in Bistrita).La fel am constatat ca temperatura a crescut semnificativ comparativ cu situatia cind am izolat doar imbinarile deintre placi.Centrala a inceput sa porneasca mai rar iar factura la gaz a scazut.Cei care vreau sa-si izoleze apartamentele sau casele sa izoleze cu polistiren de cel putin 10cm sau daca au bani sa izoleze cu polistiren extrudat care este mult mai bun izolator(dar mai scump).Merita.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Aplicarea unui sistem de termoizolatie, la interior, este O GRESEALA FATALA!

Argumentul numarul 1, este cel legat de masa termica. In calculul coeficientului global de pierderi, G, exista un "n", care este reprezentat de numarul de cicluri de schimbare de aer din incapare, si, care, pentru o viata sanatoasa, functie de tipul sistemului de incalzire (cat de mare consumator de oxigen), in mod firesc, functie de numarul locatarilor, s.a.m.d., este situat in jurul valorii de n=2-4.

Acest schimb de aer, se face, evident, cu pierdere de energie. In cazul in care avem un ansamblu general, zidarie de caramida/termosistem polistiren expandat 100mm (exterior), elementul zidarie (insotit de termoizolatia corespunzatoare) inmagazineaza o energie termica, preluata de la sursa de incalzire, in timpul in care aceasta functioneaza, si o cedeaza LENT, printre altele, dupa caz, catre spatiul interior, compensand pierderile, IN CONDITIILE IN CARE SISTEMUL DE INCALZIRE NU FUNCTIONEAZA. Vreti sa fortati sistemul de incalzire sa functioneze si sa consume ca boul, in timp ce peretii vostrii exteriori sunt congelati, iar in interior sunteti infasurati de un carton? N-aveti decat...

 

Argumentul numarul 2, este cel legat de punctul de roua. Fara un sistem de bariera de vapori, prezent in ansamblu, puteti muta punctul de roua in termoizolatie, intre termoizolatie si perete (ciuperci, si mucegai) sau, mai grav, IN PERETE! Si n-o sa intelegeti de ce copii dumneavoastra n-or sa poata mosteni o casa demolabila, dupa niste amarati de 30-40 ani.

 

Atentie cu termoizolatiile insuficiente, gen 3-5cm, la exterior. Este posibil sa faceti mai mult rau, decat bine. SE MUTA PUNCTUL DE ROUA IN PERETE SI PUTREZESTE ZIDARIA!!! In 30-40 ani, o dati la sant... Este unanim acceptat, in Romania, ca o termoizolatie civilizata, aplicata peste o caramida cu goluri, sa se situeze in jurul valorii de 100mm, ideal 120-150mm.

Este foarte important ca TOATA ANVELOPANTA sa fie termoizolata, inlusiv pardoseli, minim 5 extrudat (exista indice de corectie, pentru ca sub ea poate fi subsol sau sol) si, peste 150mm la plafoanele catre poduri neincalzite sau terase. Nu uitati ca aerul incalzit e mai usor, si urca... odata ajuns la plafoane, incepe bairamul.

 

Nu exista o temoizolatie anume, exista G ideal de atins: 0,24, adica casa pasiva. Calculul G, se face tinand seama de rezistentele termice ale ansamblurilor anvelopantei (inclusiv in sol), pereti, plansee, plafoane, pardoseli, sisteme de acoperire, subsoluri, poduri, usi, ferestre, sisteme de ventilatie, sisteme de incalzire cu aport de aer, cu sau fara preincalzire, punti termice, etc. In general, mai multi bani pe termoizolatie, cheltuiti astazi, inseamna inzecit, in economiile pe care le veti face in exploatarea sistemului de incalzire... nici nu va imaginati.

 

P.S. Fiecare produs are particularitatile lui si aplicabilitatea corespunzatoare. Atentie la LAMBDA!!! Adicatalea, coeficientul de transfer termic, cu care, functie de grosimea termoizolatiei, se determina rezistenta termica a termoizolatiei, si mai departe a anvelopantei. Nu mai ascultati toti imbecilii, care sustin ca extrudatu' e mai bun decat expandatu'. Mai bun la CE???

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări