iuliu m Postat August 29, 2011 Partajează Postat August 29, 2011 Salut si bine (ca) v-am gasit!Am niste Technics-uri SB-7 Honeycomb cu potentiometre pe filtrele de medii si inalte.Se aud excelent pentru gustul meu, insa la una, wooferul a inceput sa "plescaie" usor la volume mari si "in forta" as zice, insa departe de volumul care l-ar fi "deranjat" atunci cand mergea perfect.Wooferul celeilalte nu face absolut nicio chestie/problema si ma gandeam ca poate ma ajuta cineva cu o idee, poate sa cumpar acel woofer de pe undeva (nou, de preferat) sau sa il repar pe asta. Ma gandesc ca s-o fi dezlipit ceva in structura lui, sau poate e pe cale sa se dezlipeasca. Poate ca e greu de reparat sistemul asta de diff. Sau poate nu.Incerc sa gasesc o solutie ca tin foarte mult la boxele astea. Nu au interventii sau reparatii pana acum si se aud extrem de transparent si placut urechii mele.Multumesc anticipat! Link spre comentariu
mircea888 Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 Prima data desfa difuzorul de pe incinta, dupa ce te uiti atent la el fa-i o proba in aer sa incerci sa-ti dai seama ce anume cauzeaza zgomotul.Ar trebui sa fie ceva dezlipit pe acolo, deci nu te arunca sa cumperi nimic (ca oricum nu stiu daca gasesti) pana nu faci cateva teste.De obicei plescaitul de care zici este cauzat de dezlipirea suspensiei de cauciuc de sasiu, vezi poate este asa si in cazul tau. Link spre comentariu
iuliu m Postat August 30, 2011 Autor Partajează Postat August 30, 2011 Suspensia aceea circulara din cauciuc arata bine si pare a fi bine lipita. Poate ca realizez ceva dandu-l jos dar nu prea vad ce as putea vedea din spate. Sunt difuzoare "honeycomb" cum am mai spus si se vad destul de putine chestii prin spate.Ma rog, mai stau cu el " in mana", poate reusesc sa aflu ceva.Multumesc frumos de feedback! Link spre comentariu
iuliu m Postat August 31, 2011 Autor Partajează Postat August 31, 2011 Extrem de util si "incurajator" raspunsul!Am facut exact cum am fost sfatuit si am remarcat, pe cand difuzorul zumzaia de zor pe masa, pe o bucata de pasla, sprijinit de mine cu mana sa nu o "ia la vale", ca membrana posterioara avea o portiune de cativa centimetri dezlipita. Am lipit-o cu Loctite 507(sper sa nu fie insuficient, pe viitor as putea sa mai intervin asupra acelui loc cu altceva, recomandat de voi, daca nu rezista).Dupa ce l-am montat si strans bine la loc, pot spune ca am auzit din nou sunetul acela perfect cu care ma obisnuisem.Caz rezolvat!Mii de multumiri! Link spre comentariu
mircea888 Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 Ma bucur ca ai rezolvat usor problema.Loctite 507 e in genul super-glue ? (l-am cautat dar nu am gasit nimic despre el )Nu prea se foloseste super-glue la difuzoare, dar daca era vorba de o suprafata mica merge, sigur o sa tina dar era vorba ca acest adeziv nu are proprietati elastice bune.In general la suspensie sau membrana se folosesc adezivi mai elastici (ceva pe baza de elastomeri) cum e prenadezul, dar ca sa poti lipi cu prenadez trebuie sa ai suprafata mai mare de lipit.Oricum eu cred ca o sa tina, nu ai de ce sa-ti faci prea multe griji, daca apar iar probleme sigur se rezolva. Link spre comentariu
iuliu m Postat August 31, 2011 Autor Partajează Postat August 31, 2011 Salut, E mai "pastos" ca super glue-ul ieftin, mai degraba ca super glue-ul gel arata. E si mai "dulce" , mai "flexibil", dupa ce a lipit deja. Si se si "usuca" ceva mai greu. De fapt e vorba de Loctite 577: http://www.loctite.sg/sea/content_data/93780_577EN.pdf (mea culpa, dupa ce mi-ai scris ca nu l-ai gasit, m-am uitat pe tubulet extrem de atent), un adeziv pentru instalatii sanitare. Boxele se aud din nou fenomenal, as zice, dupa gustul meu, cum am mai spus. Recomand acest tip de boxe cui ii plac inaltele curate si vocile. Mi se par niste "varfuri" si n-am ascultat putine... Daca, insa, se mai dezlipeste acolo, macar stiu unde sa intervin si voi cere tot felul de pareri avizate despre natura adezivilor ce se recomanda a fi folositi in astfel de situatii. Eventual, firma, tip, etc. Multumesc inca o data mult de tot! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum