Vizitator Lucian79 Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Si eu am avut problema asta cu ledurile... de exemplu am luat la inceput niste leduri de 5w care aveau o lumina foarte chioara... apoi am cautat mai marisi pana la urma am gasit niste leduri de 16w la un pret foarte bun fata de cele din majoritatea magazinelor. Oricum online e mai ieftin daca cumperi. Am pus leduri de 16w in toata casa si acuma in loc de 100 lei cat plateam in trecut lumina acum platesc 20-25 lei. Eu zic ca a meritat. Daca va ajuta cu ceva va spun si site-ul de pe care am luat: Dr.L: nu aici... Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Si de banii astia mai folosesti si alte electrocasnice? Am sters linkul, din motive de reclama. Erau doar niste becuri gata facute... Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Apropos de consum.Asa arata graficul consumului meu casnic dupa ce mi-am pus becuri cu leduri in toata casa(mai putin in baia de serviciu, unde am lasat unul incandescent de 100W, asa ca vintage ) Consum curent.doc Link spre comentariu
marik2500 Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Am terminat de realizat becul economic cu LED-uri si arata ca in imaginile de mai jos.Ca si o concluzie este foarte economic insa lumina este unidirectionala, adica bate numai in jos parca ar fi un proiector de masina. Link spre comentariu
marius_3004 Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Un truc,dar la puterea aia nu cred ca ajuta prea mult.Pune becul catre tavan,daca il ai alb lumina o sa se reflecte in jos mai uniform.Eu am led de 30w,pus in locul lustrei e cam chior,daca il indrept spre tavan se schimba destul de mult situatia. Link spre comentariu
lutza2 Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Era interesant de vazut ce bec de 16W ilumineaza toata incaperea. La 30W pare ceva mai credibil , dar 16W ?? Link spre comentariu
marius_3004 Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Parerea mea e ca nici becurile economice de 20w nu fac ziua in incapere,daca vrei mai multa lumina aprinzi mai multe.Nici cu ledul de 30w nu poti cauta fire de praf pe sub pat,mai ales ca il tin cam la 20W,e chinezarie,dar lumina pare mai placuta decat a becurilor economice,nu-mi dau seama de ce,pare mai odihnitoare(si parca nici nu e senzatia aia de lumina putina data de becuri)Poate e doar o impresie,nu stiu... Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 @marik2500: ati folosit leduri cu "unghiul de imprastiere" de 20-30 grade si de aceea aveti un "spot". Exista la magazin leduri cu diametrul de 5mm dar scurte nu lungi cum aveti dv acolo si care "imprastie" lumina pe 120 grade. Acelea sunt bune la acel bec. Acelasi tip de leduri le gasiti la lanternele chinezesti cu reflector pentru fiecare led.Daca vreti sa aveti leduri functionale daca se intrerupe unul la legarea in serie puteti folosi un zenner de 12V la fiecare grup de 3 leduri si astfel, la intreruperea unuia din grup, zennerul mentine continuitatea.Senzatia de lumina putina apare cand se folosesc leduri "alb-rece" la becuri de putere mica in locul celor "alb-cald" din cauza caracteristicii ochiului. Iluminarea generala intr-o camera este ca sa te poti orienta in acea camera iar pentru lucru exista iluminatul local adaptat fiecarei situatii. Eu, de exemplu, am o lampa de birou (fosta cu tub fluorescent actualmente cu leduri) care are 16 leduri cu 60 grade "imprastiere" si de care sunt multumit pentru ca asigura iluminare locala suficienta pe birou. Pentru orientare in camera am un bec cu leduri "anemice" dintr-un spot vechi care noaptea e arhisuficient ca sa nu dau cu capul in pereti. De aceea am scris ca iluminarea este adaptata situatiei. Link spre comentariu
marik2500 Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Merci The Stressmaker, interesante remarcile si sfaturile dvs. Voi tine cont de ele la viitoarele proiecte! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum