silicipi Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 Ziua buna lla toata lumea! am gasit documentatia aceasta, referitoare la un invertor sinus pur de la 12 la 220V, care are si programul dar nu stiu cum sa-l fac HEX, gata de scris in microprocesor, si din cate vad nu stiu daca microprocesorul acesta poate fii scris cu un programator ddde genul asta http://electronics-diy.com/avr_programmer.php, ca altfel nu am nici cu ce sa scriu programul. Mentionez ca am mai programat Atmega 8, pentru cateva proiecte cu acest programator. Schema postata de mine e usor nesatisfactoare neavand feedback, dar sper sa mearga, m-ar interesa o putere de minim 500W, proiectul e la o scara muuuult mai mica. Poate ma puteti ajuta cu HEX-ul, sau poate are cineva un alt proiect mai bun, poate chiar un fuull bridge SMPS puresinewave inverter, cu microprocesor, ceva in genul , desii asta e cu PIC si nu atmega, eu prefer sa fie cu PIC, am un programataor mai bun ptr picuri fata de cel rudimentar pentru Atmega dar e bun si cu atmega atata vreme cat il p;rograma cu programastorul din link. Poate isi face careva mila si ma ajuta, am mare nevoie de un invertor unda sinusoidala pura si mai ales sa fie de la 12V si astea sunt fffffff scumpe sineinverter.pdf Link spre comentariu
silicipi Postat Septembrie 4, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2011 chiar nu ma oate ajuta nimeni? nici macar cu o critica? Link spre comentariu
10vid Postat Septembrie 4, 2011 Partajează Postat Septembrie 4, 2011 O sa fac eu unul cu PIC 12F629, daca nu mi-o ia careva inainte. Link spre comentariu
diablero Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Interesant, dar la cel cu PIC ai documentatia? Banuiesc ca nu, tot ce vad este filmuletul de pe YouTube... Cel cu 89S2051 cred ca este fezabil, gasim assembler-ul si putem construi un programator la nevoie. Link spre comentariu
XAN77 Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 ce fel de transformator se foloseste in aplicatia cu 2051 ? ca nu am inteles exact principiul de functionare. Link spre comentariu
10vid Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 E aceeasi schemea clasica de invertor, doar ca au rasturnat transformatorul cu 90º. Link spre comentariu
10vid Postat Septembrie 6, 2011 Partajează Postat Septembrie 6, 2011 Am facut ceva cu PIC.viewtopic.php?f=11&t=93073&p=834919#p834919 Link spre comentariu
XAN77 Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 eu nu m-am prins daca transformatorul folosit in astfel de aplicatii este de tip clasic din ferosiliciu (pentru aplicatii de 50Hz) sau este de ferita datorita pulsurilor ce simuleaza sinusoida. Link spre comentariu
10vid Postat Septembrie 7, 2011 Partajează Postat Septembrie 7, 2011 Sa nu uitam ca aceste pulsuri nu ne sunt utile si vrem sa scapam de ele. Se foloseste un transformator obisnuit de 230v cu priza mediana pe secundar. Pierderile in miezul de fier laminat (caldura) la frecvente inalte ajuta la stergerea acestor pulsuri, iar ce ramane e "scurt-circuitat" de filtrul rezonant serie LC de pe iesire, si va fi disipat (tot in caldura) de rezistenta primarului.Si oricum frecventa in jur de 1kHz folosita e mult prea mica pentru transformatoarele cu miez de ferita din cauza dimensiunilor reduse a miezului si numarului de spire, adaugand la asta si saturatia prematura de flux magnetic a feritelor comparativ cu fierul, nu vom putea transforma decat un curent foarte mic, probabil suficient doar cat sa aprindem un bec cu neon pe iesire. Link spre comentariu
Vizitator flopir Postat Septembrie 17, 2011 Partajează Postat Septembrie 17, 2011 Tipul asta de invertor nu este foarte eficient (foloseste transformator cu tole) iar cu cat crestem puterea cu atat devine mai greu,voluminos si...scump.Eu vreau sa incerc varianta cu un convertor DC-DC de la 12 la 320V si o punte H la care sa aplic un semnal PWM generat cu un PIC16F84. Generarea cu acest uC a semnalului "sin PWM", la o frecventa decenta (>16Khz) este destul de dificila dar am cateva idei... Timpul nu prea imi permite, dar promit sa postez HEX-ul cand e gata... Link spre comentariu
sebip Postat Septembrie 17, 2011 Partajează Postat Septembrie 17, 2011 Daca doreste cineva pot programa AT89C2051, daca caut bine ar trebui sa am 1-2 bucati si le-as putea trimite celor interesati gata programate. Acuma 2051 e din familia de uC 8051 si se pot programa si alte microcontrolere din familia aceasta (cu 40 pini) Link spre comentariu
Vizitator flopir Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 am postat aici...viewtopic.php?f=11&t=93073 Link spre comentariu
cavit Postat Aprilie 24, 2017 Partajează Postat Aprilie 24, 2017 Reiau discutia dupa cativa ani caci m-am lovit de o problema, tot ce am gasit pentru punte h este cu modulatie unipolara, adica doua iesiri cu PWM si doua cu fundamentala, asta baga urat armonicele impare ale fundamentalei pe modul comun, si pe langa faptul ca bruiaza urat sistemele audio, nu cred ca va doriti sa stati intr-un mediu poluat electromagnetic in felul asta. Acum folosesc ASIC-ul EG8010 pe placa EGS002 in configurarea cu modulatie bipolara, adica toate cele 4 iesiri scot PWM, si merge ok, modul comun este curat, si nu trebuie folosita neaparat si cealalta intrare Vfb merge si numai cu una cea care este cablata pe placuta, singura modificare este mutarea pinului MODSEL de la masa la vdd 5v. si implicit filtrul de la iesire cu 2 inductoare. In conditiile in care accesul la aceasta placa este limitat, sunt interesat de o solutie domestica cu atmega 8 evetual modificarea celei furnizate de @flopir sau altceva eventual cu pic, eventual codul sursa pentru aputea fi modificat pe modulatie bipolara. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum