Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incarcator baterii

allez

Postări Recomandate

salut .. mi-am facut si eu un incarcator de baterii ( R 6 )

Dar problema mai mare este cu decuplarea incarcarii

Deci am 4 Canale ( individual pt fiecare baterie )

Credeti ca pot realiza intreruperea incarcarii cu un PNP ? ( vezi imaginea )

Minusul comun, plusul pe 4 canale ( fiecare baterie in parte )

Pentru ca din cate am citit rezistenta interna a bateriei creste in urma incarcarii si ucade in urma descarcarii

Idea este foarte simpla , cand bateria este descarcata are rezistenta interioara este mica , deci sarcina negativa care iese prin plusul bateriei trebuie sa comande baza unui pnp astfel el devine conductibil ... pe masura ce baretia se incarca rzistenta interioara creste , deci sarcina negativa scade odata cu cresterea rezistentei interioare fapt care ar trebui sa scada direct proportional conductivitatea pnp-ului

astept pareri

post-16224-139829306975_thumb.png

post-16224-13982930698_thumb.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• allez

1

• Ticu

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Se pare ca rezistenta interna scade odata cu incarcarea acumulatorului. Oricum are valori foarte mici (fractiuni de ohm) si este greu de utilizat pentru controlul incarcarii. Se foloseste tensiunea la bornele bateriei, curentul prin baterie ori cantitatea de electricitate introdusa (Ah).In schema ta tranzistorul este legat gresit (emitorul ar trebui conectat la plusul sursei de la care incarci, care e mai pozitiv ca plusul bateriei pentru ca sa circule un curent spre baterie - sensul conventional), iti mai trebuie in serie o rezistenta de limitare a curentului, iar pentru comanda bazei trebuie un circuit mai complex care sa tina seama de unul din parametrii mai sus mentionati, nu e suficienta legarea bazei "undeva". Iar daca folosim sensul conventional al curentului, de la borna pozitiva nu iese un curent negativ.Foloseste simbolul clasic pentru baterie (acumulator) ca sa te inteleaga lumea. Deseneaza si sursa de unde incarci. Eu inteleg din schema ta ca aplici + pe firul rosu din stanga si - pe cel albastru din dreapta. Un curent va trece de la + prin joctiunea colector-baza, apoi prin acumulator spre -. Curentul nu este limitat decat de sursa si poate fi nepermis de mare. Tranzistorul nu este deschis pentru ca intre emitorul si baza lui nu este aplicata o tensiune cu polaritate corecta, cu minusul spre baza. Cum spuneam, este pe post de dioda (utilizezi doar jonctiunea colector-baza). Nici vorba de limitare sau deconectare la sfarsitul incarcarii. Exista o multime de scheme gata concepute de incarcatoare, cauta pe net.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări